GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

JEG ER EF

JEG ER EF

Vi vil gjerne presentere de som sitter på kontoret hos EF Norge. Bli kjent med oss, vi er EF. Dagens ansatt er Kirsti som har jobbet hos EF i 42 år. Kirsti er kontorsjef og økonomiansvarlig for EF Norge, hun har tidligere jobbet med EF språkreiser og EF High School year.

Hva er dine beste EF opplevelser?

Det må være alle menneskene jeg har jobbet sammen med og alle reisene jeg har vært på. Jeg var mye ute i verden da jeg jobbet med EF Språkreiser de første 12 årene. Jeg fikk også sett mye under High Scool Year tiden, da ble det mange turer til USA. Det er fantastiske mennesker som jobber for EF, både de som jobber på kontorene og de frivillige. Menneskene, alle stedene jeg har besøkt og alt det vi har skapt for folk er helt utrolig.

Hva motiverer deg med jobben?

Alle de som reiser ut med oss og kommer tilbake med opplevelser for livet i kofferten. Det vi tilbyr er helt unikt og betyr en forandring i livet for mange. Hos oss har vi noe for enhver smak og du kan reise fra du er 10 til 90 år, noe som er fantastisk.

Beskriv en helt vanlig dag på jobb?

Det er mye vanlig regnskap, men jeg gjør også mye finansielt. Jeg har en veldig annerledes hverdag enn de andre på kontoret, ettersom de veileder studenter. For meg er det nok mer forutsigbart på arbeidsplassen. Selv om jeg jobber med regnskap er jeg veldig nært tilknyttet til alle produktene. Og så er det mye administasjon med så mange mennesker som jobber her.

Hva er dine interesser utenfor jobben?

Jeg er veldig glad i å gå på tur og jeg spiller golf om sommeren. Hele familien både står og går mye på ski om vinteren og jeg har nylig begynt med randonee/toppturer. Jeg har voksne barn, men vi er en veldig aktiv familie som er mye sammen. I helgene reiser vi ofte på hytta og der liker vi å samles.

Har du reist med EF før? Hva er sist besøkte reisemål, drømmedestinasjon og videre reiseplaner?

Jeg har kun vært en gang på kurs med EF. Det var i Tyskland i 1981 med EF Corporate. Sist besøkte reisemål var London nå nylig. Når det kommer til drømmedestinasjon så er det så mye jeg ikke har sett enda. Jeg liker å besøke nye steder hver gang jeg drar på ferie til utlandet. Jeg synes det er veldig fint i Karibien og er veldig glad i sol og varme, men jeg kunne også tenkt meg til et fancy sted for å stå på ski. Høstens første reise går til Stockholm på EF reunion, der jeg skal jeg møte tidligere kollegaer fra Sverige, Danmark, Finland og Norge som jobbet i EF på 60-tallet, 70- og begynnelsen av 80-tallet. Det skal bli gøy. Videre reiseplaner er Bermuda i november. Og etter det begynner skisesongen og fjellet kaller…

Hva er det beste med å lære seg et nytt språk?

Det åpner en ekstremt god mulighet til å kommunisere med andre fra forskjellige land og hvis man lærer seg et nytt språk vil man lettere reise til det landet der språket snakkes. Og med språket lærer man også kulturen å kjenne.

Hva er forskjellen på EF fra når du startet og til i dag?

EF var et lite selskap i 1974 da jeg begynte, det har vokst utrolig mye siden den gang. Det er også flere programmer i dag enn det var da vi startet. Vi var bare 2 stykker som jobbet på kontoret i Norge i begynnelsen, nå er vi over 20 fast ansatte i tillegg til mange ekstrahjelper. I dag er det flere som reiser og folk har større mulighet for å reise. Det har vært en enorm utvikling disse årene.

Hvorfor reise med EF?

Vi er den mest allsidige organisasjonen som har et tilbud til alle og vi har lang erfaring. Vi har et veldig bra apparat som følger opp studentene som reiser med oss. Vi er EF all the way – noe som er betryggende for både studenter og deres foresatte.

3 Gode tips til en kommende EF student?

Finn ut hvilket språk du virkelig vil lære, snakk med veileder og foreldre om du er ung, les all informasjonen du får, før og under din reise.

Få en gratis brosjyre herLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på