GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Anne’s språkreise til Torquay

Jeg er en jente fra Stavanger som vil fortelle dere om hvordan det var å dra på språkreise i Torquay, og hvordan det var og bo hos en britisk vertsfamilie.
Anne’s språkreise til Torquay

Jeg kjenner at jeg blir både glad og trist når jeg ser tilbake på min språkreise. Tre uker i feriebyen Torquay i England er noe som kommer til å være med meg resten av livet mitt. Jeg sitter nå og ser på bilder fra turen, med et armbånd jeg kjøpte rundt håndleddet mitt, og t-skjorten jeg fikk på meg. Jeg kunne ikke forestilt meg hvordan det skulle være å reise bort helt alene i tre uker, og jeg ante ikke at jeg kom til å savne det like mye som jeg gjør nå.

Dro helt alene uten noen jeg kjente

Jeg klikket på bestill-knappen mange måneder før avreise, og kunne ikke drømme om hva jeg hadde i vente. Jeg hadde bestemt meg for at dette var noe jeg ønsket, og det føltes ut som om jeg hadde spart opp penger i evigheter da jeg endelig sto på flyplassen og skulle si farvel til foreldrene mine før innlandsreisen min til Gardemoen.

Jeg ankom Gardemoen helt alene, og var nervøs. Jeg er en veldig sjenert person ser du, og jeg sto for meg selv og hørte på musikk etterhvert som ef-gruppen vokste. Jeg sto omringet av folk, og ante ikke hva jeg kunne forvente for de neste ukene. Plutselig begynte noen jenter å inkludere meg i samtalen deres, og i det øyeblikket forsto jeg at dette kom til å gå bra. Vi hadde ikke reist fra landet en gang før jeg innså at dette kom til å bli en fantastisk språkreise.

Imøtekommende folk som jeg raskt ble glad i

Jeg hadde lest om folk som mente det var det kjekkeste de hadde opplevd, og hadde snakket med folk som roste språkreiser opp i skyene, jeg hadde til og med sett videoer om språkreiser med personer som ikke viste annet enn store smil, likevel kunne jeg ikke forestille meg hvilken opplevelse det kom til å bli.

Vertsfamilien min besto av ei kjempe koselig dame. Romkameraten min var lett å snakke med. Skoletimene var interessante med mange alternative måter å lære på, og aktivitetene var unike og spennende. Lærerne var hyggelige og flinke, lederne visste hva de holdt på med, og klarte å putte et glis på alle i gruppa.  Gruppa besto av imøtekommende folk som jeg raskt ble glad i, og det å si farvel er noe av det vanskeligste jeg har gjort.

Fått venner fra mange andre land

Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg fikk sjansen til å reise, og jeg er så glad for at jeg gjorde det! Jeg kan med hånden på hjertet si at det er den beste og mest minnerike turen jeg noen gang har reist på. Jeg kan garantere deg at jeg har folk fra både Spania, Italia, Finnland og Danmark som jeg tørr kalle mine venner. Jeg lover at jeg kommer til å se tilbake på ukene fra språkreisen min i Torquay i mange år framover, og å ønske å kunne oppleve det igjen, og igjen, og igjen. Har du også lyst til å dra p språkreise til Torquay? Les mer om den britiske feriebyen her

Les mer om språkreise | EF GO BLOGGLes mer her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer