GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lene er i Paris på EF Studieår i utlandet

Lene er i Paris på EF Studieår i utlandet

Lene var med EF Studieår i utlandet i Paris da hun var 20 år og deler sin erfaring her:

Dagen var endelig kommet! Den 5. September tok jeg et tårefylt farvel med pappa på Gardermoen. Få timer senere ankom jeg Paris. Jeg hadde vært så sikker på at jeg ville reise til Frankrike og lære meg språket at kurset på 9 måneder  ble bestilt allerede i fjor høst. Det at jeg bestilte kurset nesten et år før jeg skulle dra var skremmende, men jeg var så sikkert og angrer ikke avgjørelsen jeg tok et sekund!

Jeg hadde skyhøye forventninger før jeg reiste (kanskje en smule for høye), men Paris har virkelig innfridd! Skolen er super og ligger sentralt i Paris, så veien til severdighetene herifra er kort. Man kan også shoppe, nyte en kaffe eller en bedre lunsj i pausene. Moderne klasserom, gode lærere og variert undervisning er stikkord som beskriver skolen. Jeg har blant annet kommunikasjonstimer samtidig som jeg lærer om fransk matkultur via matlaging.

Skolen har også et svært bra aktivitetstilbud, og hver dag foregår det nye aktiviteter. Du kan for eksempel besøke Louvre eller Versailles, se Paris via Bateau Mouche eller spille fotball. EF arrangerer også reiser til andre steder utenfor Paris. Jeg har allerede besøkt St. Malo og Pont Sant-Michel og Amsterdam, og neste helg arrangeres en tur til London.

Det jeg virkelig elsker med Paris er at byen er så mangfoldig. Du finner alt i en by!

Du kan besøke attraksjoner, lokale markeder, ulike kvarter og universiteter, bevege deg fra rike strøk til rimelige spisesteder. Når jeg skulle velge destinasjon, stod valget mellom Paris og Nice, og jeg har ikke angret et sekund. Nå har jeg ikke studert i Nice, så jeg kan ikke si noe på det, men storbylivet i Paris passer meg supert!

Hvordan bor jeg?

I skrivende stund har jeg bodd i denne byen i litt over to måneder, og det er både en god, men samtidig litt rar følelse å kalle dette for min by. Jeg trives og føler meg hjemme selv om byen er totalt annerledes enn min hjemby, hvor jeg er vant til små avstander og grønne skoger. Ja, for avstandene er lengre, og det var noe jeg var redd skulle bli et problem da jeg fant ut at jeg måtte dra hjemmefra senest en time før første time. Men det går overraskende fort, og noe må man ofre for å bo i en så fantastisk by!

Det at jeg bor hos en vertsfamilie utenfor Paris gjør at jeg ser andre sider enn det ¨glamorøse¨ storbylivet (som egentlig ikke er så glamorøst som folk skal ha det til), og jeg føler meg mindre og mindre som en turist for hver dag som går.

LA VIE EST BELLE

Jeg vil anbefale å bo hos en vertsfamilie fordi du får mer innsikt i den franske kulturen samtidig som du får praktisert språket mer. Det er lett å bli skremt av tanken å dele rom med en annen person, men jeg anbefaler det. Du vil få en eller flere venner for livet og du er aldri alene. Du har alltid noen å snakke med noe som hindrer at hjemlengselen kommer snikende så lett.

Til deg som vurderer å studere med EF, vil jeg bare si ¨go for it¨! Opplegget er supert og alt ordnes før du reiser. EF er svært rutinert, følger opp studentene og svarer på alle spørmål du måtte ha både før og under oppholdet. Studentmiljøet er bra og du blir kjent med studenter fra hele verden. Når du studerer i utlandet vokser du også som person, og jeg merker allerede at jeg er blitt mer selvstendig etter bare to måneder. Jeg har også planer om å ta en språkeksamen, og håper virkelig at jeg kan snakke språket flytende når jeg returnerer til Norge i mai!

//Lene//

Hvor mye koster ditt drømmeår?Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer