GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lær et språk utenlands under COVID-19 – Les historier og erfaringer fra studenter som har reist med EF under COVID-19

Lær et språk utenlands under COVID-19 – Les historier og erfaringer fra studenter som har reist med EF under COVID-19

Vi i EF jobber for å åpne verden gjennom utdannelse og sørge for at læring aldri stopper. Gjennom disse urolige tidene har vi tatt omfattende sikkerhetstiltak for å sikre at våre campus overalt i verden holder åpent.

Takket være vårt fantastisk skolepersonell og kollegaer har studenter fra hele verden hatt muligheten til å lære og oppleve språket på deres drømmedestinasjon. Knytte vennskap med deres medelever fra ulike land, praktisere deres språkkunnskaper med lokal befolkningen, og utforske det beste destinasjonen har å tilby (hello Maltas Blue Lagoon!)

Her er noen få utdrag fra student historier fra noen av våre studenter som har reist utenlands med oss under Covid-19 pandemien reist utenlands med oss under Covid-19 pandemien — from Malta, Munchen og Roma til San Diego og Honolulu.

Sofia fra Slovakia – EF Malta

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

[

](http://www.ef.no/blog/slo/)

“Selv om mine engelskunnskaper er på et høyt nivå, så valgte jeg å studere engelsk med EF på St.Julians, Malta. Dette gjorde jeg for å møte mennesker fra hele verden, og for å nyte sommeren med folk på min egen alder.

Jeg var en av de første som ankom Malta når det ble innført strengere restrkisjoner. Vi ble pålagt å bruke masker, regelmessig bruk av hånddesinfeksjon og økt sosial avstand, men etter en stund ble dette normalen. Alle var påkrevd å levere en negative covid-19 test før ankomst  og dette gjorde at jeg følte meg trygg på at alle var friske ved skolestart. Vi var alle sammen om dette og vi gjorde så godt vi kunne for å hjelpe hverandre.

Studentlivet var fantastisk. Til tross for at vi var begrenset studenter i klasserommet, så var jeg heldig å komme i en super gruppe av studenter. Vi ble rask gode venner, og hadde et veldig godt klassemiljø.

Det er nesten umulig å velge et bestemt minne som mitt beste EF minne siden hele turen var et fantastisk minne for livet. Men om jeg måtte ha valgt, så hadde det blitt stranddagen når vi reiste til Blue Lagoon. Hele vennegruppen min reiste dit på en EF arrangert tur, og det var utrolig gøy. Vi svømte i det krystallklare vannet, dykket i vannhulene, hoppet av klippene og nøt friske drinker servert i ferske ananaser.

Afonso fra Sveits – EF Malta

“Jeg skulle i utgangspunktet reise på et språkkurs til Santa Barbara. Uheldigvis kunne ikke la det seg gjøre grunnet strengere innreiseregler til USA på daværende tidspunkt. EF kontaktet meg når det ble klart at restriksjonene ikke endret seg, og informerte meg om mine muligheter som blant annet var å bytte destinasjon til Malta. Jeg bestemte meg da for å endre destinajson, og EF tok seg av organsieringen slik at jeg ikke trengte å bekymre meg for det.

Mitt språkopphold var helt fantastisk. Aldri i min villeste fantasi hadde jeg tenkt at det kom til å bli et så kult opphold. Fra de vakre strendene til de spennende klasseromstimene hvor jeg lærte mye, alt var rett og slett bra! Jeg vil definitivt aldri glemme Malta eller alt jeg fikk oppleve her.

Det var en del restriksjoner på destinasjonen, og du måtte ha på ansiktsmaske overalt, utenom utendørs i gaten, og temperaturen ble målt hver morning når vi kom til skolen, noe som ikke gjorde meg noe. Vi hadde alltid hånddesinfeksjon tilgjengellig, og alle fulgte råd og regler. Tiltross for de ulike restriksjonene hadde vi det veldig kjekt!

Det er vanskelig å skulle velge kun et favoritt minne da jeg har sett og opplevd så mye fint. Men mine topp tre minner er dagsturen til Comino og Blue Lagoon – jeg har aldri sett en så vakker strand. Vannet er krystallklart og har en perfekt  temperatur. Videre vil jeg si tiden jeg hadde med vertsfamilien min. Noen kvelder spilte vi ulike brettspill og ble godt kjent med hverandre. Det siste minnet vil være alle de fantastiske vennen jeg har fått på min reise. Jeg har vært heldig som har møtt og tilbrakt så mye tid men mennesker fra hele verden, og jeg har definitivt fått gode venner for resten av livet.

Les mer om Afonsos historie her.

Alexandra fra Slovakia – EF Rome

“Jeg startet mitt EF språkkurs i Roma, Italia, i september 2020. Jeg har alltid hatt et ønske om å lære italiensk, og jeg kommer til å fortsette å lære da det er et kult språk!

Ting endret seg litt med tanke på de ulike Covid-19 restriksjonene, men det var ikke så mange begrensninger som jeg i utgangspunktet hadde forventet. Det var selvsagt situasjoner som var mer krevende enn andre, slik som å lære et nytt språk med ansiktsmaske og alltid holde 1-meter avstand fra andre elever i timen. Det gikk helt greit, og jeg har forståelse for de ulike tiltakene som var iverksatt for å beskytte alle elever og lærere på best mulig måte.

Større fester var ikke tillatt av åpenbare grunner, men man kunne ha middagsbesøk hvor vi satt to personer per bord. Det minnet meg mer om speed-dating enn en fest. Med disse ulike begrensningene var det noe mer utfordrende å finne venner, men jeg klarte det også! Jeg har møtt mange fantastiske og snille mennesker. Vi tilbrakte spesielt mye tid sammen under lunsj og i skolepausene våre.

Det beste minnet fra mitt opphold var når jeg innså at jeg virkelig gjorde stor progressjon i språket, og jeg klarte å snakke i timen og forstå mye av det som ble sagt!»

Maxime fra Nederland – EF San Diego og EF Honolulu

“Jeg var overbevist om at jeg ønsket å reise fra Nederland for å lære engelsk forid jeg syntes det er et vakkert språk og det er et av de mest brukte språkene i verden.

En av hovedgrunnene for at jeg ville reise til San Diego var campuset. Det er en av EFs største og nyeste campus med fantastiske fasilteter. Jeg likte spesielt godt svømmebassenget og volleyballbanene, samt at det var så lett tilgjengelig. San Diego er også en av de tryggeste byene i USA.

Jeg valgte Honolulu fordi jeg ble forelsket i alle de vakre bildene av øyen på sosiale medier som instagram og pintrest.

I California er det påbudt å ha på ansiktmaske innendørs, og travle områder hvor du ikke kan holde rundt 2 meter avstand fra hverandre. I min mening er dette noe som overholdes veldig bra, og det gir en god trygghet. Noen ganger er det vanskelig å holde avstanden men det er nettopp derfor jeg syntes det er bra at alle har på ansiktsmaskene sine.

Et av mine beste minner er fra forrige helg – en biltur til Borrego Springs, som er en ørken ca 2 timer kjøretur unna campus. Vi kjørte dit mens vi høret på engelsk, tysk og nederlansk musikk. Vi stoppet underveis for å ta bilder, og når vi ankom var det rundt 42 varmegrader. Tiltross for den steikende varmen ønsket vi å få til en liten tur. Etter ca 20 minutters gåtur måtte vi snu fordi det ble for varmt for enkelte. På veien hjem sov halvparten av oss i bilen, så det var stille og rolig. Det var en super gøy dag, og vi avlsuttet med å reise til Sunset Cliffs for å se den vakkre solnedgangen!»

Camilla fra Sweden – EF Munich

“Jeg bestemet meg for å reise utenlands med EF for å studere tysk i Munchen fordi jeg rett og slett trengte en forandring. Samtidig så kom corona pandemien, og kortere reiser eller backpacking var ikke et alternativ for meg lenger. Derfor kom jeg på ideen om å reise til Tyskland og endelig få fart på tyskkunnskapene min fra videregående.

Å studere utenlands under Corona pandemi var ikke et åpenbart valg, men jeg fikk god hjelp fra EF som kontinuerlig holdt meg oppdatert på situasjonen. Veien hit har nok ikke vært helt som vanlig, men i dag er jeg takknemlig for å være her!

Det er vanskelig å si om undervisningen har vært påvirket av Covid-19 da jeg ikka har noe å sammenligne det fra tidligere, men jeg tror det er noen endringer. Selvfølgelig er vi nødt til å bruke ansiktsmasker når vi går rundt i korridorene, men når du har satt deg ned på din plass i klasserommet og har nok avstand fra de rundt deg så får du ta den av. Det finnes også hånddesinfeksjon overalt. Hver morning når vi ankommer skolen så blir vi sjekket temperaturen på. Jeg syntes det føles trygt!»

På lik linje som i Sverige er de fleste tingen åpen, men med avstand og noen ganger påbud om ansiktsmaske. Vi går til øl hager som de har i Tyskland, slapper av i parker, og spiser middag på resturanter. Innimellom besøker vi ulike turistattraksjoner slik som museer, eller drar på ulike utflukter. Det som er fint med Munchen er at det er lokalisert så sentralt i Europa. Det tar kun en time med tog til Alpene hvor man kan gå på fjelltur. Om man legger på noen timer og tar en lenger tur kan man komme til Østerrike, Italia og flere andre land. Det er så mye å utforske!

Jeg vil si at det beste med å studere utenlands med EF er å bli kjent med så mange nye mennesker, og lære alt om hverandre sine ulike kulturer!

Les mer om Camilla sin erfaring her.

EF Safe Learning GarantiTRYKK HER
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer