GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Astrids språkkurs i Costa Rica

Astrid tok et fem ukers langt språkkurs på Costa Rica. Her forteller hun om eventyret og deler sine beste lokale tips!
Astrids språkkurs i Costa Rica

Hvem ønsker vel ikke å reise til Costa Rica, landet med sin vakre natur, kultur og flotte opplevelser? Kombinert med å lære spansk og få venner fra hele verden. Mitt språkkurs i Tamarindo var virkelig lærerikt. Jeg gjorde masse spennende på de fem ukene jeg var der. Ønsker du å oppleve litt av Mellom-Amerika, vil jeg anbefale deg å dra på EF’s skole i Tamarindo, Costa Rica.

Å bo på campus eller i vertsfamilie

Jeg reiste med ei venninne, og vi valgte å bo sammen på campus. Det var da leiligheter i bygg som hørte til skolen. Dermed kunne vi gå rett til loungen, klasserommene, som var spredt rundt på området, eller til bassenget som lå i midten. Leilighetene hadde kjøkken, bad og to soverom. Venninna mi og jeg delte et soverom, og så bodde det tre andre jenter i det andre soverommet. Skolen hadde også vaskerom, der vi hadde mulighet til å vaske klærne våre. Campus ligger omtrent 3 minutters gåtur fra hovedgaten i Tamarindo, med restauranter og butikker, og stranden som er ca. 5 minutter unna. Mange av de jeg ble kjent med bodde også i vertsfamilier på ulike steder utenfor skolen, og trivdes med det. De fikk da praktisere spansk på en veldig god måte, og kom enda nærmere lokalbefolkningen og kulturen deres. Jeg hadde likevel en veldig god opplevelse med å bo på campus, og angrer ikke på at jeg valgte det.

Skolen

Når du kommer til skolen første dag blir du tildelt en klasse som passer ditt nivå i spansk. Du har også mulighet til å bytte klasse dersom det er for vanskelig eller for enkelt. Dermed legger de til rette for at du skal lære mest mulig på den tiden du er der. Lærerne var flinke, og snakket nesten bare spansk i timene. Jeg lærte dermed raskt nye ord, nesten uten at jeg var klar over det. Det var også lett å bli kjent med de andre elevene i klassen, i og med at mange reiser alene og også selv er innstilt på å bli kjent med nye mennesker. Mange elever hadde også flere ulike valgfag som de valgte første skoledag, men siden jeg valgte et av kursene med færrest timer i uken, hadde jeg ikke det. Jeg hadde gode opplevelser på skolen. Jeg fikk repetert ting jeg hadde glemt fra tidligere, og selvfølgelig lært masse nytt.

Fritid, aktiviteter og utflukter

Skolen arrangerte ulike aktiviteter hver uke. Det var surfing, salsa dansing, snorkling og dykking, hesteridning, volleyball, boot camper, strandturer og mer. Jeg sørget for å få med meg mest mulig av det jeg kunne, og syntes det var virkelig gøy. Tamarindo hadde også flere treningssentre bare noen minutter unna, som jeg besøkte flere ganger. Jeg prøvde aerial yoga for første gang da jeg var der, på en plass som heter «La botella con Leche». Det var utrolig kult, og jeg vil virkelig anbefale deg å sjekke det ut hvis du reiser til Tamarindo. Vi surfet også med brett som vi leide for en billig penge. Skolen arrangerte i tillegg flere større utflukter i helgene. Det var for eksempel turer til en nasjonalpark, til en aktivitetspark, båtturer og utflukter der vi besøkte andre byer og områder i landet. Det var også mulighet til å dra til et av nabolandene til Costa Rica, for eksempel Panama eller Mexico. Venninna mi og jeg sørget for å dra på alle vi hadde mulighet til, for å se og oppleve mest mulig av Costa Rica. Ellers brukte vi også mye av vår fritid på soling, bading, og avslapping ved bassenget.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/09/5-1.jpg)[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/09/61.jpg)[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/09/7.jpg)[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/09/8.jpg)[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2018/09/9.jpg)

Hvorfor studere spansk i Costa Rica?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer