GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Gavetips: Hva kan du gi i konfirmasjonsgave?

Gavetips: Hva kan du gi i konfirmasjonsgave?

Lurer du som mange andre hva er det man skal gi i konfirmasjonsgave? Konfirmasjon er et ritual som markerer overgangen fra barn til voksenliv. I Norge kan man velge om man vil konfirmeres kristelig eller borgelig. Det kan være vanskelig å finne hva man skal gi til en konfirmat, derfor har vi laget en liste med hva som er vanlig å gi i en konfirmasjon og tips som kan passe enhver lommebok:

Sølvtøy

Som konfirmat ser man kanskje ikke verdien av å få sølvtøy, men med årene vil man sette veldig stor pris på dette. Ønsker man en litt ekstra personlig touch er det ofte mulig å ingravere sølvtøyet. Dette kan man kjøpe på gullsmeder og fine interiørbutikker.

Tilbehør til bunaden

Dersom konfirmaten er så heldige å ha bunad vil bunadssølv, bunadspose, bunadsbelte, skopose til oppbevaring av bunadssko, bunadskniv eller hårbånd være en veldig fin gave. Bare pass på at du kjøper bunadstilbehør til den rette bunaden. Her har du en perfekt konfirmasjonsgave som koster fra 168 kroner og oppover. Sjekk ut Norskflid for fine tilbud.

En nostalgisk gave

Er du ute etter en litt mer personlig gave så vil jeg anbefale å få sølvbelagt en eller to av konfirmantens første sko. Dette er en gave som jeg mener passer fint for både gutter og jenter.

Venteliste på kolonihage

Man må være 18år for å sette seg på venteliste hos en kolonihage, derfor kan det være fint dersom en forelder eller slekt setter seg på venteliste for konfirmaten. Her betaler man en årlig avgift for konfirmaten til han eller hun blir 18år.

En språkreise

En språkreise er den perfekte utenlandsturen uten mor og far. Her vil barna få nye venner, lære språk, få minner for livet og mye mer. Alt sammen i trygge omgivelser. Prisen varierer fra 18.700 kroner og oppover, alt avhenger hvor lenge konfirmaten vil reise, hvor og hvordan de ønsker å bo. Les våre topp 10 grunner til å sende barna på språkreise her..

En gave i form av tid sammen

Kinobilletter, bowling eller en annen aktivitet man kan gjøre sammen er en hyggelig konfirmasjonsgave. Eller eventuelt fly- eller togbilletter til familie som bor et stykke unna?

Smykke

Både jenter og gutter bruker smykker i 2019, derfor vil jeg legge inn dette som et tips. Enten så kan du kjøpe et smykke (også fult mulig å inngravere noe), anbefaler vi å gå for sølv eller gull smykker. Dersom man er nær konfirmaten kan det også være veldig hyggelig dersom man smelter noe gammelt man ikke bruker, til noe som vil passe konfirmaten (dette vil også ikke være så tungt belastende for lommeboken). Mansjettknapper er også en veldig fin gave til gutter.

Klokke

En klokke kan være en veldig fin gave for konfirmaten. Er klokker noe konfirmaten er opptatt av, kan man også kjøpe en klokkeboks, dette kan man få fra 300 kroner og oppover.

Kortholder eller lommebok

En ordentlig kortholder eller lommebok i skinn er en fin konfirmasjonsgave. Kanskje du kan spørre foreldrene eller søsken om konfirmaten har en spesiell type de ønsker seg – så blir dette en skikkelig fulltreffer.

OBOS-medlemskap

Som et OBOS-medlem får man forskjøpsrett på 90.000 nye og brukte boligere over store deler av landet. Here betaler man 300 kroner i året for å være medlem. Det kan være lurt å forhøre seg med foreldrene om de har registrert barna som OBOS-medlem eller ikke på forhånd.

Aksjefond

Det finnes flere aktører som tilbyr dette, og er en fin måte å gi penger som man kan forvalte i ettertid.

Tekniske duppeditter

Hva med å gi et polaridkamera, digitalt kamera, nye høretelefoner, Apple Watch, iPad – ja listen er lang. Bare velg noe som konfirmanten faktisk trenger og ønsker seg, man trenger ikke to iPader.

Georg Jensen samleobjekter

Georg Jensen har klassiske objekter som julepynt, sparegriser (eller sparefant), lysestaker med mer.

Les mer om EF Språkreiser som er den perfekte gaven til konfirmatenLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på