GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan komme i Halloweenstemning (for slappfisker)

Hvordan komme i Halloweenstemning (for slappfisker)

I over 2000 år har folk feiret det vi i dag kjenner som Halloween. Det hele startet i Irland da kelterne startet “Samhain”, en festival for å hedre de døde og ønske vinteren velkommen. De kledde seg ut, tente bål og danset for komme i halloweenstemmning.

I dag feirer vi alle skumle og overnaturlige ting, noen ganger ved å kle oss ut som et monstre og samle godteri fra fremmede mennesker. For noen av oss er bare tanken på dette utmattende. Jeg mener, å lage bål, gjøre en rituell dans eller ta på seg et kostyme for å møte naboene krever innsats.

Så her er noen fullstendig ikke-energiske alternativer for å komme i halloweenstemning.

Les en bok! For eksempel…

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/artem-maltsev-3n7DdlkMfEg-unsplash.jpg)

Harry Potter

Ingenting får oss like gira på monstre, magi og det overnaturlige som Hermine og gjengen. Begynn kronologisk med bok nummer en, eller hopp rett inn en av de sju bøkene. Men en ting er sikkert – Harry Potter og fangen av Azkaban er den beste.

Frankenstein

Mary Shelleys gotiske skrekkroman om en gal forsker og et grufullt monster vil få deg i Halloweenstemning. Den er kanskje 200 år gammel, men stol på oss, fortsatt like relevant som alltid.

Alt av Stephen King

Mesteren i skrekksjangeren. Noen av hans beste romaner inkluderer The Shining, Salems Lot, Carrie og Misery. Å lese disse vil holde deg oppe hele natten. (Sorry.)

Slå ihjel tid? Se en Netflix serie..

Dark (Tysk med teksting)

Dette er moderne sci-fi noir på sitt aller beste. I en avsidesliggende tysk by (hvor det bokstavelig talt enten regner eller er overskyet HELE tiden), forsvinner et barn. Merkelige ting skjer også i skogen, og ved den skumle atomkraftstasjonen nede i veien. Men det hele virker litt kjent …

The Walking Dead

Denne postapokalyptiske zombieserien er en av de mest sette amerikanske tv-seriene noensinne. Serien har gått litt nedover de siste sesongene, men de første sesongene er skikkelig bra. Synk ned i sofaen og forbered deg på å se zombier spise mennesker.

Dexter

OK greit, denne er teknisk sett ikke en Halloweenserie. Men ideen er ganske mørk og vridd! Når var sist du så på en serie der favorittkarakteren din er seriemorderen? Jepp. Takk oss senere.

Noe mens du er på farta? Hør på spillelisten vår.

Eller bare sett på en film!

A Quiet Place

En velprodusert og nervepirrende skrekkfilm som garantert vekker Halloweenstemning. A Quiet Place handler om en familie som kjemper for å overleve i kampen mot skremmende skapninger som jakter etter lyd. De kan ikke lage lyd, ikke et nys er tillatt engang. For maksimal effekt anbefales det å se filmen i total stillhet. Det inkluderer rasling i godteposen.

The Others

Dette vil vi si er en standard hjemsøkt film. En kvinne tar med sine to barn til et bortgjemt herskapshus mens hun venter på at ektemannen skal komme hjem fra andre verdenskrig. Så begynner ting å bli skummelt, virkelig skummelt.

The Babadook

Denne lavbudsjett skrekkfilmen handler om en mor, hennes barn og monsteret han ser i drømmene sine. The Babadook ligger ganske høyt på skremselsskalaen. Spenningen bygger seg opp gjennom filmen, fra litt ubehagelig i begynnelsen til hårreisende skummelt i slutten.

Opplev ekte Halloweenstemmning i USALes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på