GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan skrive den beste jobbsøknaden

Hvordan skrive den beste jobbsøknaden

Det kan være utfordrende å skrive jobbsøknaden og den perfekte CVen. Vi klarer ikke bestemme oss for hva som er vanskeligst med en jobbsøknadsprosess, om det er å skrive en perfekt CV eller komme seg gjennom intervjuet med glans. Begge deler er vanskelig, og det å skrive søknad er heller ikke lett, men det er en del av prosessen – og vi kan hjelpe deg med det!

De grunnleggende reglene

Hold deg til maks tre avsnitt med tre til fire setninger i hver. Om du sender søknaden via mail bør du lime den inn i selve mailen istedenfor et vedlegg, slik at den som skal lese søknaden kan lese den med en gang. Les gjennom flere ganger for å finpusse teksten og rydde unna stavefeil med tanken om at hele karrieren din avhenger av dette.

Hilsen

Finn ut navnet på personen som skal lese søknaden og bruk dette navnet isteden for noe annet.

Paragraf 1: Gjør et godt førsteinntrykk

I en søknad skal du ikke spare det beste til slutt: den første setningen din kan ha alt å si for om søknaden blir lest videre eller kastet i søpla. Ikke bruk plass på å oppgi åpenbar informasjon (som navnet ditt, eller at du søker på denne jobben etc), spesielt ikke i første setning. Prøv heller å blåse dem over ende med et utrolig bra førsteinntrykk og forklar hvorfor du er perfekt for jobben. Det er viktig å nevne hva du kan tilføre arbeidsplassen og ikke bare hva den kan gjøre for deg.

Paragraf 2: Din mulighet til å skinne

Så, du tror du er spesiell? Det er nå du skal bevise det. Få frem hva du har oppnådd, fortell om dine ferdigheter og kompetanse. Du skal ikke gjennfortelle cven din, men forlenge den med fulle setninger. Skriv i en vennlig og omgjengelig tone som viser din entusiasme og personlighet – vær dristig, men også ydmyk.

Paragraf 3: Gjør din hjemmelekse

Gjør research og personaliser søknaden. Les deg opp på bedriften, avdelingen og jobben – søk gjennom hele internett om du må, inkludert Twitter og LinkedIn profiler hos de ansatte. Dermed kan du vise frem at du er lidenskapelig opptatt av jobben/bedriften, og ikke en som bare «klipper og limer». Du kan gjerne bruke noe av dette som en overgang til din siste setning i avsnittet.

Avslutt (veldig) sterkt

Avslutt med et pang og oppsummer i én setning, hvorfor du og denne jobben går sammen som hånd i hanske.

De siste formaliteter

Selvfølgelig ser du frem til å fortelle dem mer om deg selv i et intervju, og du sender gledelig over mer informasjon om det trengs. Ikke mist fokus og ikke slurv!

Med vennlig hilsen

Ikke glem å skrive navnet ditt her. Et annet tips er å ta med linken til din LinkedIn profil.

Lykke til!!

Du kan krydre CVen din med et språkkurs til utlandet! Les mer om våre tilbud her.

Reis med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på