Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

De 5 beste måtene å lære spansk på

De 5 beste måtene å lære spansk på

Spansk er et språk med mange fordeler. Det er morsmålet til mer enn 405 millioner mennesker i over 30 land, og er enda mer utbredt som andrespråk eller andre fremmedspråk, som betyr at du aldri vil være uten noen du kan snakke med. Som en ekstra bonus, er det et romansk språk og relativt gjenkjennelig for elevene – særlig de med bakgrunn i fransk, italiensk eller portugisisk. Men hvordan kan du begynne livin ‘la vida en español? Her er fem av de beste måtene å lære spansk på.

1. STUDER SPANSK OG BO I ET SPANSKTALENDE LAND

Dette er den store. Tilbring omfattende tid i utlandet i et land der språket snakkes er uten tvil den mest effektive måten å lære på. Hvorfor? Fordi ved å leve, studere eller jobbe i utlandet vil du plassere deg selv i et oppslukende læringsmiljø, ikke ulikt hvordan et lite barn lærer sitt morsmål. Å ta et spansk språkkurs er en fin måte å komme videre raskt på og møte andre med samme interesser. Et annet alternativ er å arbeide i et spansktalende land. Etter kort tid vil du finne ditt ordforråd like fullt som ditt sosiale liv – som begge vil forbedre nivået ditt. Fordi spansk snakkes i Spania, Sentral-Amerika og Sør-Amerika, er det (virkelig) ingen mangel på steder å reise til. Se på steder som livlige Barcelona, kosmopolitiske Madrid, nydelig Playa Tamarindo, myke Malaga, morsomme Santiago de Chile eller classy Buenos Aires.

2. SE FILMER OG TELENOVELAS

Finn frem en bøtte med popcorn og en bærbar PC for å notere ned de herlige nye ordene. Å se utenlandske filmer og serier er en bra måte å lære et nytt språk på. Den spansktalende film og TV-bransjen er produktive, med Spania, Argentina, Mexico og Chile som fører an. Filmer å se opp for er verkene til regissørene Pedro Almodóvar, Alejandro Iñárritu, Alejandro Amenabar og Pablo Larrain. Hvis spillefilmer ikke er noe for deg, slapp av, det er et bredt utvalg av TV-serier og såpeoperaer (telenovelas) som venter på din spanske læringsglede. Mexico er en spesielt fremtredende telenovela produsent, og deres stadige overdrevende, innviklede historier er svært underholdende. Et bonus tips: sette undertekster på spansk (istedenfor ditt morsmål) for å hjelpe deg å fange savnet dialog. Hvis du ser filmen på nettet eller DVDen ikke har undertekster, se filmen igjen etter noen dager. Gjentatt visning av samme scener, historie og skuespillernes stemmer vil hjelpe deg å forstå mer.

3. HØR PÅ MUSIKK

Som å se filmer og tv, er det å høre på musikk en avslappende måte å invitere spansk inn i hjernen din på. Ettersom det rett og slett er så mange med spansk som morsmål, er utvalget av tilgjengelig musikk enormt. Oppdag artister på Spotify eller Youtube, og lytt til det mens du gjør husarbeid, kjører, er på helsestudio eller på vei til jobben! Du kan også laste ned sangtekster og lytte mens du leser dem, dette fremhever nye ord og uttrykk.

4. BLI MED I DET SPANSKE LOKALSAMFUNNET I BYEN DIN

Mens du kan lære mye på egen hånd, er det på et tidspunkt langt mer effektivt å være sosial. Siden folk har vært migranter siden før vår nedtegnede historie, finnes det fargerike samfunn av innvandrere og utvekslingsstudenter i nesten alle større byer over hele verden, høyst sannsynlig også i byen du bor i akkurat nå. Finn lokalsamfunn ved å søke på nettet for kultur, mat eller film hendelser. Du kan også prøve deg på byens nett fellesskap og fora for innlegg fra folk på jakt etter en språk- utvekslings partner. Hvis det ikke dukker opp noe, spør kontaktene dine på sosiale medier. Du vet aldri hvem som har en spansktalende venn å introdusere deg til!

5. HA BESØK AV EN SPANSKTALENDE STUDENT

Når vi først snakker om spansktalende innvandrere og utvekslingsstudenter – du er i en unik posisjon til å hjelpe dem og deg selv. Hvordan? Tenk på det: akkurat som deg, når disse utvekslingsstudentene kommer til ditt land, er de nye og forvirret. Ved å tilby din tid til å vise en nybegynner rundt, eller å registrere ditt hjem som et homestay sted ved et lokalt universitet eller språkskole , vil du være i stand til å orientere nye studenter, introdusere dem til byen din og øve på spansk mens du er i gang.

Studer spansk med oss!Les mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk