GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner for at New Zealand er et fantastisk sted å studere

10 grunner for at New Zealand er et fantastisk sted å studere

Når man planlegger å studere i utlandet på den sørlige halvkule, har mange studenter valgt Australia. Men det er en annen toppdestinasjon: New Zealand. Og gjett hva? Det er 100% like innbydende, minneverdig, vakkert og instavennlig. Og studiemulighetene er også mange og noe av det kuleste er at de lokale i New Zealand blir kaldt kiwis.

Her er bare noen få grunner til at du bør studere i New Zealand og lære kiwi-engelsk:

1. To øyer, to verdener

New Zealand består av to øyer med to helt forskjellige personligheter. På Nordøya finner du en studentvennlig, kosmopolitisk livsstil i nydelige Auckland og Wellington, pluss gode steder å oppleve urfolks maori-kultur, for eksempel i Rotorua. En ekstra bonus er nordens varmere klima – og de fristende svømme- og dykkermulighetene som følger med.

På den annen side er Sørøya en utendørs elskers drømmedestinasjon som fjerner oppmerksomhet for sine fantastisk turstier og opplevelser utendørs, pluss skiforhold og den fantastiske byen Queenstown.

2. Si farvel til ekstremt klima

De som pakker til Nordøya kan legge igjen alle ullgenserne hjemme: selv om de er kaldere enn sør, er klimaet 20-30 grader om sommeren og 14-22 grader på vinteren. Sørøya kan være litt mer kaldere med ca 1-12 grader om vinteren med sommergjennomsnitt på 16-22 grader.

3. Liten og avslappet

New Zealand har omtrent samme størrelse som Storbritannia, men har likevel en befolkning på litt over fire millioner. Det er ikke rart lokalbefolkningen er så avslappet – folk trenger ikke løpe rundt i 100 km i timen og slipper massive folkemasser. Kiwiene lever et tregere og sunnere liv med god balanse mellom arbeid og fritid.

4. Kiwi-holdningen

I tillegg til å være avslappet, er Kiwier ydmyke, morsomme, jordnære, lojale, hjelpsomme, rause, ikke-konfronterende og har en kollektiv “can do” -innstilling som du definitivt vil ta med deg hjem igjen. (Dette i seg selv er en god nok grunn til å studere her.)

5. Auckland

Auckland ble nylig kåret til verdens tredje beste by innen livskvalitet – og vi kan absolutt forstå hvorfor. Auckland er avslappet, innbydende, trygg og liten nok til å bli kjent med raskt. Det er mange kulturelle festivaler gjennom året, i tillegg til god mat, vin, kaffe og et stadig mer travelt natteliv. Folk som trives utendørs elsker å utforske øyene i nærheten, havner, strender samt byens 48 “maunga” (eller vulkanske kjegler).

6. Kiwi engelsk

Jepp, vi kaller det: vi elsker New Zealand engelsk. Mens du er der, kan du glede deg over de innbyttede vokalene og de nye kollokvialismene; for eksempel “chilly bin” (kjøler), “cuz / bro” (venn), “She’ll be right” (det går OK), “choice” (kjempebra, flott, takk), “chur bro” ( takk bror), “flat tack” (i toppfart), “hard case” (en vanskelig person) og “beached as” (stå fast et sted).

7. Strender ved strender

Med 15.000 kilometer kystlinje tilbringer heldige Kiwier livet ikke lenger enn 128 kilometer fra stranden (og mange langt nærmere stranden). Dette gjør at New Zealand er kjent for sine fine badestrender, surfemuligheter, massive sanddyner, laguner, både svart og hvit sand og varmekilder. Besøk Hot Water Beach på Nordøyas Coromandel-halvøya, eller skli nedover sanddynene ved Ninety Mile Beach. Du bør også teste Abel Tasman nasjonalparks mange utmerkede strender; som Medlands Beach, Torrent Bay, Awaroa Inlet og Sandfly Bay.

8. En foodie-favoritt

New Zealand er ekstremt flinke på internasjonal mat. Fyll tallerkenen din med en Maori hāngī, pavlova, lam, blåskjell, kreps, kråkeboller, søtpoteter med kumara og manukahonning.

9. Eventyrsport og friluftsliv

New Zealand er et kjent fristed for de eventyrlystne med tilbud som blant annet: strikkhopping, kajakkpadling, grottebesøk, fallskjermhopping, ziplining, parasailing, terrengkjøring, paragliding, hanggliding, snowboard og mange andre adrenalin aktiviteter. For de som foretrekker eventyr med føttene sine trygt plantet på bakken, kan gå i utallige turer: Ball Park Crossing, Abel Tasman Coast Track, Whanganui Journey, Milford Track og Routeurn Track – to av landets “Great Walks”.

10. Minipauser og sykkelvennlige reiser

Syklister er 100% ivaretatt og kalles New Zealand Cycle Trail (et 2500 kilometer lang nasjonal sykkelvennlig stier), inkludert seksjoner som South Island’s 100 mile Otago Rail Trail fra Clyde til Dunedin. Foruten å sykle, egner dette landet seg med en snack til alle utflukter. Prøv hvalsafari på Kaikoura; utforske øyenbukta; kajakk ved Catlins Coast; spaopplevelse på Waiheke Island; spis og drikk vin i Marlborough, Hawke’s Bay og Wellington.

Studer i New Zealand med EF!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på