GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Bournemouth: Den ultimate guiden

Bournemouth: Den ultimate guiden

Med en kystlinje så vakker at en hver instagrammer ville dødd for et bilde her (#OMG), har Bournemouth blitt den ultimate, engelske strand-destinasjonen. I over hundrevis av år har sol og badenymfer kommet flokkende til gullkysten i sommermånedene. Men den fantastiske engelske byen er mye mer enn sine strender, da det er utallige ting å finne på, se og spise. Vi har satt sammen våre favoritter, så gjør deg klar for å planlegge helgeturen hit.

En tur langs stranden

Ingen tur til Bournemouth er komplett uten en tur langs den vakre kystenlinjen: Med over en mil med sandstrender som strekker seg i begge retninger. Rusler du mot øst kommer du til Hengistbury Head. En kort klatretur opp den bratte klippen vil belønne deg med fantastisk utsikt ut over bukten, og på en klar dag vil du få et glimt av de ikoniske hvite klippene ved Isle of Wight. Om du takler høyder, vil en tur opp The Bournemouth Eye være perfekt for deg. Dette er en luftballong tur og noe du bare MÅ gjøre – her vil du se den samme, nydelige utsikten, men fra et helt annet perspektiv, høyt over bukten (hurra!).

Lær deg å surfe

Som hjem til Europas første kunstige surferev, er Bournemouth det perfekte stedet å presse seg inn i en våtdrakt: surfeskoler tilbyr opplæring dersom du aldri har surfet før, og årlige sommerkonkurranser er åpne for erfarne surfere hvor de får vise frem sine ferdigheter. Havet her er noe av det varmeste i Storbritannia, så sørg for å ta deg en dukkert. Når du har kommet ut av vannet, er Urban Reef, en restaurant med fantastisk utsikt, en perfekt lokasjon for å ta seg en fest.

Gå langs bryggen

Mens du boltrer deg på stranden, må du ikke glemme å besøke Bournemouth`s mest ikoniske landemerke: kaien. Den er majestetisk der den ligger innover bukten og er på nesten alle postkort av kystbyen. Men den har langt mer å tilby enn at den bare står der: her kan du prøve fjellklatring, nyte middag med utsikt på Key West Restaurant, og zip-line deg tilbake til stranden: slik forlater du brygga med stil!

Besøk akvariet

For et glimt av livet under vann eller for å ha noe å gjøre når det engelske været gjør det mindre attraktivt å dra på stranden, kan du dra til The Oceanarium ved siden av kaien. Akvariet er fullspekket med fantastiske sjødyr: gå gjennom det enorme akvariet og gjennom dets store glasstunnel, hvor du kommer tett på gigantiske haier, pingviner, oter og grønne havskilpadder.

Prøve den lokale maten

Når du besøker en av de mest solrike byene i England, kan du ikke gå glipp av den berømte, kremete New Forest iskremen. Det finnes en haug av uimotståelige varianter å velge mellom. Kjøp en scoop (eller tre) og ta turen til stranden som de lokale gjør. Når kvelden kommer, har Bournemouth et stort utvalg av restauranter og bistroer å velge mellom. Noen ganger kan det enkle ofte være det beste: unn deg den tradisjonelle retten fish and chips på Harry Ramsden`s.

Test utelivet

Bournemouth er kjent for sitt pulserende natteliv med en haug av barer, puber og nattklubber. Vi anbefaler at du prøver en drink eller to på Bournemouth`s legendariske strand- bar, Aruba, som ligger på brygga, med nydelig utsikt over sjøen og en utendørs terrasse for de varme sommernettene. Du må også smake på den eksotiske, asiatisk-inspirerte cocktailmenyen på livlige Bonsai Lounge. Cheers!

Slapp av på en kafè

Avslutt helgen i Bournemouth ved å unne deg et deilig stykke hjemmelaget kake på størrelse med en liten bok, akkompagnert med en deilig kopp engelsk te på – prøv å si det fort – The Real Eating Company Cafè`s Indulgence Dessert Lounge. Denne rustikke kafèen er det perfekte stedet for å få litt fred og ro, bort fra de travle handlegatene.

Bilde av Martin Abegglen, Flickr / Creative Commons

Dra til Bournemouth med oss!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på