Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Hvorfor lære spansk

Hvorfor lære spansk

Takket være memes, mat og filmer, kan du sannsynligvis allerede en håndfull spanske ord. Har du tenkt å ta en siesta før du går ut for å spise tapas og drikke mojitos på fiesta? Jeg vedder på at du har! Men har du tenker du at å studere spansk en god bruk av tid og penger? Sí! Det er så mange grunner til at spansk er verdt å lære. I dette innlegget vil vi gi våre mest attraktive grunner, men det er mange flere..

1. 400 millioner snakker spansk spredt i 20 land
Spansk er et offisielt eller vesentlig språkkunnskap i 20 land spredt over Europa, Afrika, Sentral-, Sør- og Nord-Amerika, og har 400 millioner pluss morsmålstalere. Det stemmer: Bortsett fra Spania og Latin-Amerika er spansk et offisielt språk i Ekvatorialguinea og Vest-Sahara, og et betydelig minoritetsspråk i Gibraltar, Belize, Andorra og USA. Faktisk, i USA, er spansk veldig vanlig. Mens tallene varierer, anslås det at språket er snakkes av rundt 45 millioner innbyggere som enten deres første eller andre språk. Alt dette gir spansk status som et av verdens mest utbredte språk.

2. Nest største morsmålet
Spansk er det nest vanligste morsmålet. Bare kinesisk, som har over en milliard lokale som snakker språket, slår spansk. Likevel er spansk mye mer utbredt enn kinesisk, noe som gjør det til et nyttig språk for å lære.

3. Lett å lære …
Ja, spansk har kjønnsmessige substantiver, 14 verb, mange uregelmessige verb og to artikler. Men som språk går det som å være et av de enkleste språkene og lære flytende.Det er mange «snarveier» til å lære spansk, spesielt hvis ditt morsmål også er et romantisk språk.Studenter som snakker fransk, italiensk og portugisisk finner uendelige språklige likheter med spansk.Takket være deres latinske røtter har engelsktalende ikke blitt utelatt: Spansk og engelsk har tusenvis av kognitiver (ord stavet nøyaktig eller nesten samme måte, og for det meste med samme betydning).Vil du ha noen eksempler?Diario/diary, salario/salary, clásico/classic, insécto/insect, and curioso/curious er bare noen få av ordene med store likheter

4. … og uttale
Spansk er et fonetisk språk, noe som betyr at det er uttalt som det er skrevet. Selvfølgelig er det forskjeller i dialekter mellom regioner og land – men det hindrer ikke meningen i ordene. For eksempel bruker ikke latinamerikanerne engelsk / th / lyden som spanjolene ofte bruker når de uttrykker a / z / eller / c / i ord som cerveza («thervetha») og gracias («grathias»). I Argentina blir ord som begynner med / ll / og / y / uttalt som engelsk / sh / (for eksempel: yo «sho,» llegar «shegar» og lluvia «shuvia») / ai / og / i / som i cómo estái (cómo estás – hvordan går det) og tú querí (tú quieres – vil du).

Spania

5. Flott for litteratur …
Nesten alle studenter som kommer hjem med en kjærlighet til Cervantes eller Gabriel García Marquéz ‘Cien Años de Soledad «- og vi forstår absolutt hvorfor. Men det er andre fantastiske spanske forfattere som er perfekt til å lese på en regnfull dag, fyll bokhyllen med Robert Bolaño, Ildefonso Falcones, Julio Cortázar, Mario Vargas Llosa, Leonora Carrington og Carmen Martín Gaite for å nevne noen.

6. … og karriere
For din karriere vil språket være positivt hos mange internasjonale bedrifter. Spansk er det offisielle språket i FN, EU, Amerikanske organisasjoner og Union of South American Nations. Derfor er spansk sentralt når det kommer til forretningsforbindelser og investeringer som skal dannes over hele kontinentene. I USA er Hispanics den største minoritetsgruppene og representerer en stor andel av landets kjøpekraft for merkevarer og selskaper. Over dammen i Storbritannia ble det vist til at mangelen på språkkunnskaper og avhengighet av andre til å snakke engelsk i forretningsinteraksjoner koster økonomien i Storbritannia rundt 3,5% av BNP. Faktisk identifiserte British Councils Language for the future rapporten at spansk er et av de fem viktigste språkene for Storbritannia etter Brexit.

7. Fantastisk for reise og moro
Tenk på landene der lokalsamfunnet snakker spansk og alle de morsomme tingene du kan gjøre i de landene. Surf Playa Tamarindo i Costa Rica, ski Pyreneene, vandre Camino de Santiago, eller besøke noen av verdens mest spennende byer, inkludert Buenos Aires, Madrid, Barcelona og Havana. Med spansk i baklommen, er det på tide å begynne å sjekke av din bucketliste.

 

Lær spansk på en av våre destinasjonerhttps://www.ef.no/aya/destinations/spain/

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk

Lær fransk med Netflix