GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 fotograferingstips til reisen din

10 fotograferingstips til reisen din

For meg går fotografering hånd i hånd med reise, derfor har jeg laget en liste med fotograferingstips. Det å vandre gjennom en ny by sammen med iPhonen i hånden eller kameraet mitt hengende rundt skuldrene mine er en givende måte å knipse minner og fange de store øyeblikkene. Det er også en måte å se verden med nye øyne på, og å transformere hva jeg har sett til noe nytt, kanskje noe uventet.

20.000 bilder senere har jeg lært en ting eller to om  favoritten hobbyen min. Her er mine ti fotograferings tips som vil hjelpe deg til å bli en enda bedre reisefotograf.

“A camera is a save button for the mind’s eye.”

– Roger Kingston

1. ALDRI DRA HJEMMEFRA UTEN ET KAMERA

Du vil seriøst angre på det.

2. PASS PÅ MINNEKORTENE

Kontroller at du har nok minnekort tilgjengelig hvis du fotograferer med et digitalt kamera eller nok plass på telefonen hvis du fotograferer med det i stedet. Det er ikke noe verre enn å få “Kortet er fullt ‘melding på kameraskjermen i et øyeblikk som er perfekt for et bilde.

3. STÅ OPP NÅR SOLEN GJØR

Stå opp tidlig og prøv å fange den gylne timen på slutten av dagen (like før solen går ned);  det fantastiske lyset vil gi deg flotte bilder..

4. LÆR EN LOKAL HILSEN

Dette er spesielt viktig hvis du liker å ta bilder av mennesker. Det er høflig og øker sannsynligheten for at personen du tar et bilde av vil se på det som noe positivt i stedet for en forstyrrelse. Det er vanligvis også en god idé å be om tillatelse til å ta bilde; et vennlig nikk i deres retning vil vanligvis holde. Husk at i noen kulturer er det ikke OK å ta bilder av mennesker, spesielt av fremmede.

5. SETT DEG PÅ EN LOKAL KAFÉ

Det er ingenting så inspirerende som å studere menneskene i en ny by og knipse bilder mens du gjør det. Tenk deg utendørs kaféer i Paris på en solrik ettermiddag i oktober.

6. OMFAVN DET UKJENTE

Dersom du skal lykkes med fotograferings tipsene mine, bør du omfavne det ukjente. Unngå turbusser og gå deg heller vill i stedet. Bruk ettermiddagen til å utforske og legge bort kartet; du kan finne de vakreste foto perlene på de mest uvanlige og uventede steder.

7. TA DIN TID

Lev og bo i den nye byen hvis du kan; ikke bare passer gjennom. Å tilbringe uker eller noen måneder på et nytt sted vil tillate deg å bli kjent med kulturen og folket. Husk at tid, tålmodighet og en reell forståelse for stedet du fotograferer vil skinne gjennom i bildene du tar.

8. SE PÅ ALLE ØYEBLIKK SOM FOTOVERDIGE

Prøv å bevege deg litt bort fra solnedgangs bilder. Ikke at de ikke kan være fine, men det finnes ekte skjønnhet på steder du minst venter det – og du kan trene øyet på å finne disse uvanlige øyeblikkene og unike vinkler. Dette krever trening, men er så verdt det – det vil gjøre bildene dine mye mer interessante.

9.  1000/60 REGELEN

Av erfaring, må du ta mange bilder for å få noen perler, så jeg tar gjerne 1000 bilder på en av mine turer og får 60 som jeg er veldig fornøyd med. Dette er helt normalt. Ikke forvent at hvert bilde skal være perfekt, men vet at du kan finne noe interessant i hvert bilde (punkt 8). Og ikke slett bilder før du har sett dem på dataskjermen (kameraskjermen er ikke så stor), med mindre det er helt klart at det er feil eller bare helt uskarpt; det kan ende opp som ditt favorittbilde til slutt.

10. REDIGER, REDIGER, REDIGER

Ikke legg alle bildene på Flickr eller Facebook. Plukk ut de beste, rediger dem med et enkelt redigeringsverktøy som iPhoto eller Lightroom på datamaskinen, eller med VSCO app eller Instagram på telefonen, og last opp et “best of” album. Kvalitet fremfor kvantitet er viktig i fotografering; et vakkert reise album som vil inspirere andre til å følge i dine fotspor er virkelig verdt tusen ord.

Opplev verden med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer