GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

“På et halvt år har jeg lært mer om meg selv enn jeg noensinne kunne forestilt meg” – Camilla i USA

Camilla er 17 år og kommer fra Bærum. Hun er akkurat nå på utveksling i Oneonta, NY, med EF Education First! Instagram: @camilla\_solem
“På et halvt år har jeg lært mer om meg selv enn jeg noensinne kunne forestilt meg” – Camilla i USA

Camilla Kjellevold Solem (17) kommer fra Bærum, og har gjort som flere andre VG2-elever – hun har reist på et utvekslingsår med EF Education First på en high school i USA – og stortrives med den nye kulturen!

Hun bestemte seg for å reise på utveksling tidlig etter å ha feriert i USA og funnet sitt favorittland. Noen timers kjøretur unna New York ligger Oneonta, som Camilla beskriver som en liten, men koselig by. Hun ble godt mottatt av de andre elevene da hun begynte på skolen, og ble imponert over hvor imøtekommende amerikanerne var.

– Jeg fikk fort mange gode venner som tok meg med på utrolig mye morsomt. Fotballsesongen min startet før skolen, så det gjorde at jeg hadde fotballjentene til å hjelpe meg de første dagene. Alle var veldig nysgjerrige på hvem jeg var og på kulturen min, så det har vært utrolig gøy å dele så mye om Norge med alle her.

Nytt skolesystem

Camilla forteller at hun ikke har hatt noen særlige språkutfordringer, og at hun til og med drømmer på engelsk! Men skolesystemet i USA var ganske annerledes enn hjemme i Norge, fikk hun erfare. De får karakterer på alle leksene de gjør, noe hun synes er nyttig da det jevner ut karaktersnittet. I tillegg har hun valgfaget kor, og dette et et deilig avbrekk i en travel skolehverdag.

– En typisk uke for meg i USA består av skole, sportsarrangementer og å tilbringe helgene med venner og familien. På ukedagene har jeg enten trening etter skolen, eller så drar jeg hjem for å gjøre lekser. På søndagene har det blitt tradisjon at hele familien ser amerikansk fotball på TV.

Fantastisk vertsfamilie

Hun opplevde heller ingen utfordringer med vertsfamilien, som tok henne godt imot. Vertsmoren hennes har til og med selv vært på utveksling – i Norge! Det var slik hun havnet hos akkurat denne vertsfamilien, fordi de hadde et forhold med hennes egen familie hjemme i Norge. Dette gjorde at hun følte seg tryggere på det å reise på utveksling, og familien hennes hjemme kunne være sikre på at hun var i trygge hender. De fleste som reiser på et utvekslingsår kjenner ikke vertsfamilien de skal bo hos, men EF har strenge kontroller og grundige intervjuer av familiene, slik at det skal vært trygt for elevene.

Varm anbefaling av utveksling

– Jeg anbefaler alle som har mulighet til å dra på utveksling til å gjøre det. Det er en opplevelse du vil leve på for resten av livet. Jeg har vært her i 6 måneder nå, og jeg angrer ikke en dag på at jeg dro, forteller Camilla.

Hun har lært mer om seg selv enn hun noensinne kunne forestilt seg, og setter pris på ting i en større grad enn før.

– Jeg tror de fleste har godt av å komme seg litt bort. Du får et minne for livet og lærdom som ingen andre vil få. Utveksling har gitt meg noe ingenting annet kunne gitt meg: vennskap for livet, opplevelser, en ekstra familie og stunder jeg aldri hadde hatt om jeg fortsatt satt hjemme i Norge.

– Utveksling har lært meg så utrolig mye som jeg vet jeg alltid kommer til å ta med meg, og fortette å vokse på. Det er en uendelig lang liste over ting utveksling har lært meg, og jeg er heldigvis bare halvveis, avslutter Camilla.

Ønsker du en brosjyre med mer informasjon om dine utvekslingsmuligheter?Bestill en brosjyre her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer