GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting du må gjøre på Vancouverøya

10 ting du må gjøre på Vancouverøya

Sør på Vancouverøya finner du Victoria, som er mindre kjent enn andre kanadiske byer. Men nesten 4 millioner turister reisre til Victoria hvert år for å utforske den fantastiske havutsikten, de historiske landemerkene og de trendy barene og restaurantene.

Det finnes utallige ting du kan gjøre på øya, eller “the Island”, som lokalbefolkningen i Victoria og på Vancouverøya kaller det. Her en et utvalg av ting du må gjøre når du besøker Vancouverøya, for å gi deg en idé på hva den vestkanadiske kysten har å by på.

1. Chinatown og Fan Tan Alley

Mange vet ikke dette, men Chinatown i Victoria er den nest eldste i Nord-Amerika, og den eldste i Canada. Mange kinesiske immigranter kom til Victoria tidlig i Canada sin historie. Mange av dem kom for å jobbe med hogst- eller skipsindustrien.

I dag er Chinatown er herlig blanding av autentiske kinesiske butikker og restauranter, kirsebærtrær og historiske landemerker. Ingen av disse landemerkene er mer kjent enn the Fan Tan Alley. En gammel spillehule som er pusset opp og gjort til en stor turistattraksjon. I gaten finnes det også lokaleide butikker, gallerier, leiligheter og kontorer. Gaten har også rekorden for Canadas smaleste gate, med kun 0.9 meter på det smaleste.

2. The Inner Harbor

I tidligere år ble den brukt som fraktehavn, men Victoria er fortsatt kjent for sin levende havn, med sjøfly, ferger og turbåter. Punktet hvor alle disse møtes kalles the Inner Harbor, og er omringet av flere kjente landemerker. Blant annet ett av Victorias eldste hotell, Empress Hotel, som er over 100 år gammelt! Dette fantastiske luksushotellet har hatt besøk av både kjendiser og kongelige, og er absolutt verdt ett besøk.

Et annet kjent landemerke er parlamentsbygningen i Britisk Columbia. Den ble bygget i 1897 og huser provinsens politikere, og hele bygget lyser opp om kvelden.

3. Dallas Road og the Ogden Point Breakwater

Victoria er lokalisert helt på sørtuppen av Vancouverøya, så det sørligste punktet i Victoria har noen fantastiske utsiktspunkter. Man får nydelig havutsikt, og man kan se til Olympic Mountains i staten Washington i USA. Dallas Road er veien som går langs den sørlige delen, og det finnes noen vakre gåstier og trapper ned til stranden, hvor du vil se turister og lokale beundre utsikten.

Veien ender opp på Ogden Point Breakwater, og forsetter som en sti helt ut til havet. Her finnes det utallige fotomuligheter og muligheter for å se både otere, seler og hvaler!

4. Beacon Hill Park

Den enorme parken sør i Victoria er en av destinasjonene i byen som virkelig skiller seg ut. Lokal flora og fauna fyller forskjellige deler av parken. Åpne plasser, skoger, dammer og mer er hjemme til flere fuglearter, skilpadder og otere.

Det finnes også en vannpark, tennisbaner og en dyrehage, som er morsom for både små og store. Som en hyllest til urfolket Songhees står det en totem påle, den fjerde største i verden, ved parkens inngang. Om sommeren kan man se konserter, filmer og forestillinger i parken hele sesongen.

5. Padle kajakk eller med padlebrett på Willow’s Beach

Victoria har mange vakre strender, men det er en som absolutt er finest. Skjermet fra det åpne havet av havets egne steinformasjoner er dette det ideelle stedet for å slappe av. Spill strandleker eller løp en tur i nærmeste park og nyt den gammeldagse kiosken ved inngangen. Hvis du virkelig vil utforske området, lei en kajakk eller et padlebrett og ta turen ut i vannet og nyt havet slik det bør nytes.

6. Hvalsafari i the Salish Sea

Vancouverøya er hjemmet til flere fantastiske dyrearter, men ingen er mer majestetisk enn den lokale hvalpopulasjonen. Spekkhoggere er kanskje den mest kjente i regionen, men det finnes også knølhval, gråhvalog forskjellige Niser i området. Ta turen på en høyhastighets katamaran, eller en mindre båt på det åpne hav, og se noen av jordens mest fantastiske skapninger i deres naturlige miljø.

7. Goldstream National Park Trestle og Salmon Run

Bare en kort tur fra Victoria er finner du den beskyttede nasjonalparken Goldstream. Det finnes mange gåstier og plasser man kan campe. Men de fleste kommer hit for å gå opp til den gamle, forlatte jernbanen for å nyte utsikten og ta en selfie.

Hvis du drar til Goldstream sent i oktober eller tidlig i desember kan du også se det fantastiske naturfenomenet “the Salmon Run”. Horder av laks svømmer fra havet og opp til stedet de ble født for å starte en ny generasjon. Det er utrolig å se på og det er flere lærerike presentasjoner i parken om man ønsker å lære mer.

8. East Sooke Provincial Park

Dette er en annen park som bare er en kort kjøretur fra Victoria, men i stedet for tette skoger og ruvende utsikter, blir du her belønnet med havutsikt. East Sooke Park har mange stier, men den mest kjente er Juan de Fuca-stien, hvor du går kun få meter fra havet. Ta med kamera og lunsj, og se om du ser noen seler eller hvaler langs vannkanten.

9. Kjøretur til Tofino

Victoria er kanskje den største byen på Vancouverøya, men det finnes mange andre fantastiske destinasjoner å utforse på øya. Du kan kjøre oppover til verdenskjente steder som Nanaimo og Comox. Men ingen er mer kjente enn Tofino: et vakkert samfunn ved havet skjermet av flere øyer.

Denne destinasjonen har blitt kjent for sine fantastiske utsikter, surfemuligheter og varme kilder. Sov med stil på et lukushotell, eller reis på budsjett og møt spennende mennesker på lokale hosteller. Tofino bør oppleves av alle!

10. Utforsk Gulf Islands

Hvis du tar fergen fra Vancouver til Victoria vil du se en gruppe øyer, kalt the Southern Gulf Islands. Å bo på en liten øy kan virke kjedelig, men disse øyene har en rik historie, sterkt samfunn og kultur samt en eksotisk natur man kan utforske.

Saltspring Island er den største og mest populære øya, og den er hjemmet til et kjent utendørs marked hver søndag om sommeren, men Hornby Island og Galiano Island er også populære destinasjoner. Du kan ta en ferge til alle disse destinasjonene og oppleve øyenes hemmeligheter, som restauranter, hemmelige svømmeplasser og bortgjemte stier. Vancouverøya er ikke den eneste øya man bør utforske!

Vil du studere i Canada?Reis med oss!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på