GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

6 ting du må gjøre i Nord-California

6 ting du må gjøre i Nord-California

Hvem har vel ikke drømt om å utforske California? Fra flotte strender til store nasjonalparker og byer, er California en ikonisk stat som virkelig definerer det amerikanske liv – og San Francisco i nord er perfekt for dem som vil se mer enn bare Golden Gate. Men hva kan du egentlig forvente deg? Alt fra uberørte strender til fantastiske vingårder og mer til!

Vi har håndplukket de seks beste tingene du kan gjøre nord i California, som vil gjøre planleggingen av din neste tur til Cali mye lettere for deg!

1. YOSEMITE NATIONAL PARK

Dette er Amerika på sitt vakreste – kun tre timer med bil fra San Francisco. Det er vilt og helt fortryllende. Her kan du velge og vrake av stier gjennom Sequoia-trær, se fosser dalende ned granittklipper eller dra på kajakktur langs Merced River som renner gjennom Yosemite Valley – en av de lettest tilgjengelige områdene i nasjonalparken. Men selv i de mest populære stedene som Yosemite Valley, er det lett å komme utenfor allfarvei.

2. NAPA VALLEY

Mens Yosemite tilbyr ekte villmarkseventyr, lar Napa Valley deg komme i kontakt med lokalsamfunnet, mens du tar smaksløkene på en reise for livet. Området huser noen av verdens ledende vingårder og er som å være i himmelen for matelskere. Folk i Napa er eksperter på de gode tingene i livet, og de er mer enn villige til å la deg nyte deres laid-back, solfylte livsstil. Du kan dra på turer til de særegne vinmarkene som varierer fra små vingårder til gårder lignende på herskapelige slott og sære arkitektoniske perler som Quixote – en av de ledende vinprodusentene i regionen.

3. BIG SUR

California er kjent for sin kystlinje, og det blir ikke mer spektakulært og dramatisk enn Big Sur-regionen i det sentrale California. De skjulte buktene, ideelle surfestedene og landlige kystsamfunnene, sammen med Pacific Coast Highway, gjør kysten til en perfekt lokasjon for en roadtrip. Vandre langs stier på klippene, mens bølgene slår under deg eller nyt et måltid på en av de mange restaurantene. Hvis du vil trekke deg litt bort fra kysten, bør du utforske den nærliggende Los Padres National Forest og dens ruvende trær.

4. POINT LOBOS STATE RESERVE

Kysten langs California handler ikke kun om sandstrender: dra til sør, langs kysten til Point Lobos State Reserve og ta del i eventyr og opplevelser California har å tilby i et beskyttet område fullpakket med dyreliv. Ta med badetøy og dykkermaske og tilbring tid i det varme vannet med snorkling og dykking i et marint reservat, eller dra ut på kajakk-tur. Tilbake på tørt land er parken et hjem til en rekke flotte turstier hvor du garantert vil møte noe av dyrelivet. Du kan også dra på hvalsafari. Hva mer kan du ønske deg?

5. MONTEREY COUNTY

Et av de store problemene med å kjøre til Monterey County på Pacific Coast Highway er at du får lyst til å stoppe bilen hvert 10. minutt fordi kystveien byr på en helt fantastisk utsikt. Hvis du til slutt kommer deg til Monterey County, som er på vei til både Point Lobos State Reserve og Big Sur, vil du bli belønnet med et utvalg av badebyer, hvor Monterey og Carmel er de to mest populære valgene.

6. MUIR WOODS NATIONAL MONUMENT

Det finnes ingen unnskyldning for å ikke besøke disse gamle skogene – det er praktisk talt på dørstokken din! Her finner du ruvende trær, som daterer seg tilbake over 1000 år, og er de høyeste levende ting på vår jord og et perfekt sted for å unnslippe den varme sommeren eller dra på spaserturer om høsten. Du kan dessverre ikke sykle på turstiene i parken, men den nærliggende Mount Tamalpais State Park har flere adrenalinpumpende ruter som i tillegg kommer med en helt syk panoramautsikt over San Francisco og Bay-området.

Opplev San Francisco med oss!Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på