GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mitt utvekslingsår i New York

Jeg har gått på EF Academy i New York og studerer nå statsvitenskap på Durham University. Gjennom EF har jeg fått venner og et stort nettverk over hele verden. Året mitt i New York er noe av det beste jeg har gjort, og vil være med meg for resten av livet!
Mitt utvekslingsår i New York

Jeg valgte å studere på EF Academy fordi jeg ville ha et utvekslingsår i USA, og samtidig bestemme hvilken skole jeg kom til. Foreldrene mine synes også det å bo på campus var et trygt alternativ. En av de største fordelene var at jeg visste hvilke fag jeg skulle ha på forhånd, så det var enkelt for rådgiver å godkjenne året mitt før jeg dro.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Selv om jeg på forhånd visste at jeg bare skulle ta ett utvekslingsår fulgte jeg IB, International Baccalaureateprogrammet  som egentlig er et to-årig program. Jeg kunne enkelt kombinere dette med studiespesiallisering ved min norske skole.

På skolen er det veldig god oppfølging fra lærere ved jevnlig testing av elevene. Det er høyt nivå på undervisningen, med ekstremt flinke og motiverende lærere. Det er veldig små klasser så alle elevene er veldig involvert i undersisningen. Om det er noe man ikke helt forstår eller trenger litt ekstra hjelp med er lærerene behjelplig til å være igjen på skolen etter skoletid. Det var også satt av to timer med lekselesing (Studyhall) med lærere tilgjengelig. Det var tøft i starten med alt skolearbeidet. Jeg var ikke helt forbredt på arbeidsmengdene. Nå i ettertid er jeg veldig glad for at jeg gjorde det og fikk den ekstra motivasjonen til å gjøre det bra senere i livet.

Hva liker du best ved utvekslingsåret?

Det jeg likte best ved å gå på EF Academy var samholdet på skolen, jeg har nå venner fra hele verden. I tillegg til et motiverende skolemiljø var skolen plasset i New York, en by jeg definitivt vil flytte tilbake til i fremtiden. Å oppleve New York i en så ung alder er noe jeg vil ha med meg for resten av livet.

I ettertid har jeg også lagt merke til hvor mye undervisningen på EF Academy har hjulpet meg til å oppnå gode resultater på universitet.

Hvilke personlige egenskaper er viktig for IB-linjen?

Det er viktig å være strukturert og motivert til å jobbe sammen med andre medelever.

Hva gjør du i dag?

I dag studerer jeg statsvitenskap på Durham University. Som deltidsjobb i ferier jobber jeg for UDI i Oslo. Det er gøy å se at flere av mine venner som gikk sammen med meg har kommet inn på toppuniversiteter som Harvard, Oxford, Cambridge og NYU.

– Margrete Danbolt, EF Academy

Les mer om EF AcademyLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på