GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

14 reisetips til en ekte globetrotter

14 reisetips til en ekte globetrotter

Er du en globetrotter og skal ut å reise, vi har laget noen nyttige reisetips til deg! Fordi uansett hvor fantastisk reiser er, kan det være stressende til tider – du må pakke og holde styr på alt du trenger mens du navigerer i et nytt miljø. Men frykt ikke. Vi har samlet 14 reise hacks som vil hjelpe deg å bli en ekte MacGyver på din neste tur:

1. SKANN VIKTIGE DOKUMENTER

Skann eller fotografer de viktigste reisedokumentene som pass, ID, visum, førerkort og hotellbekreftelser. Deretter, email filene til deg selv, lagre dem i skyen av ditt valg eller videresende dem til dine foreldre eller en pålitelig venn. I tilfelle noe skjer, vil du være i stand til å få tilgang til dokumentene enklere og spare masse tid, penger og hodepine.

2. UNNGÅ SØL OG LEKKENDE FLASKER

Hindre dine sjampoflasker i å lekke under reisen: plasser plastfolie over åpningen av flasken, skru lokket på igjen, og det er gjort! Selv om lokket løsner i løpet av turen, vil det ikke resultere i et gigantisk søl med en gang. For å være ekstra sikker kan du plassere flaskene i plastposer før du pakker dem i toalettvesken.

3. RING KREDITTKORT SELSKAPET DITT

Før du drar bør du ringe kredittkort og debetkort selskapet ditt og fortelle dem hvor du skal og hvor lenge du skal være der. På den måten vil de ikke blokkere kredittkortet ditt fordi de tror noen stjal det og dro på shopping i Australia med det. I tillegg må du ha telefonnumrene for å blokkere kortene i tilfelle noen virkelig bruker kortet ditt i Australia mens du er i Miami.

4. HA ALLE PAPIRENE LETT TILGJENGELIG

Du har kanskje ikke Wi-Fi overalt, så vi anbefaler at du skriver ut alle billetter og bekreftelser. Hvis du foretrekker lagring av ting på ett sted kan du ta et skjermbilde av alle dokumentene slik at de enkelt kan nås uten å måtte koble til Internett.

5. GÅ MED DINE TYNGSTE KLÆR

Hvis bagasjen din er for liten, for tung eller du trenger ekstra plass til suvenirer bør du gå med din tyngste frakk, største genser, og tyngste sko på flyet. Pelsen din kan bli en fin pute og alle andre ting kan jo tas av så snart du setter deg ned i setet.

6. HA MED DEG DET MEST ESSENSIELLE

Du finner alle slags pakketips her og her, men hvis du ikke ønsker å gå dit, bare husk to ting: rull sammen klærne for mer plass og pakk dine viktigste nødvendigheter; for eksempel ladere, klesskift, og hva enn du trenger i håndbagasjen for å overleve i tilfelle bagasjen er forsinket.

7. FINN DET PERFEKTE (RARE) SKJULESTEDET

Ok, du må bare stole på meg på dette: Et godt sted å gjemme verdisaker – som penger, smykker eller pass – er  i bleier eller feminine hygieneprodukter. Jeg vet det høres rart, men det er akkurat derfor det er et ideelt gjemmested. (Det fungerer også for godteri som du ikke ønsker å dele.)

8. SPRE VERDISAKENE DINE

Ikke ha alle pengene og dokumentene dine på ett sted: hvis det går tapt eller blir stjålet, er du dessverre veldig uheldig. For å unngå dette bør du gå med en (litt teit men utrolig praktisk) Fanny pack/rumpetaske, skjule noe kontanter i skoene dine, ha en falsk lommebok som kan distrahere folk med dårlige hensikter, ikke plasser kredittkortet i passet ditt, og så videre og så videre. Bare sørg for at du finner alt når du trenger det.

9. FYLL DRIKKEFLASKENE OM IGJEN

Flaskevann er sløsing med penger og ressurser, så husk å pakke en tom eller gjenbrukbar vannflaske og fyll den opp etter at du har gått gjennom sikkerhetskontrollen.

10. SETT ET KLISTERMERKE PÅ BAGASJEN DIN

Hvis du putter et “fragile” -klistermerke på bagasjen din, vil den ikke bare bli behandlet med ekstra omsorg, den vil forhåpentligvis bli lagret på toppen av bagasjehaugen på flyet, og vil derfor bli satt på transportbåndet først. Bagasje-race: vunnet.

11. BRUK DUSJHETTEN

Har du noen gang vært på et hotell og lurt på hvem i all verden som faktisk bruker dusjhettene? Erfarne reisende, det er hvem. Dette ganske umoderne hodeplagget gjør seg godt som sko-overtrekk som holder klærne og kofferten fin og ren inni.

12. ALDRI GÅ DEG VEKK

Hvis du ikke ønsker å være en “turist” som bærer rundt på en reiseguide og et kart, er det bare å laste ned Google Maps til telefonen og få tilgang til kartene offline- det er så lett å aldri se fortapt ut igjen.

13. HOLD ØYE MED DEN NÆRMESTE TVEN KEEP AN EYE OUT FOR TV SETS

I tilfelle du mister eller glemmer ladere og adaptere kan du se på baksiden av nærliggende TV-apparat – de har ofte USB-uttak som lar deg lade telefonen og gadgets. Hvis du bor på et hotell, be om en lader i resepsjonen – hvis du er heldig, har de noen ekstra som du kan bruke

14. LUKT SOM EN MILLION DOLLAR

Når du reiser for en lengre tidsperiode, vil bagasjen trolig begynne å lukte – spesielt når du er på backpacking. Men ikke hvis du kan dette enkle lille trikset: putt et tørketrommel ark eller et såpestykke i bagasjen, det vil gjøre at deg og dine ting lukter som roser og havbris til enhver tid.

Reis med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på