GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Emilie tar et semester i koreansk på EF Seoul!

Hei! Jeg er Emilie Johansen - en 19 år gammel jente som tilbringer et semester på EF Seoul for å lære koreansk og få nye venner fra hele verden!
Emilie tar et semester i koreansk på EF Seoul!

Jeg heter Emilie Johansen og er 19 år. Akkurat nå bor jeg hos en vertsfamilie i nærheten av Seoul, Sør-Korea. Jeg skal være her over et semester, fra januar til juni, og er allerede på min syvende uke. Tiden flyr når man har det gøy! Jeg er her for å studere koreansk, noe som er veldig interessant!

Etter videregående skole valgte jeg å ta meg et friår. Jeg hadde lyst til å benytte dette året til å reise og oppleve noe helt nytt og spennende. Gjennom K-pop ble jeg introdusert til den koreanske kulturen, og deretter vokste interessen min både for språket og kulturen. Derfor ønsket jeg å oppleve Sør-Korea og valgte å reise med EF etter å ha vært på et av foredragene deres på en utdanningsmesse. Og fordi jeg har hørt så mye bra om dem!

Første måneden her var utrolig spennende, men også fylt med nervøsitet, til tider frustrasjon og litt hjemlengsel. Etter at jeg fikk kommet inn i rutinene har jeg hatt det mye gøy med nye venner fra diverse land, og jeg har opplevd så mye jeg ikke ville hatt sjansen til å oppleve ellers. Jeg har også lært mye og bruker språket mye hver dag, både på skolen, ute med koreanske venner og hjemme med vertsfamilien. Det bidrar til at man lærer fort!

Vi har gjort veldig mye morsomt så langt, blant annet dratt til den tradisjonelle byen Jeonju, hvor vi prøvde tradisjonell drakt, smakte mye god mat og hadde en veldig morsom helg. Jeg vil også anbefale karaokerom, det er utrolig gøy! Også har det selvfølgelig vært veldig gøy og møte koreanske venner.

Jeg gleder meg til noe nytt hver uke, for nesten hver dag arranger skolen en aktivitet, blant annet rulleskøyting, dra til Lotte World, koreansk matlagingskurs, healing cafe og mye mer! Jeg gleder meg også til våren, for da skal vi reise til Busan! Også gleder jeg meg til å se hvor mye koreansk jeg har klart å lære til slutten av semesteret!

Ønsker du en brosjyre med mer informasjon om studier i utlandet?Bestill brosjyre her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer