GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Martines friår med studier i Sydney, Australia

Hei! Jeg heter Martine og forteller om mitt friår med EF studieår i Sydney - jeg anbefaler alle å hoppe i det hvis man har muligheten!
Martines friår med studier i Sydney, Australia

G’day mate! For øyeblikket befinner jeg (Martine Halvorsen) meg på andre siden av jordkloden i nydelige Sydney! Her blir jeg værende i 9 måneder med EF studieår. Spørsmålet er: hvorfor reiste jeg hit og hvorfor velger jeg å bruke tiden min på å studere engelsk frivillig ila. mitt «friår»?

Min første tid i Sydney har ikke vært annet enn fantastisk. Allerede fra første dag ble jeg tatt i mot med åpne armer fra vertsfamilien min, skolen og lokale, gjestfrie mennesker, også kaldt Aussies. EF gjør en kjempefin jobb med å arrangere ulike aktiviteter som du kan være med på anytime utenom skoletid. Alt fra Australsk mat-testing til store eventer som surfcamper, utflukter osv. Det gir deg muligheten til å møte andre mennesker fra hele verden med samme interesser som deg.

Muligheten til å studere engelsk på drømmedestinasjonen min er rett og slett uslåelig.  Et studieår med ny kultur og nytt språk som jeg er omringet av 24/7, og en ny start. Hva er vel bedre enn det?

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/EFSYDNEY5.jpg)

Første skoledag

Undervisningen har også stor betydning og læringen EF tilbyr er variert og tilrettelagt for skikkelig lærling, noe som gjør at du får utfordret deg på mange ulike måter. Klasserommene er nemlig bygd opp for ulik undervisning. Det beste med å lære språk er at alle vil kommunisere og bli bedre og derfor blir lysten på å lære enda større. Det er ikke som videregående der du må ta feks. historie og den eneste motivasjonen du har for å lære dette faget er pga. en ubetydelig karakter.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/EFSYDNEY.jpg)

De som jobber på skolen

Det er mange grunner til at jeg valgte EF, men hovedgrunnen er at jeg (som mange andre der ute) syntes valg av studie er veldig vanskelig og derfor ville jeg gripe sjansen til et friår nå! Jeg har fulgt med litt på sosiale medier før jeg reiste og sett andre studenter som hadde sitt livs opplevelse i Sydney. Man har et hav av valg her i verden og jeg er superfornøyd med at årsstudium med EF ble valget mitt. Jeg har alltid hatt en drøm om å reise på utveksling, nettopp fordi jeg har vært så evig interessert i reising, språk og kultur.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/EFSYDNEY6.jpg)

Meg og vennene mine

Hvor heldige er ikke vi i dag som har denne muligheten?

Som nevnt tidligere så har man mange valg. Dersom du ønsker å ta et studieår kan du bla. velge lengde på studiet, ulike kurs som interesserer deg og hvordan du ønsker å bo. Min drøm har alltid vært å bo hos en familie, fordi det gir meg tilhørighet til både kulturen og et praktisk syn på hvordan andre mennesker lever. Jeg bor rundt 1t unna skolen hos et filippinsk pensjonert ektepar og sammen med fire andre studenter med ulik bakgrunn og nasjonaliteter. Med andre ord: et svært multikulturelt fellesskap. Jeg anbefaler på det sterkeste å bo hos en vertsfamilie. Det er så mye spennede å lære og oppleve og du vokser veldig på det, noe som er veldig positivt å ta med videre i livet. For hvordan er det egentlig å tilpasse seg en ny kultur?

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/EFSYDNEY1.jpg)

Vertsfamilien min <3

Kort sagt: det vil alltid være annerledes enn hjemmet ditt. I min familie feks. lager de middagsmat klokken 08:00 om morgningen og vi har ingen felles måltider sammen. Ting er annerledes og det er derfor vi er her. Og ja det er vanskelig å finne ut hvem man er på et annet språk, fordi språket vårt er en veldig stor del av oss. Men jeg kan allerede garantere deg at dette er en «once in a lifetime experience» og hvis du liker storbyer, strender og en spennende vibe, så er Sydney noe for deg! Du har så mange muligheter rundt deg. Det er kun kreativiteten som stopper deg!

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/EFSYDNEY4.jpg)

Søøøt <3

Jeg skal hvertfall oppleve og nyte dette friåret så lenge det varer, for hvor heldig er jeg ikke? Jeg studerer i en by med et unikt dyreliv, strender, mat, språk og ikke minst mange mennesker med ulike nasjonaliteter.

Nå stikker jeg på surfecamp 2t sør, snakkes på VSCO!

Få et pristilbud på ditt drømmestedPRISTILBUD
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Vil du lære et språk i utlandet? Bestill en gratis brosjyre

Les mer