GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å elske Santa Barbara

10 grunner til å elske Santa Barbara

Fantastisk landskap, en avslappet lokalbefolkning og en positiv stemning – Santa Barbara er et av de mest elskede steder i Sør-California – og med god grunn! Byen tilbyr en plass på første rekke mot havet uten store folkemengder, som noen av de andre SoCal-byer tiltrekker seg. Stedet er fylt med hyggelig landsbystemning selv om det også er masse action i området.

1. Sol året rundt

En av de største gevinstene ved å bo i sør-California er at det er sol året rundt! Og Santa Barbara er praktisk talt et prakteksempel på et solfylt paradis. Hvis du har bodd steder med en hard vinter, vil du garantert sette pris på dette.

2. Havutsikten

Som enhver Instagram-influencer ville sagt – beliggenheten er svært viktig! Og denne beliggenheten gir den perfekte utsikten til Stillehavet. Vil du surfe på bølgene eller dykke kan du være i vannet innen bare 20 minutter! Men du behøver ikke oppholde deg i vannet for å nyte den. En utsikt som den i Santa Barbara skaper den perfekte bakgrunn for fester, en piknik eller en hyggelig kjøretur langs kysten.

3. Fornøyelsesparker

Noe av det beste ved Sør-California er byens kjærlighet for festlige fornøyelsesparker. De er en ikonisk del av kulturen i California, og Santa Barbara bringer deg tettere på der det skjer. Planlegg ditt perfekte Disney-eventyr eller reis rundt på en tur i Universal Studios. Det er kun en time fra Six Flags Magic Mountain og kun to timer fra Knott’s Berry Farm. Hvis du vil gjøre en helg ut av det, kan du reise til San Diego for å besøke SeaWorld eller deres berømte zoologiske hage.

4. SoCal-slang

California-aksenten er blant de mest gjenkjennelige aksenter i USA. Du hører den hele tiden på tvserier, og all slangen som følger med aksenten. For eksempel: “I don’t ever say I’m excited about something – I say I’m stoked. You’re not doing well under pressure, you’re coming through in the clutch. And I’m tryna do something over here, not trying to.” Etter en uke eller to vil du selv snakke som en av de lokale – og et språkkurs hjelper deg godt på vei!

5. Weekend getaway

Mens de som kommer fra L.A. kanskje har dratt på en weekendtur til Santa Barbara for å slappe av, kan lokale fra Santa Barbara reise på weekendturer hvor som helst i California, hvor de vil, når de vil. Kun to timer fra Los Angeles viser California seg fra sin beste side. Santa Barbara ligger samme distanse fra San Francisco som fra Las Vegas, så det er mange muligheter til å reise på masse fantastiske helgeturer!

6. Vennlig og ubekymret lokalbefolkning

Folk fra Santa Barbara er så vennlige og kule at du vil lure på om du har hørt til der hele tiden. Du har den typiske avslappede surferstemningen og en følelse av letthet. De lokale fokuserer på å leve et sunt og ubekymret liv, og denne positive tankegangen kan sees i stort sett alt.

7. Smaker fra Vestkysten

Hvordan kan vi la være å snakke om mat når vi befinner oss et sted der den berømte kokken Julia Child tilbrakte hennes senere år? Som en av de mest anerkjente kokkene i USA var hennes tilstedeværelse i lokalområdet meget beundringsverdig, og hun brukte det å være berømt til å fremheve sine favoritter blant lokale restauranter. De fleste av dem var de uforglemmelige meksikanske stedene på Milpas Street.

8. Landsbystemning

Santa Barbara er en av de mest kjente destinasjonene i den gylne stat, men den er fremdeles innbydende og komfortabel selv for turister. Selv om byen ikke har den samme popkulturen rundt seg som den San Francisco eller Los Angeles har, føles den mer oppriktig.

9. Kjærlighet til arkitektur

Hvis du er litt lik meg søker øynene dine konstant etter arkitektur og infrastruktur i området, og bygningene i Santa Barbara skuffer deg ikke. Grundig vedlikeholdte hager og spansk koloniale design definerer områdets perfekte estetikk.

10. Velkommen til Funk-Zonen

Hvis du leter etter noe morsomt å gjøre i helgen, dra til Santa Barbaras mest hippe nabolag. The Funk Zone er hjem for gallerier, butikker, vinsmaking og trendy kafeer. Uansett hvor du ser er det noe kult å oppleve!

Studer engelsk med oss i Santa Barbara!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer