GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hobbyer, ferdigheter og språk: 5 måter å få din CV til å skinne!

Hobbyer, ferdigheter og språk: 5 måter å få din CV til å skinne!

I disse dager er det ikke bra nok å ha en god CV. For å lande jobben eller drømme praksisplassen trenger du en flott CV og det handler om mer enn å liste opp dine akademiske prestasjoner og arbeidserfaring. Det er viktig og ha med dette også, men det er mye mer du kan gjøre for å få CV til å funke for deg.

Din CV er også en introduksjon av deg selv! Din fantastiske personlighet, lidenskaper og hobbyer. Folk som søker på samme type jobber vil sannsynligvis ha lignende kvalifikasjoner som deg, så da gjelder det å være den type person som din fremtidige arbeidsplass ikke kan vente med å ha med på laget! Klar til å vise deg frem? Her er 5 tips for å komme i gang.

  1. Jobb med dine ferdigheter

Er du dyktig til å holde presentasjoner eller komfortabel med å dele dine tanker og ideer i et rom fullt av mennesker? Vel, du ville lagt det til på CVen din om du var god i excel, så hvorfor ikke la din fremtidige arbeidsgiver vite at du er flikt til å kommunisere og løse problemer som et del av et team, og at du ikke vil vike unna når det er din tur til å gjøre noe for teamet!

Alle disse overførbare ferdighetene, også kjent som “myke ferdigheter” gjør deg til en bedre kandidat og kan hjelpe intervjueren å forestille deg som en del av teamet. Å reise, studere i utlandet og prøve nye opplevelser kan alle hjelpe deg med å bli bedre med myke ferdigheter.

https://www.ef.no/blog/language/a-laere-et-sprak-er-nokkelen-til-en-internasjonal-fremtid/

  1. Lær et språk

Å ha flere språk på CVen din er en av de beste måtene å få søknaden din til å skille seg ut fra mengden. Mennesker som er tospråkelige er også ofte flinkere til å skape kreativ problemløsning og multitasking. Tror du oss ikke? Les vår artikken om hvorfor å lære språk er nøkkelen til en internasjonalt fremtid, og finn ut hvilke språk som kan hjelpe deg å komme lengre.

Ettersom listen over fordelene ved å være tospråklig og trespråklig fortsetter å vokse, ser flere og flere store arbeidsgivere aktivt etter å rekruttere personer som er flytende på et annet språk. Når du har tatt deg tid til å lære et nytt språk, gjør du deg til en god kandidat for bedrifter med internasjonale kunder eller reisemuligheter. Det er også et bevis på at du kan jobbe hardt for å oppnå store mål!

Du kan utvikle språkferdighetene du trenger med et utenlandsstudie. Noe av det fine med dette er at du kan legge den utenlandske språkopplevelsen din på CVen din, så vel som det nye språkret du har lært. Det er veldig gøy for deg og ser bra ut på CVen din. Vinn-vinn situasjon!

  1. Ikke glem hobbyene dine

Ikke alle ferdighetene din kan virke helt relevante for den nye jobben din, men det betyr ikke at de ikke fortjener et sted på CVen din. Lag plass nær bunnen av siden for å inkludere litt om dine hobbyer og interesser for å hjelpe din fremtidige arbeidsgiver å bli kjent med den virkelige deg.

Å dele at du er en kvalifisert dykker eller at du melder deg frivillig på det lokale dyrehjemmet på fritiden kan være smart da din personlighet og dine verdier kan komme på papir. Hvis du er en ivrig løper, en del av en triathlonklubb eller elsker å tilbringe helgene på lange sykkelturer, kan potensielle kollegaer også elske disse tingene. Det handler om å være åpen og ærlig, slik at du kan få kontakt med riktig jobb og være del av et team som er riktig for deg.

  1. Meg, Meg, Meg

Det handler ikke om deg… Vel, det gjør faktisk det, men det betyr ikke at man skal starte hver setning med «jeg». Blandt det litt for å gjøre det enklere for din fremtidige arbeidsgiver å lese og vise frem kreativiteten din. Istedenfor å alltid skrive «jeg kan snakke fransk» og «jeg studerte i utlandet» hvorfor ikke vri den om til «under min seks måneder lange studieplass i Paris forberedet jeg språkkunnskapene mine er nå flytende fransk».

  1. Når du er ferdig, få noen til å lese korrektur!

Enten du spør en forelder, eldre søsken, en lærer eller til og med en nabo må du sørge for at noen leser igjennom din CV før du sender den ut. For det første vil det hjelpe deg med å fange stavefeil eller grammatiske feil, og for det andre er det de beste menneskene til å foreslå ting du kanskje har glemt, eller noe ved deg du burde legge til i din CV.

Det kan føles litt unaturlig å snakke om deg selv, men disse personene vil kjenne deg så godt at de vil huske det kurset du var med på for noen år siden, noe du fikk til ekstra godt en gang og ellers ting som kan bidra til å styrke din CV!

Les om EF sine språkprogrammerLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på