GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 Netflix-dokumentarer å lære engelsk med

10 Netflix-dokumentarer å lære engelsk med

Å lære engelsk på Netflix er gøy, og det er enda mer givende når du ser en flott dokumentar. Du vil perfeksjonere grammatikken din, utvide volkabularet ditt, forbedre din uttale og bli kompetent innen et emne. Alle disse Netflix-dokumentarene finner du på Netflix i Norge.

Ikaros

Dette showet begynner med filmskaperen Bryan Fogel, som tar sikte på å avdekke sannheten rundt doping (de som tar medikamenter for å forbedre sin presentasjon) i profesjonell sport – men reisen blir til en politisk thriller når han begynner å avdekke sannheten rundt enkelte topp-level sporter. Dette vil gjøre deg i tvil om hva du tror du vet om sport og hvor gode idrettsutøvere egentlig er.

The Vietnam War: A Film by Ken Burns and Lynn Novick

OK, hvis du vil se denne, må du sette av litt tid. MYE TID. Det er 17 timer lang. Jeg vet, jeg kunne heller ikke tro det. Heldigvis er det faktisk veldig bra og lærer deg mye om ikke bare krigen og amerikansk politikk, men også det tekniske språket knyttet til begge temaene.

Det 13.

Jeg vil advare deg om at denne er ganske kraftig og veldig tankevekkende film. Filmen tar for seg kriminaliseringen av afroamerikanere i USA etter den voldsomme veksten av innsatte i amerikanske fengsler. Den er oppkaldt etter den “13. amendment”, som avskaffet slaveri i Amerika i det 19. århundre. Det er regissert av Ava DuVernay, som regisserte den prisbelønte Selma, som så og si garanterer at denne dokumentaren ville falle i smak.

Making a Murderer

Du har kanskje allerede sett denne superpopulære serien, og nå har endelig sesong 2 dukket opp som består av faktiske oppdateringer som har skjedd etter at den første sesongen ble delt. Dokumentareren følger en rettssak mot en amerikansk mann fengslet for en forbrytelse han hevder at han ikke begikk, de graver i mistenkelige politimotiver og avslører ulike vendinger som viser at virkeligheten som er langt mer interessant enn fiksjon. Viktig å se for de som ønsker å studere juss og kriminologi på engelsk.

Heftige hus

Hvis du leter etter noe lettere enn kriminalitet og politisk, så prøv denne følsomme serien der to britiske eiendomsentusiaster tilbringer en natt på noen av verdens mest fantastiske hjem: det er trehuset i en skog i nærheten av New York, et skjult hus på en liten øy i Norge, og trehjemmet som ligger gjemt i gamle trær i New Zealand. Det er en flott serie, og arkitekter bør definitivt se denne serien.

Chasing Coral

Hvis du er lidenskapelig opptatt av miljø eller en miljøaktivist, så er dette den engelskspråklige leksjonen du trenger. Korallrev er dyrebare havekosystemer som er på dagorden for klimaendringer, så det er viktig å bevare dem. Dette showet følger et team av forskere som studerer omfanget og graden av koralblegning rundt om i verden med fokus på Great Barrier Reef i Australia. Hvis ikke noe annet, ser naturen fantastisk ut, så det er et pluss.

Hunder

Som navnet antyder, fokuserer denne dokumentarien på forholdet mellom mennesker og hunder. Filmen gir et flott innblikk i forholdet som har definert tusenvis av år ved menneskelig utvikling. Hvis du har en hund, vil det få deg til å elske dem så mye mer: Hvis du ikke har en hund, vil du ha en. Jeg tror dette er den koseligste av alle Netflixdokumentarer.

Planeten vår

Denne serien gikk først på luften på Storbritannias BBC-nettverk, er denne fantastiske serien blir fortalt av den legendariske britiske naturhistorikeren David Attenborough (kjent for sin beroligende stemme, perfekt engelsk uttale og ekspertkunnskap om alt dyrelivsbasert). Denne serien følger med å utforske noen av de mest magiske, utrolige og hemmelige tingene som skjer i den naturlige verden hver dag på Planet Earth.

Chef’s Table

Hvis du elsker mat så mye som jeg, vil du finne alle serien om matlaging veldig interessant. Denne dokumenetaren tar for seg en forskjellig kokk i hver episode, de fleste av dem er nyskapende og prisvinnende. Sørg for at du fanger episoden om en melke bar i New York, hvor kokkens kokk er kjent for å lage eksperimentelle desserter fra barndomsgodteri og bakevarer. Det vil få deg til å ville reise verden rundt og spise så mye du kan (hvis du ikke har planlagt det allerede), mens du snakker utmerket engelsk, selvfølgelig.

Minimalisme – en dokumentar om de viktigste tingene

Denne fine dokumentaren viser verdien av å eie få ting. Den får deg til å tenke om, på den måten at hadde jeg kastet det jeg eier ville livet vært bedre? Den er basert på intervjuer med personer som forkaster det amerikanske idealet som sier at ting gjør deg lykkelig. Personene som blir intervjuet er alt fra entreprenører, til artister og til og med forskere.

Så sett deg ned og nyt disse Netflix dokumentarene !

Studer engelsk i utlandetLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer