GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

EF SURF’S UP

EF SURF’S UP

EF har mange destinasjoner som arrangerer ulike kurs. En av våre mest spennende kurs er det du kan oppleve med sand mellom tærne og sjøluft i lungene, nemlig surfekurs. EF arrangerer surfekurs i blant annet Cape Town, Brisbane og San Diego.

Surfing har eksistert i lange tider, det ble mest sannsynlig oppdaget av briter som besøkte Tahiti i 1976. Surfing er en stor interesse for mange og noen lever også av å konkurrere i ulike surfekonkurranser.

Bli en god surfer

For å bli en god surfer er det viktig å øve deg på land først for å komme deg opp på brettet. Her må du holde balansen og finne et punkt på brettet der du føler at du kan stå trygt. Du øver også på grunnelementene som å padle og hoppe opp på brettet når bølgen kommer. Når du har fått din trening på land er det ingen problem å starte ute i vannet. I vannet gjelder det å vente på den riktige bølgen så du kan surfe og holde balansen frem til strandkanten. Start i det små og finn din rytme på vannet. Det hjelper også at du er trent og sterk i beina – surfing er en vannsport hvor du trenger god fleksibilitet og styrke i kroppen.

Du vil nok oppleve å være mye under vannet de første gangene men etter litt trening begynner du å jakte på større og større bølger. Surfeklubber har utstyr som du kan låne. Du kan også finne billige våtdrakter hvis du vil kjøpe din egen å ha med hjem. Har du en surfer i magen og er glad i sjøsprøyt kan EF sine surfekurs være starten på din nye hobby eller surfekarriere.

LES OM ERICA SIN OPPLEVELSE

Akkurat nå besøker bloggeren Erica Kvam den splitter nye EF skolen i San Diego. Erica meldte seg på EF sitt surfekurs på skolen og har fått oppleve hvordan det var å ri på bølgene.

Her kan du lese et lite utdrag fra bloggen til Erica: «Følelsen når man ligger på brettet og padler og suuuuser med bølgen inn mot land var virkelig helt fantastisk. Enda bedre var det når jeg faktisk kom meg stående opp på brettet! Surfeinstruktørene var superflinke og tålmodige, så det var veldig godt å være i trygge hender.»

Følg resten av Erica sin reise med EF her og se hvordan hun nyter the American dream.

Få din gratis brosjyre herLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på