GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å elske Bournemouth

10 grunner til å elske Bournemouth

Når folk snakker om Bournemouth, er variasjon nøkkelordet. Denne idylliske kystbyen ved sørkysten av England er full av muligheter for underholdning og utendørs fritidsaktiviteter, og for å være vinneren av en rekke priser for sine rene gylne strender og biologisk mangfoldige hager. For både innbyggere og utenlandske besøkende tilbyr det en perfekt blanding av spenning og ro.

 1. Prisbelønte strender

Det er 7 engelske mil med sandstrender og langs kysten finnes det over  over 1400 fargerike strandhytteplasser. I 2018 kåret «Tripadvisor Travellers Choice Awards» Bournemouth sine strender til best i Storbritannia, og den femte beste i hele Europa. Strendene har også vunnet forskjellige priser for vannkvaliteten og bærekraft. På en solrik dag kan du ta et naturskjønt landtog langs kysten, eller til og med en gondol opp i høyden for å heve deg over det hele. Du vil se nydelig utsikt over myk sand, glitrende hav og blå himmel.

 1. Kunst ved sjøen

Hver september blir Bournemoth sin kystlinje omgjort til en spektakulær kulturell ekstravaganza. Dette er en feiring av kunst, kultur og fellesskap, dette er Arts by the Sea. Arrangementet sikrer for at det er nok variasjon slik at alle kan kose seg, fra litterære opplesninger og friluftsteater, til dans og liveopptredener kjent som ‘Sounds by the Sea’.

Men den kreative scenen slutter ikke når festivalen er over. Bournemouth er et livlig episenter for kreative sinn hele året og har hundrevis av kreative byråer og et universitet som spesialiserer seg på kunst. Ikke noe av dette er virkelig overraskende, når du først vet om byens berømte litterære forbindelser til forfattere som JRR Tolkien, Enid Blyton og forfatteren av Dr. Jekyll og Mr Hyde.

 1. Brygge til brygge

Bournemouth har ikke bare vunnet priser for sine strender, det er også kjent for sitt viktige landemerker Victorian Pier som er perfekt for en god familiedag på grunn av fornøyelsesparken. En nærliggende landsby kalt Boscombe har også en imponerende brygge, som har en kafé ved sjøen og en strandbutikk. Men foruten bryggenes fantastiske arkitektur og underholdning attraksjoner, er det noe annet spesielt med dem; hvert år, møtes tusenvis av mennesker som dykker i sjøen for å ta utfordringen Pier to Pier. Deltakerne løper fra Bournemouth brygge til Boscombe brygge, en avstand på 1,4 engelske mil, og man har maksimalt 2 timer på å fullføre den.

 1. Vintage er i vinden

Etter at du har sett deg rundt i de sjarmerende butikkene langs kaien nær Poole Harbour, slå deg ned på Christchurch Road, og du finner mange antikvitetsbutikker og bruktbutikker å utforske. Du kommer til en forstad til Bournemouth som heter Pokesdown, som raskt etablerer seg som det nye ‘Vintage Quarter’ i byen. Du kan også besøke det enorme Bournemouth Vintage Emporium. Til tross for litt oppussing, er denne ganske industrilignende bygningen hjem til en rekke vintage-godbiter som du absolutt kan tilbringe en hel ettermiddag bare med å sile gjennom deres lager.

 1. Aktiviteter å gjøre utendørs

Bournemouth øvre, sentrale og nedre hage er alle prisbelønte. The Lower Gardens er perfekte for et lunsjbord fordi det er en minigolfbane, en voliær og flere streetfood boder tilgjengelig. Hvis du vil trene, kan du spille tennis i den stille Central Gardens eller løpe ved bekken og steinrommene ved Upper Gardens. Men hvis du leter etter noe litt mer fartsfylt, kan du prøve kajakkpadling, seiling, kanopadling, surfing, dykking, snorkling, wakeboard, windsurfing, jetski … alternativene er uendelige.

Hvis det er en regnfull dag, kan du ta moroa inne og besøke RockReef aktivitetssenter, som har en hinderløype, en klatrevegg og en zipline!

 1. Spesiell arkitektur

Du kan tro at du har blitt sint når du ser Bournemouths opp-ned-hus. Og selv om denne moderne kunstinstallasjonen er karakteristisk nok i seg selv, skiller den seg ut enda mer gitt dens omgivelser blant klassiske viktorianske bygninger. Når du har sett huset, og ruslet langs viktorianske brygger, kan du besøke den historiske byen Christchurch i nærheten. Denne byen, som kan dateres tilbake til den normanniske tid, ligger på møtepunktet for to elver (Avon og Stour), og langs de brosteinsbelagte gatene finner du mange av verdens eldste puber. Ikke glem å besøke det gotiske Highcliffe-slottet her.

 • YOUTUBE_URL=https://www.youtube.com/embed/QfSrnqjQWts

  1. Fredags fyrverkeri

  På de fleste fredager gjennom sommeren blir det fyrt opp fyrverkri rundt omkring i Bournemouth. Så samle vennene dine, litt god mat og et piknikteppe, og så undre deg over opptoget. Det er ikke bare fantastisk, det er også gratis. Spennende fyrverkeri vises selvfølgelig også 5. november hvert år for Bonfire Night, som er en årlig begivenhet i Storbritannia som markerer at Guy Fawkes.

  8.  Gamle Harry Rocks

Omtrent 3 engelske mil fra Bournemouth, finner du de gamle Harry Rocks. Disse tre krittformasjonene ligger majestetisk i sjøen og markerer slutten av Jurassic Coast, som er en strekning av Den engelske kanals kyst kjent for sine mange fossiler og naturlige trekk som viser 185 millioner år med geologisk historie. Bergartene er også innhyllet i mystikk og magi på grunn av de mange historiene som er knyttet til dem. Legenden sier at de får navnet sitt fra en berømt sjørøver fra Poole ved navn Harry Paye som gjemte skipet sitt bak steinene. Noen sier imidlertid at djevelen sov på steinene og at djevelen ble eufemistisk kjent som Old Harry.

 1. Veldig britiske godbiter

Fish and Chips ved brygga eller engelsk frokost på en delikafé? Det er mange klassisk britiske valg for å spise og drikke i hele dagen i Bournemouth. Frieda’s Teabus vil lede deg langs kysten av Bournemouth, mens du serverer et fancy britisk bakverk, kaker og te.

 1. Island getaway

Fra Poole Harbour, ta en ferge over havet til den nærliggende Brownsea Island, full av blomstrende dyreliv. Ta tak i kameraet ditt og vær klar til å knipse den sjeldne røde ekornen, kingfishers, påfugler og sika hjort.

Opplev Bournemouth med EF!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på