GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Møt Emilie! Hun reiser med EF til Barcelona

19 år fra Flatås
Møt Emilie! Hun reiser med EF til Barcelona

Les mer om Emilie sin reise til Barcelona med EF! Hun reise nedover nå i September og storkoser seg med sitt nye liv i Barcelona hvor hun møter nye venner, lager mat med vertsfamilien og studerer spansk.

Hei Emilie, hvor i verden befinner du deg?

Hei! Akkurat nå befinner jeg meg i Barcelona. Jeg har akkurat kommet hjem fra skolen, og lagt meg i sengen her hos vertsfamilien min.

Hvorfor valgte du å studere spansk i Barcelona?

Jeg har alltid drømt om å kunne et tredje språk. Vi ferierer hver sommer i Spania, og tenkte derfor at spansk ville være et perfekt tredje språk. Jeg fullførte akkurat videregående, og kjente at jeg var ganske skolelei. Tenkte derfor at et år i Barcelona med blå himmel, sol og varme ville vært PERFEKT for meg. Så langt har jeg hatt veldig rett i det.

Hvordan opplever du coronapandemien i Barcelona?

Hele verden står under en stor utfordring i disse dager. Dette merkes selvsagt også i Barcelona. Her må vi bruke munnbind hele tiden, også på skolen. Stranden er den eneste offentlige plassen man slipper å bruke munnbind. De første dagene rev jeg av meg munnbindet så fort jeg kom på stranden. Det skal sies at man fort blir veldig vant! Nå har det faktisk hendt flere ganger at jeg har glemt å ta av meg munnbindet på stranden, og oppdaget at jeg har det på først etter en liten stund.

I starten var jeg litt sjokkert. Det var ikke sprit noen steder å finne. Jeg var nettopp kommet fra Norge hvor alle spritet hendene sine på vei inn og ut av butikker, også var det plutselig ikke tilbud for dette engang på apoteket her. Skal sies at spanjolene har blitt mye bedre på dette, og det er nesten alltid håndsprit å finne ved alle innganger. Les mer om EF sine tiltak HER.

På skolen har vi strenge restriksjoner, noe jeg synes er veldig bra. Det er markert både hvor man får gå og sitte, slik at man lettere kan holde avstand. Temperaturen blir også målt hver dag.

Vertsmoren min har nemlig forklart meg at de fleste drar på jobb selv om de har symptomer. Dette skyldes at velferdssystemet her i Spania er mye dårligere enn i Norge, og spanjolene har derfor ikke råd til å være syke. Derfor synes jeg at det er bra at de måler temperaturen vår hvor enn vi går.

Derimot er det helt sykt mye folk i Barcelona, og metroen er STAPPFULL. Det er derfor viktig å bruke masken rett til enhver tid og være nøye med håndvask.

Opplever du at undervisningen har blitt påvirket av Covid-19?

Det er klart at en sånn pandemi vil påvirke undervisningen. Vi er i klasser på MAX 10 personer. Derimot synes jeg at det er til fordel for oss elever. Læreren har mer tid til å følge opp hver enkelt elev, og det er
lettere for oss elever å spørre dersom vi ikke forstår.

Stolene våre er satt med avstand i klasserommet, og alle klassene starter til ulike tider slik at man ikke har pause med andre elever. Det kan være litt vanskelig å bli kjent med andre elever, men skolen er flinke på å ha nettkonferanser, og organisere aktiviteter så man også kan bli kjent med andre.

Hvordan er studentlivet på skolen under omstendighetene?

Som nevnt ovenfor er det litt vanskeligere å bli kjent med andre elever enn de du går i klasse med. Derimot er alle i samme situasjon og prøver å gjøre sitt beste for å bli kjent med andre elever.

Skolen har i år satt i gang et prosjekt. Alle skal lage en Ef-instagramkonto som hele skolen får lov til å følge. Her har vi blant annet lagt ut en video hvor vi forteller litt om oss selv.
Brukeren skal også brukes til å legge ut tips og ideer til medelever. Spennende og lærerikt prosjekt.  I tillegg er det tilrettelagt for aktiviteter hver eneste uke. På min tur til Tarragona ble jeg kjent med supermange nye studenter.

Bor du i vertsfamilie eller på campus?

Jeg bor i vertsfamilie.

Hvordan er det å bo hos vertsfamilie?

Jeg elsker å bo i vertsfamilie! Det er så lærerikt og gøy. Her får jeg smake på ordentlig spansk mat, og jeg får hjelp med lekser. Jeg har i tillegg vært litt uheldig her nede og knekt fortennene mine. Da stilte vertsmor opp! Hun skaffet tannlegetime og var til god trøst da jeg felte noen tårer for at tennene var borte. ANBEFALES!!

Hva ville du sagt til andre studenter som vil studere utenlands, men er usikre på grunn av Covid-19?

Du lever bare en gang! Dette er et så lærerikt og nyttig år, noe jeg anbefaler på det sterkeste. Følg drømmen din og ikke la en pandemi stoppe deg.

Hva er det beste hittil med å studere i u****tlandet med EF?

Det beste med å studere i utlandet med EF er at man blir kjent med så sykt mange nye mennesker! Jeg har lært masse om spansk kultur, og jeg forbedrer spansken min litt for hver dag. I tillegg har jeg verdens beste støtteapparat rundt meg, og jeg vet at jeg alltid har noen fra EF jeg kan snakke med! Jeg må også innrømme at det å stikke på stranda etter skolen er LIVET!!

Vil du lese mer om Barcelona?TRYKK HER
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer