GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Reis som en pro: pakkeliste for enhver reise

Reis som en pro: pakkeliste for enhver reise

Enten du er av typen som pakker uker i forveien eller er den som bare rasker sammen klærne dine i siste liten og krøller dem sammen i kofferten; å pakke ordentlig og riktig er noe du bør lære deg. Vi har alle vært der; endelig ankommer du hotellrommet etter en lang reise og innser at du har glemt noe.  Men aldri igjen vil du trenge å gjøre denne feilen – ikke med vår smarte pakkeliste. Vi vil lære deg hvordan å pakke som en proff for alle typer turer.

WEEKENDTUR I STORBYEN

En liten koffert vil være mer enn nok, men ikke bare kast ting oppi den. Om du skal reise med offentlig transport er det lurt å pakke undertøyet vekk i en liten pose eller bag for å unngå undertøys flauser når du leter etter billetten din. Begrens deg selv til to par sko: komfortable sneakers og et penere par til når du skal på middag eller ut å danse. Planlegg hva du skal gå med og sett sammen antrekk før du reiser slik at du slipper å kaste vekk unødig plass på klær du ikke kommer til å bruke. La regelen “hvis du ikke trenger det, blir det ikke med” styre pakkingen din.

Om du reiser med fly må du pakke smart slik at du kommer avgårde med kun håndbagasje – slik sparer du penger og slipper bagasjekøer på flyplassen. Sjekk flyselskapets håndbagasje restriksjoner og pass på at all kosmetikk og toalettsaker er i reisestørrelse slik at de får plass i en liten plastpose.

LANGHELG PÅ LANDET

Vi trenger alle en tur på landet en gang i blant: jeg har hørt at frisk luft er bra for deg. Men med en pause fra den hektiske hverdagen kommer noen praktiske tips til pakking. Ta med tursko eller støvler (eller gjerne noen gamle joggesko). Du trenger solide, vanntette sko til å gå tur med i naturen.

Ta med deg ett par (eller to) mørke jeans som tåler å bli litt skitne. En hettegenser eller varm genser vil nok bli din beste venn når kveldene kommer, som er best å tilbringe ved bålet sammen med venner. På dagen kan du fylle en liten ryggsekk med en lett regnjakke og masse vannflasker, og invester gjerne i en portabel mobillader slik at du alltid er klar til å ta fine bilder på turen.

TO UKER I KARIBIEN

Legg hettegenseren hjemme – du skal til det mest solfylte stedet på jord! Eller ta faktisk med deg en genser som du kan ta på deg når du langer hjemme i Norge igjen.
Det viktigste du må ta med er badetøy, solbriller, shorts og solkrem. Ta med litt forskjellig badetøy så du kan se kul og bra ut hver eneste dag (og unngår helt sinnsyke skiller), og solkrem faktor 30 slik at du ikke blir som en rød tomat de første dagene. Her kommer du til å bo i t-skjorter, shorts, skjørt og flipflopper. Ta med deg løse og svalende plagg. En strandbag, håndkle og en god bok er også viktig for late dager på stranden.

FRIÅR I ASIA

Om du skal reise rundt i Asia er det kun en type bagasje du bør pakke i – nemlig en ryggsekk. Invester i en god ryggsekk og planlegg pakkingen godt ettersom du faktisk skal bære alt på ryggen. Og ha plass til litt souvernirer.

Glem ikke å ta med en bag du kan bruke på dagen til å ha verdisakene dine i. En mindre ryggsekk, med  glidelås og innerlomme vil holde vandrende hender borte fra pass og reisebilletter. På temaet sikkerhet: hengelåser og strips er hendig å sikre åpninger av bagasjen din når du bruker billige og populære båt og buss transfer tjenester.

Og en praktisk helse notat: toalettpapir, antibac eller våtservietter, og en rekke kroppslige funksjonsregulerende medisiner er like viktig som solbriller og solkrem. Jeg trenger ikke å forklare årsakene til dette.

UTVEKSLINGSÅR

En del av pakking som en proff innebærer å forutsi hva du trenger og være klar for bokstavelig talt alt. Når du skal flytte utenlands for et helt år, er det super enkelt å fylle koffert etter koffert med klær, men de av oss godt bevandrede i kunsten i å pakke vet at på de fleste turer, selv lange, er mindre definitivt mer. Ta med antrekk for hver sesong, men gi rom for å legge til garderoben mens du er borte. Med mindre du flytter til Himalaya, vil ditt nye hjem ha butikker, slik at du ikke trenger hver eneste skjorte du noen gang har eid

Ikke glem å pakke noen hjemlige bekvemmeligheter for å hjelpe deg med å bosette deg på det nye stedet; som ditt eget sengetøy eller noen bilder. Med en god del bagasje på slep, trenger du en stor hard-case koffert med hjul for å flytte gjennom flyplasser og lande med letthet samtidig som du beskytter dine eiendeler – dette er ikke tiden for en ryggsekk.

BONUS: LANGDISTANSE FLYVNINGER

Alle vet at en gripende bok, et par blader, en pose full av snacks og en iPhone med de nyeste beatsene er viktige elementer for en flytur (ikke glem å laste ned dine favoritt Spotify spillelister i offline modus!). Men når du står overfor elleve timer på en langdistanse flyvning, det er enda mer å huske på.

Ha med deg støydempende hodetelefoner. Dette vil sikre at du forblir uvitende om skrikende babyer eller at din følgesvenn snorker høyt og din egen musikk vil ikke bry noen andre. Pakk en nakkepute for å hjelpe deg å få et par timers søvn når du har raidet in-flight entertainment system. I tillegg til verdisaker bør et ekstra par av klær (inkludert undertøy) bli presset inn i håndbagasjen . Hvis hoved kofferten ikke kommer med flyet vil du være i stand til å overleve i et par dager.

Reis med EF!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på