GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 Skjulte perler på drømmedestinasjonen Malta

10 Skjulte perler på drømmedestinasjonen Malta

Fra å finne hemmelige strender hvor du kan nyte Maltas utrolig klare vann til å vite de beste stedene å finne en kopp kaffe med utsikt eller kaste i deg en pastizzi sent på kvelden – Malta har mye å by på og denne guiden hjelper deg med å oppdage skjulte perler på Malta. Her gir vi deg våre 10 beste skjulte perler på drømmedestinasjonen Malta!

  1. Valletta

Hovedstaden på Malta er, selvfølgelig, et populært sted å begynne besøket på øyene. Gå bort fra de travle veiene og gå deg vill i de svingete, vakre bakgatene i Valletta for den autentiske maltesiske opplevelsen. Her ligger familiedrevne kafeer, små restauranter og småbutikker spredt rundt og bare ber om å bli utforsket.

  1. Ghasri Valley

Malta mangler ikke vakre kyststeder for å svømme, men Ghasri-dalen på Gozo er et sted man må besøke. Her renner krystallklart turkist vann forsiktig gjennom en bratt svingete dal, som skaper et tilbaketrukket, naturlig s-formet basseng komplett med en liten steinstrand. Det er også et flott sted for snorklere og dykkere, da bekken skjuler flere imponerende undervannsgrotter.

  1. Den hemmelige tunnelen i St Gregory’s Church

Malta har sin egen hemmelige tunnel til å konkurrere med Paris’ skumle katakomber; de tykke steinmurene i St. Gregory’s Church i Zejtun har en skjult gang fylt med menneskelige bein. Skjelettene, som antas å dateres tilbake til 1600-tallet, ble skjult i århundrer før de ble gjenoppdaget på 1960-tallet. Pass på høytider og arrangementer når kirken er åpen for besøkende.

  1. Fontanella Tea Garden

Nr 4 av de skjulte perler på drømmedestinasjonen Malta er byen Mdina. Når du besøker byen Mdina, er det bare ett sted å stoppe for forfriskninger. Fontanella Tea Garden ligger høyt oppe på byens steinbastioner, noe som betyr at disse al-fresco-kaffene har den beste utsikten over Malta. Åh, og den er også kjent på øya for sitt deilige utvalg av hjemmelagde kaker – ja takk.

  1. Il-Hofra L-Kbira

Hvis du leter etter et privat stykke kystlinje, vil ikke Il-Hofra L-Kbira skuffe. Fra parkeringsplassen på klippene over, er stranden nesten helt skjult nedenfor. Grunt varmt vann og en flat, steinete strand med et lite huleområde som gir litt skygge venter på besøkende som finner det. Det er ikke langt fra superpopulære St. Peters basseng i Marsaxlokk, så du kan nyte den skjulte skjønnheten etter å ha besøkt det turistfylte stedet.

  1. Crystal Palace Pastizzis

Pastizzi, en myk filodeig fylt med moste erter eller myk ricotta, er Maltas godbit. Du finner dem til salgd stort sett overalt, fra barer til gatematselgere, men Crystal Palace Tea and Coffee Bar har blitt litt av et pastizzi-ikon. Kafeen, som du finner i utkanten av Rabat, er åpen så og si døgnet rundt, så du kan få tak i en når som helst på dagen eller om natten!

  1. Mnajdratemplene

Malta har en lang og rik historie, så landet kan skryte av utrolige romerske ruiner og vakre, smuldrende arkitektoniske steder fra forskjellige perioder fra fortiden, hvorav mange blir veldig travle med besøkende. En skjult perle blant disse stedene er Mnajdratemplene, nær landsbyen Qrendi, hvor et av de tre vakre neolitiske templene ble bygget og designet rundt solens bevegelser. Hvis du kan, kan du planlegge besøket under høstjevndøgn eller solverv når spesielle arrangementer holdes.

  1. Jesustreet

Jepp, dette er bokstavelig talt et tre som ser litt ut som Jesus på korset. Lokal legende sier at treet endret form etter å ha blitt truffet av lynet, og lokalbefolkningen legger nå blomster og gaver som en hyllest ved dets føtter. Etter at den falt i en storm, festet de til og med stammen til betongen, slik at den hellige formen fortsatt kan nytes. Hvis du er ute etter en artig ettermiddagsaktivitet, dra for å finne treet like utenfor Mdina.

  1. Sjømat in Marsaskala

Det er ingen overraskelse at sjømaten på Malta er kjent for å gi resende vann i munn – med et stort utvalg av middelhavsfisk og skalldyr som blir fanget ute på havet daglig, kan rettene knapt bli ferskere! Et flott sted å smake på lokale retter er i den lille, avslappede fiskerlandsbyen Marsaskala. Hiv i en sverdfiskbiff eller prøv tradisjonell spaghetti med blekksprutssaus før du vandrer langs promenaden for å spionere på de fargerike fiskerhusene og båtene som dupper i havnen.

  1. Coral Lagoon

------------

Denne perfekt sirkulærte sjøhulen med åpent tak er V.A.K.K.E.R.  Svøm eller kajakk gjennom det som ser ut som en liten hule fra havet ved siden av Little Armier Bay, og du vil befinne deg i en liten rund lagune, med lyst blått, klart vann. Det er verdt å komme dit tidlig før turistene ankommer – dette svært Instagram-vennlige gjemmestedet kommer ikke til å holde seg hemmelig så veldig mye lenger!

Skjulte perler på drømmedestinasjonen Malta

LES MER OM MALTA
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer