Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 grunner til å elske Sydney

10

Det er definitivt noe fantastisk med Sydney i Australia, med havluft, eksepsjonell kaffe, nydelig natur, dyreliv og vinland, her er ti grunner (blant mange flere!) til å elske Sydney.

1. Hvalsafari

Besøk en by der du kan dra på hvalsafari. I løpet av vinteren er det gode muligheter for å dra på hvalsafari og få oppleve de fantastiske dyrene. De beste stedene for å oppleve Sydneys hvalsafari er områdene North Head-utsiktspunkt, South Head, Shark Island og Hornby fyrtårn.

2. Sydney er som himmelen for teaterelskere

Sydneys prestasjonskalender er blant Australias beste. Fra profesjonelle forestillinger til uavhengig teater oppsetninger finner du forskjellige teaterstykker å se året rundt. Sydney Theatre Company, Belvoir St Theatre, Griffin Theatre og Bell Shakespeare er blant byens mest kjente.

3. Sydney harbor

Sydney Harbor (eller, Port Jackson, dets offisielle navn) er forbausende nydelig. Den store størrelsen og mangfoldet av bukter, viker og strender er helt fantastisk å utforske. En minneverdig måte å oppleve havnen på er å ta en av byens mange ferjetjenester gjennom den. Vi elsker turen på Manly Ferry, en 15-minutters tur over havnen til nabolaget med samme navn.

4. Taronga Zoo

Hvorfor ikke ta en ferge til Taronga Zoo mens vi er inne på Sydney Harbor? Det ligger høyt oppe i en naturlig skoghold overfor Circular Quay. Kort sagt, foruten de fantastiske dyrebeskyttelses- og velferdsprogrammene, er Toronga Zoo en av verdens mest spektakulære beliggende dyrehager, med utallige steder man kan nyte en piknik og med utsikt over den fine havnen.

5. Naturlige havbassenger

Sydneys strender er fylt med med svømmebasseng, til og med store naturlige saltvannshavbassenger hugget inn i steinete vegger. Disse bassengene tiltrekker seg mange badeglade gjester i alle aldre.

6. Fugleliv

Australske byer kan være støyende for besøkende, spesielt de fra land med la oss si det mindre sprøtt dyreliv enn Australias. Sydney vil ikke skuffe på fugletittingfronten, med fuglkor hele dagen lang. Hør på, og på kort tid vil du høre (og se) kakadoer, lorikeetter, kookaburras, rosellas og ibises; de siste vil ikke synge deg en melodi, men mest sannsynlig stjele lunsjen din i parken hvis du ikke er forsiktig!

7. Utflukter

Sydney er en by med skjulte (og ikke så skjulte) utflukter. Velg fra BridgeClimb til toppen av Sydney Harbour Bridge 134 meter over havet, jetbåt i havnen, spretter over til Treetop Adventure Park for å oppleve sine 100 + høye taueventyr, besøke iFly Downunder vertikale tunnel (føles som fallskjermhopping, men er innendørs), og mye mer. Foretrekker du vannaktiviteter? Sydney har også steder å parasaile, rafte, dykke og muligheter for å besøke canyon (en dal med steile sider som har oppstått ved at en elv har gravd seg gjennom hardberggrunn).

8. Kaffeparadis

Når du lander i Sydney Australia kan du kanskje trenge en introduksjon til australsk kaffe. Det kan kanskje ta litt tid før du lærer uttrykket på din favorittkaffe når du kommer til Australia. Du kan starte med å prøve en flat white, short blacks og long blacks på en av de særegne bokhandlene, kafeene og museene i Surry Hills, Leichhardt, Newtown, Coogee, Paddington, Glebe og Darlinghurst.

9. Vin og snø

Det er lett å fylle langhelger når du er i Sydney. Byen ligger i nærheten av vinregionene Hunter Valley, Southern Highlands, Orange og Mudgee. Her kan du dra på vinsmak og et rikt utvalg vinkjellere, nydelige bed and breakfast og gourmetmat. Ikke en vinfan? Tro det eller ei, du kan stå på ski og snowboard i Australia! Perisher Blue (den sørlige halvkules største skianlegg) og Thredbo (Australias mest berømte) ligger rett utenfor Sydney.

10. Mat

I Sydney, Australia finner du flere internasjonale kjøkkener, du kan spise deg verden rundt fra Latin-Amerika (i Liverpool Street) til Italia (i Leichhardt), Vietnam (i Marrickville) eller Libanon (i Granville). Brunch er en annen underkategori av Sydneys store utvalg som fortjener omtale: avokado stablet høyt på en deilig surdeigskive, egg akkurat slik du liker dem, myke pannekaker, masse sopp, geitost, bakverk, frukt som serveres med den gode Aussie-kaffen.

 

Les mer om dine studiemuligheter i SydneyLes mer her..