GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Eirik René er i Roma med EF språkkurs

Eirik René er på språkkurs i Roma med EF.
Eirik René er i Roma med EF språkkurs

Jeg har det helt supert i Roma med EF Språkkurs, og har nå bare knappe 3 uker igjen før jeg reiser hjem til kalde nord. Dette er min aller første gang jeg er i Italia og er veldig fornøyd med at jeg valgte nettopp Roma som første destinasjon her i landet, og at jeg reiste med EF. Selv om jeg bor og går på skole her, har jeg alltid friheten til å besøke byer som ligger bare en liten togtur fra Roma Termini, for eksempel Napoli og Firenze.

Siden jeg alltid har hatt en passion for Italia og deres kultur, føler jeg meg ganske hjemme her i Roma, og det har da selvfølgelig vært lettere å lære seg språket når man omgås italienere hver dag.

Ellers er byen Roma ganske enkel å bli kjent med: alt fra her jeg bor, skolen, colosseum, shoppinggatene, parkene og fine monumenter ligger i gangavstand. Det er selvfølgelig alltids mulig å benytte seg av den kollektive transporten om man skulle bli lei av all gåingen, eller kjøpe seg en sykkel som er ganske populært å bruke her nede.

Skolen sin organisering av aktiviteter er bra, siden vår aktivitetskoordinator finner på hver uke ulike aktiviteter som vi kan delta på. Dette er alt fra å lage pasta på et italiensk kjøkken, til å dra på ekspedisjoner eller gjøre noe sosialt som å spille bowling. Benyttet meg mye av disse i starten, men klikket ganske raskt med de andre studentene som jeg tror jeg kommer til å holde kontakten med resten av livet. På fritiden reiser vi rundt i Italia, utforsker nattelivet i Roma, drar på fotballkamper, tar oss en økt på en av de mange treningssenterene her eller bare slapper av i parkene med en pizza margherita og god drikke. Det er utrolig mye å gjøre i Roma med EF språkkurs.

Klassene på skolen blir lagt opp etter ditt eget nivå. Er det noe man er misfornøyd med er det bare å snakke med lærerne, så får du evt. prøvd deg i en ny klasse for å se om du mestrer dette nivået bedre. Jeg valgte intensiv kurs, og har en skoledag på 4t og 20 minutt fra mandag-fredag, noe som er ganske overkommelig, hvis du sammenligner med VGS hjemme i Norge. Her lærer vi alt fra kommunikasjon, grammatikk, italiensk kultur, skrive tekster og lære å lytte/forstå italiensk.

Mitt ønske før jeg kom hit var å bo på residensen som ligger ved siden av skolen, men denne var dessverre full. Har derfor bodd på ett b&b hotell i Trastevere med andre studenter fra skolen, som bare er en liten trikktur på 10-15 minutter fra skolen. Det negative med å bo her er kanskje det at man ikke får muligheten til å lage sin egen mat og rommene er ganske små, men til gjengjeld får man gratis frokost hver dag og for min del så bruker jeg kun rommet jeg deler med én romkamerat til å sove på.

Det jeg kommer til å savne mest med Roma blir nok den gode maten, friheten til å gjøre hva man vil i den største byen i Italia, alle de fantastiske menneskene man har blitt kjent med her, kommunisere på italiensk med lokalbefolkningen og siden jeg er en typisk fotballidiot blir det tungt å ikke kunne dra på hjemmekampene til mitt kjære Napoli. I tillegg må det nevnes at det var fantastisk å oppleve dette samtidig som det er grisekaldt hjemme i Tromsø. Vi har hatt dager her med 20+ grader i februar. Helt uvirkelig.

Jeg anbefaler alle og én hver å gjøre det samme som meg om de vil ha en uforglemmelig opplevelse, sitter virkelig igjen med en følelse av at jeg hadde gått glipp av noe stort om jeg ikke hadde kastet meg ut på dette eventyret. Har også tatt eksamen her, så jeg får også med meg noe veldig nyttig på CV’en min som jeg er sikker på vil komme til nytte en gang i fremtiden.

Saluti,

Eirik René som er i Roma med EF språkkurs

Les mer om språkkurs i italiaLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på