GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

24 timer i fantastiske München!

24 timer i fantastiske München!

München, Tysklands tredje største by og hovedstaden i delstaten Bavaria, er en stor favoritt for meg, og en av Europas kuleste byer å besøke. Tror du meg ikke? Vel, jeg har bodd her i åtte år og får fremdeles tårer i øynene når jeg prater om “die Weltstadt mit Herz) (a cosmopolitan city with a heart.) Hvorfor er byen så kul, lurer du på? Den er moderne og tradisjonell på samme tid, har mange koselige ølhager hvor du kan henge med venner, og deilige solstoler langs elven Isar der jeg tilbrakte mange sommerkvelder foran grillen med gode venner.

Tilbring dager eller uker i München om du kan, men hvis du bare har 24 timer for hånden, kan disse tipsene gi deg en herlig dag uansett:

9.00: Hva med pølser til frokost?

Start dagen med en klassisk “Weißwurst Frühstück” at Hirschgarten, en av Münchens vakreste parker og ølhager. Men kanskje ikke pølser til frokost er helt din greie? Da foreslår vi heller at du drar til en av de trendy kafeene i Münchens snåleste og kuleste nabolag: Haidhausen, Neuhausen eller Schwabing, og koser deg med en varm cappuccino.

10.00: Begynn å utforske!

Tid for litt sightseeing! Start på Karlsplatz (også kjent som Stachus) og gå ned hovedgaten til Marienplatz, en av byens mest kjente plasser. Få med deg noen suvenirer på veien, og straks er du ved den imponerende “Frauenkirche”, en katedral og en av byens mest berømte landemerker. Ta deg gjerne en tur inn og ta en titt på “djevelens fotavtrykk” i inngangspartiet.

11.00: …sjekk ut Marienplatz

Hvis du ankommer Marienplatz klokken 11 presis vil du få med deg det tradisjonelle “Glockenspiel” som spiller på rådhuset. Bli en liten stund og beundre Mariensaüle, en statue av jomfru Maria og et symbol på håp og tro i byen siden tredveårskrigen på 1700-tallet. Fun fact: Marienplatz er også stedet der Bayern Munich, et av verdens beste fotballlag, feirer sine seire.

12.00: Utforsk enda litt mer!

Ta til venstre på Marienplatz og gå til Odeonsplatz som er omringet av mange av Münchens mest kjente attraksjoner: Theatinerkirche (en kirke i barokkstil), Feldherrnhalle (en kopi av Loggia dei Lanzi i Firenze), og Residenz (Tysklands største bykirke som huser de kongelige skattene til de Bavariske kongene.)

13.00: Få deg en matbit og slapp av

Er du utslitt etter all sightseeingen og historien du har opplevd? Tid for lunsj! Beveg deg mot English Garden, en av de største byparkene i verden, kjøp med deg et smørbrød på veien og spis det mens du soler deg i parken eller ser på surferne som leker seg på Eiskanalen. Du kan også gå til den største ølhagen i München, det kinesiske tårnet, eller smake på Schweinsbraten (svin med dumplins og rødkål) til lunsj – med en “Maß”-øl (som forøvrig er på en hel liter!).

14.30: Dra til Olympia Park

Ta undergrunnsbanen til “Olympiapark” og sjekk ut BMW’s hovedkontorer og BMW World-museumet. Olympiaparken som ligger rett ved siden av, og ble brukt under OL i München i 1972, er et perfekt sted for å gå seg en tur etter en stor lunsj.

17.00: Slapp av og driv med litt “peoplewatching” i Schwabing

Vend nesen tilbake mot byen og finn deg en fin bar eller restaurant i Schwabing på egenhånd, eller dra til min favoritt ølhage/bar/restaurant i byen: Park Café (i en liten park rett ved Stachus.) Hvis du virkelig vil føle deg som en av lokalbefolkningen, prøv å få med deg en Bayern-fotballkamp i en av de mange ølhagene – eller, enda bedre – på Allianz-arenaen, en av Münchens mest kjente landemerker.

20.00: Tid for å ta på seg danseskoene!

Det er mange populære klubber midt i byen: 089 og Pascha er bare to av dem. Kleskoden er veldig viktig i München, så husk å pynte deg og la joggeskoene ligge hjemme. Hvis du føler deg virkelig sofistikert, dra til klubben som heter P1 og tilbring natten dansende med fotballspillere, millionærer og filmstjerner!

PS: Hvis du besøker München i slutten av september er dagsplanen din enda lettere å følge: bare tilbring hele dagen på Oktoberfest!

Håper du får en fantastisk dag i vakre München!

Lyst til å lære tysk?Reis med oss!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer