GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

EF Global Classroom Foundation – Nepal

EF Global Classroom Foundation – Nepal

Den 25. april markerte to-års jubileet til det massive jordskjelvet som rammet sentrale Nepal i 2015, som resulterte i store ødeleggelser og skader. I forkant av jordskjelvet var Nepal rangert som nummer 145 av 187  på FN’s Human Development Index, og fikk dermed den lite misunnelsesverdige statusen som «minst utviklet land.» Belastet med dette nivået av sosioøkonomisk sårbarhet, selv før landets verste naturkatastrofe på 80 år, er det forståelig at Nepal gjør sakte fremskritt i en lang gjenopprettingsprosess.

I tillegg til store skader og mange tap, var det også flere skoler som ble påvirket av jordskjelvet. Kort tid etter jordskjelvet bestemte Education First at de ønsket å starte et større initiativ under The Global Classrom Foundation, for å hjelpe med den langsiktige gjenoppbyggingen av Nepal. De forpliktet seg derfor til å bygge en ny skole i en av de mest påvirkede områdene. Etter flere måneders hardt arbeid med å finne den rette beliggenheten, bestemte teamet seg for å bygge en skole på en fjellside i en liten by kalt Shree Jalapa Higher Secondary School i Sindhupalchock distriktet.

Når alt er ferdigstilt, vil det etterlengtede campus ha plass til 1,200 studenter og lærere: en hovedbygning med 12 standard klasserom, og en funksjonell undervisningsbygning som inkluderer klasserom, spisesal, lesesaler, laboratorier og kontorer.

Den 28. september 2016 markerte kulminasjonen av flere måneders hardt arbeid fra EF’s team i Nepal, samt deres partnere. Med deres hjelp vil prosjektet tillate hele to nye bygninger, og forvandle Jalapa Devi HSS til den største skolen i distriktet. Når skolen er ferdigbygd vil campus ha plass til 1,200 elever og lærere: en hovedbygning med 12 standard klasserom, og en funksjonell undervisningsbygning som inkluderer klasserom, spisesal, lesesaler, labratorier og kontorer.

Selvom gjenoppbyggningsprosessen er godt i gang, foregår det fortsatt undervisning. Over 20 lærere og 665 studenter går på Jalapa Devi i midlertidige klasserom. Fra lokale lærere som har undervist på Jalapa Devi i flere år, til frivillige lærere som ønsker å hjelpe– alle har kommet sammen for å støtte barn og skape bedre utdanningsmuligheter for de som trenger det mest.

Les mer om EFLes mer her...
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på