GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 grunner til å reise til Australia før du fyller 30

8 grunner til å reise til Australia før du fyller 30

Vi drømmer vel alle om å komme oss til Australia engang og se hva landet har å tilby. Men vi er også ganske gode til å finne på unnskyldninger for ikke å dra til den andre siden av verden. Tross alt er det en ganske kostbar og tidkrevende opplevelse – uansett hvor perfekte strendene der er.

Selv om Australia tilbyr noe for alle, føles hele landet som designet for unge, frie og eventyrlystne mennesker. Så her er hvorfor du bør tørke støv av passet ditt, ta på deg ryggsekken og reise til Australia før du runder 30 (og ansvaret som ofte følger med).

**1. Dine 20-år er ment for eventyr

**

Eventyr kan og burde være for alle aldre, men 20-årene er et tiår hvor alt virker litt mer spennende og bekymringsløst. Og hvor er vel det beste stedet å kanalisere din indre eventyrer? Australia! Eventyr er bokstavelig talt i luften (eller vannet) – bare spør de mange fallskjermhopperne, surferne og dykkerne der.

**2. Ferdige visum for 18-30 åringer

**

Enkelt sagt: Du må være under 30 år for å få et arbeidslivsvisum. Disse ett-år lange visumene tillater deg å få fleksible jobber – som bartender, fruktplukking og barnevakt – rundt i Australia. Det gjør det veldig enkelt å møte nye mennesker mens du tjener penger til å reise rundt i dette fantastiske landet.

3. Work, work, work

Hvis du virkelig vil dra utenfor turiststien, må du dra før livet kun handler om arbeid, arbeid, arbeid. Det er derfor 20-årene dine er en spesiell tid. Det er mye lettere å ta en karriere pause før eller senere, og i dag ser selskapene spesielt på de med internasjonal erfaring under beltet.

**4. Ansvaret kommer og tar deg

**

Det er mye enklere og morsommere å reise i noen måneder uten å bekymre deg om feriedager etc. eller kostnaden for å fly en familie halvveis over hele verden.

**5. Dra langt og lenge

**

Du er ikke begrenset til Australia. Det kan være et vanskelig land å trekke seg bort fra, men du kan bruke ditt friår der for å utforske New Zealands adrenalinfylte aktiviteter, Fijis idylliske kyst og Sørøstasias blomstrende byer. Flyturene er fortsatt litt lange, men du må benytte muligheten mens du er der nede.

6. Koalaer

Hvorfor vente med å kose med en skjønn koalabjørn når du kan gjøre det nå?

**7. Hjelp å bekjemte klimaendringene

**

Great Barrier Reef er en av verdens naturlige underverk, men det forsvinner i en alarmerende hastighet på grunn av global oppvarming. Australia er hjem til en rekke spesielle arter som er truet, og det er viktig å besøke dem på den grønneste måten:  Donere til en veldedighet som planter trær for å kompensere flyets utslipp, sørg for at du alltid reiser og utforsker på etisk vis og …

**8. … meld deg på prisvinnende frivillighetsprosjekter

**

Australia har et mangfoldig utvalg av frivillige muligheter som er klare for unge reisende, inkludert å bidra til å beskytte korallrev, hjelpe til på en musikkfestival eller frivillig arbeid på en gård. Å gi noe tilbake til kulturen du reiser til, føles ikke bare fantastisk, men gir deg også verdifull erfaring for ditt neste karrieretrinn ved å forbedre både språk og praktiske ferdigheter.

Reis til Australia med EFMer info her:
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på