GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 10 beste byene å studere i Europa

De 10 beste byene å studere i Europa

Å bestemme deg for hvor du skal studere kan være en av livets vanskeligste avgjørelser, og det er også en av de viktigste. Å tenke på hvor du ønsker å slå deg ned i minst tre år er skremmende: Vil du like det? Er det dyrt? Har de McDonalds? For å hjelpe deg med avgjørelsen, har vi plukket de 10 beste stedene å studere i Europa.

1. LONDON

Det sier seg selv at London er en av de mest populære studentbyene i verden, ikke bare i Europa. Ikke overraskende når det er hjem til et stort spekter av universiteter som tilbyr alle slags fag du kan tenke deg: fra prestisjetunge økonomiske og politiske studier ved London School of Economics and Political Science (LSE) til kreative fag ved Goldsmiths University. Når det kommer til livskvalitet er London en av verdens fremste byer – fullpakket med ikoniske landemerker, restauranter, shopping, fritid og natteliv – selv om det kommer med en høyere prislapp.

2. BRISTOL

Hva er spesielt med Bristol? Det er faktisk den byen der de fleste studentene bor når de er uteksaminert fra en av byens to høgskoler – University of Bristol og University of the West of England (UWE). Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor de bor nettopp her: Bristol er en av Storbritannias kuleste byer, med et heftig natteliv og kreative bedrifter. Det hjelper at det er midt i det britiske sør også, bare to timer fra London og nær Englands beste strender.

3. OXFORD

Den ene halvdelen av Storbritannias mest berømte og prestisjetunge college byer (den andre er Cambridge), Oxford har alt: vakre og landlige omgivelser, super-sentral UK beliggenhet, spennende student vibe og mer pedagogisk historie enn du kan tenke deg. Ja, University of Oxford kan være vanskelig å komme inn på, med mindre du er den beste av de beste – men heldigvis kan du fortsatt få Oxford erfaring på det velrenomerte Oxford Brookes University i tillegg.

4. EDINBURGH

Skottland og England er veldig forskjellige steder. England kan ha solfylte strender og store byer, men Skottland har en robust, eksentrisk personlighet. Edinburgh er kjent for sin student kultur og tilbyr en god  byopplevelse – alle fordelene ved en stor by, men ikke så overveldende som en stor metropol som London.

5. DUBLIN

De irske er kjent for deres store fester, og ingen steder er det mer sant enn i Dublin, Irlands hovedstad. Det er en liten by med en stor følelse, noe som gjør den sosiale studenten ved det prestisjetunge Trinity College ti ganger så innbydende. Når du er ferdig med å studere kan du begynne å bruke de mange multinasjonale selskapene som har sine europeiske hovedkvarter der: nåværende beboere inkluderer Google, Facebook, Uber og airbnb.

6. BARCELONA

Spanias hovedstad av “coolness”, en av Europas mest internasjonale byer, med legendarisk uteliv og et høyt inntak av tapas. I Barcelona kan du studere ved universitetet i Barcelona og Barcelona polytekniske universitet, som begge tilbyr kurs på engelsk i tilfelle din spansk ikke er 100 prosent bueno ennå. Du kan studere spansk også, selvfølgelig.

7. PARIS

Hva er vell et bedre sted å studere i Frankrike enn i byen av kjærlighet? Følg i fotsporene til Balzac og Simone de Beauvoir på det verdenskjente Sorbonne-universitetet, gå på skattejakt i de mange secondhand bokhandlerne i Latinerkvarteret eller nippe til en kaffe i mellom klassene på plass de l’Odéon. Enten du ønsker å studere mote, historie, virksomhet eller film, vil Paris tjene som en uendelig kilde til inspirasjon og gi deg en rik urban livsstil. Oh, og du kan studere og øve på fransk også! Pas mal, non?

8. LYON

Hjem til gode pedagogiske institusjoner som EM Lyon, INSA og Université Claude Bernard Lyon 1, er Lyon den franske hovedstaden i gastronomi og et svært populært Erasmus reisemål. Bare to timer unna de franske Alpene, og 2,5 timer unna sjøen, en kosmopolitisk by som tilbyr både snø og surf. Lyon forbeholder seg en spesiell velkomst til utenlandske studenter ved å tilby dem skreddersydde tjenester: informasjonsbyråer, hjelp til å finne overnatting, samt arbeidsplasser for unge akademikere. Det er rett og slett en flott plass for internasjonale studenter.

9. BERLIN

Ønsker du å studere (nesten) gratis i en av de hippeste byene i Europa? Da kan Berlin være det perfekte stedet for deg. Vrimlet med historie, vil den tyske hovedstaden feie deg av dine føtter med sin nonchalante atmosfære, sitt blomstrende uteliv og grenseløse grønne områder. Søk på TU Berlin (Berlin tekniske universitet) eller Humboldt-Universität, en av Europas mest prestisjetunge universiteter for humanitet, og lær det tyske språket!

10. ROMA

Hvis du er kunst eller historie interessert er det ikke noe bedre sted å studere i Europa enn Roma. Også kjent som den evige stad, Roma er et friluftsmuseum som vil forføre deg før du kan si pronto! Ekstremt rik på kultur, og byen er også en yrende europeisk hovedstad fylt med muligheter for studenter og unge akademikere: studentforeninger, akademisk forskning, forretningsmuligheter og internasjonale konferanser. Opplev den utrolige energien i byen og opplev alle italienske ting du kan tenke deg!

Artikkelen er skrevet av Tom & Livia

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer