GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Fra Bodø til Ohio på utveksling

Jeg gikk på Bodin videregående skole i Bodø og har tatt et utvekslingsår til USA
Fra Bodø til Ohio på utveksling

Jeg var på utveksling til Ohio i USA og det var en fantastisk opplevelse. Jeg var i en vertsfamilie med vertsmor, vertsfar og to vertsbrødere, i tillegg hadde vi en liten hund som het Pokey. Den ene vertsbroren min gikk på college og bodde ikke hjemme, den andre vertsbroren min gikk på første året av High School og var 2 år yngre enn meg.

Vi bodde i en by like utenfor Cincinnati, Ohio i USA. Skolen min var på rundt 3000 elever hvor de tilbød en rekke fritidsaktiviteter etter skoletid man kunne være med på. Jeg var selv med på Cross Country på høsten som er langdistanseløping og Track and Field på vinteren og våren som er friidrett. Dette var veldig gøy og vi var på trening hver dag rett etter skolen og hadde som regel “meets” som er race hver helg. Her fikk jeg være med på treningene før første skoledag startet når jeg kom til vertsfamilien så jeg hadde allerede en del venner når første skoledag kom.

Jeg var ikke forberedt på at det var så varmt, jeg fikk høre at vertsfamilien hadde omtrent likt klima som Norge, men der ble jeg veldig positivt overrasket hvor det var varmt og godt store deler av året.  Mitt utvekslingsår forandret meg mye, jeg fikk et bredere perspektiv på verden, jeg hadde møtt og blitt kjent med personer fra hele verden gjennom EF og bo hos en lokal familie i et helt annet land der jeg ikke var så kjent med kulturen fra før. Jeg fikk oppleve ekstremt mye jeg aldri ville opplevd hvis jeg ikke hadde dratt på utveksling og har nå venner og familie livet ut.

Jeg vokste også veldig mye som person og ble mye mer selvstendig under utvekslingsåret mitt.

Vertsfamilien min hadde hatt seks utvekslingsstudenter før meg. Jeg var så heldig at vi reiste til Barcelona i Juleferien der vertsfamilien hadde leid en leilighet hvor vi bodde med alle de tidligere utvekslingselevene vertsfamilien min hadde hatt. I tillegg fikk vi møte vertsfamilien sin neste utvekslingsstudent som de skulle ha året etter meg siden han bodde i Barcelona, det ble bestemt et par dager før vi kom at han skulle være hos min vertsfamilien. Dette var veldig gøy og vertsmor hadde kjøpt alle sammen tskjorter og pysjbukser med tall etter hvilken utvekslingstudent vi var i rekken.

Jeg valgte også å dra på en EF discovery tour til Florida, dette var kjempegøy hvor jeg ble kjent med masse andre utvekslingsstudenter som var i vertsfamilier fra alle deler av USA. Der dro vi for eksempel til Disney World, Universal Studios, Kennedy Space center og Miami Beach. Det var en drøm å bo i USA, alt var så mye større og man hadde så mye muligheter, det var et større utvalg av alt.

Det beste med utvekslingsåret mitt er det nære forholdet jeg fikk til vertsfamilien, de var og besøkte meg i Norge i fjor og jeg var å besøkte dem i 2 uker i sommerferien.

Jeg var så heldig å få jobbe på Welcome Days i New York i over en måned hos EF rett etter utvekslingsåret mitt. Der var jeg og jobbet med å ta imot neste års utvekslingsstudenter og dro rett fra vertsfamilien min til New York. Dette var en helt fantastisk opplevelse der jeg fikk virkelig utfordrede meg selv og hjelpe utvekslingsstudentene som var i New York før de skulle dra til sine vertsfamilier og starte sitt utvekslingsår.

Jeg jobbet med 27 fantastiske ambassadører og en hel haug med mennesker som jobbet hos EF. Siden det har jeg jobbet som ambassadør for EF og gjort en rekke ulike arbeid med dem. Jeg kunne aldri vært foruten utvekslingsåret mitt og anbefaler alle som vurderer det og benytte sjansen og dra på utveksling.

Mine sosiale medier er:

Instagram: haakon.fredriksen

snapchat: hake1

Facebook: Håkon Fredriksen

Hopp i det, reis på utveksling!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på