GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Min Super Bowl Sunday!

Hei! Jeg heter Ben og er en del av Class of ’18! Utvekslingsåret mitt i USA er det beste valget jeg har tatt! Nå er jeg ambassadør og deler gjerne mine tips til deg som kanskje skal reise på utveksling selv. INSTAGRAM: @zamble\_benji
Min Super Bowl Sunday!

Super Bowl er rett rundt hjørnet, og jeg er sikker på at mange prøver å finne ut av hvem de skal heie på. Spenningen bygger seg opp og det er bare å forberede seg på hylende venner og familie foran TV-en. For de av dere som ikke vet, så er jeg en EF-ambassadør og tenkte å skrive litt om min egen opplevelse av Super Bowl i USA.

Hva er Super Bowl?

Kort fortalt er Super Bowl en av de største begivenhetene i USA hvert år og et av høydepunktene til mange amerikanere. Hvert år, enten den siste søndagen i januar eller den første søndagen i februar, spilles mesterskapskampen i amerikansk fotball for å avslutte fotballsesongen med masse ståhei. Det som er litt overraskende er hvor investerte amerikanere er i Super Bowl – det er nemlig mye mer enn bare sporten det handler om!

Feiringen samler venner og familie med masse god mat og kvalitetstid, og TV-reklamene de viser rundt Super Bowl er veldig populære å få med seg og blir fort en snakkis i sosiale medier.

Vil du også oppleve den magiske Super Bowl-stemningen? Bestill en brosjyre her og få mer info om et utvekslingsår på High School i USA!

Min Super Bowl-opplevelse

Tilbake til skoleåret 2018 på Burke High School var det en ivrig gutt som ventet på å se den såkalte «Super Bowl» etter skolen. Familien min og noen andre bekjente hadde blitt invitert over til en annen vertsfamilie i nærområdet. Jeg hadde egentlig ingen anelse om hva dette var, og så derfor bare frem til maten jeg hørte skulle være der. Det var først da jeg kom bort dit at jeg skjønte hvor «all-in» amerikanerne går med denne begivenheten, og hva det gikk ut på. Maten og chipsen var helt sinnssyk, for ikke å snakke om mengden! Innen half-time hadde jeg nesten spist meg syk på all den gode maten.

Lagene

Det stod mellom Eagles og Patriots. Det typiske amerikanske å gjøre er å heie på en underdog, så jeg valgte å stille meg med Philly Eagles. Ettersom vennene mine og jeg heiet på ulike lag bestemte vi oss for å utfordre hverandre med ulike konkurranser og veddemål i løpet av kvelden. Poengsummen og kampen var begge i min favør mot de siste minuttene, og ansiktsuttrykkene på vennene mine var gull verdt.

Super Bowl var en artig kveld fylt med store mengder god mat, høylytte mennesker og god gammeldags amerikansk kultur. Det viktigste jeg tok med meg fra den kvelden var nok hvor stor denne begivenheten faktisk er i USA og ikke minst: hvor stort konkurranseinstinkt jeg hadde. Selv om man selv blir sittende som tilskuer så føler man alle opp- og nedturene underveis i kampen og heier veldig aktivt frem laget sitt sammen med de rundt seg.

Akkurat denne begivenheten er som andre en tid for samhold og burde absolutt ikke «feires» alene. Om man tenker å delta på fremtidige Super Bowls er det lurt å forberede seg på en spenningsfylt dag og en knakenes god kamp! Jeg ender nok opp med å sitte på mitt eget rom og se kampen alene i år, men jeg blir nok ikke i Norge for alltid. Så, snart er det tilbake til mitt andre hjem og fotball igjen. Let’s go Rams!

Benjamin Zamble

Ønsker du en brosjyre med mer informasjon om dine utvekslingsmuligheter?Bestill en brosjyre her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer