GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mia og Celine i Costa Rica 2021

Mia og Celine i Costa Rica 2021

Hvor er dere i verden akkurat nå?

Mia: Akkurat nå sitter jeg på rommet mitt i Costa Rica. Jeg har endelig litt tid til å skrive, tiltross for at det ALLTID skjer noe her.

Celine: Hei! Jeg befinner meg nå i Costa Rica, nærmere bestemt i en liten landsbygd kalt Tamarindo som ligger ved stillehavskysten. Jeg går nå inn i min femte uke, og skal være her i litt over 4 måneder til.

Hvorfor valgte dere  å studere språk i Costa Rica, Playa Tamarindo?**

**

Mia: Jeg har alltid hatt lyst til å lære spansk, men jeg ville også oppleve en helt annen kultur og en helt annen natur enn hva vi har i Norge. Spania var en mulighet, men også ett land jeg har vært i før, og som heller ikke ligger så langt unna Norge. Derfor ble Costa Rica den perfekte destinasjonen for meg. Her snakkes det spansk, men du får også en helt annen opplevelse av menneskene og naturen en du får i Europa.

Celine: Det er flere grunner til at jeg landet på at jeg ønsket å studere spansk i Costa Rica. For det første har jeg alltid drømt om å reise verden rundt og besøke de ulike verdensdelene, og hva er vel ikke mer perfekt enn å starte med Mellom–Amerika? I tillegg har jeg alltid synes at det er kult å kunne snakke et tredje språk, for eksempel når man reiser på ferie til Spania.

Jeg ble ferdig på VGS i 2020 og var klar for å gjøre noe nytt. Dessverre så kom jo Corona, og alt ble forandret. Jeg var likevel så heldig at jeg fikk denne muligheten selv i disse tider, og jeg fikk mange gode tips og god hjelp fra EF underveis om eventuelle endringer og hvilke alternativer jeg sto ovenfor.

Hvordan opplever dere coronapandemien i Costa Rica?

Mia: Jeg legger veldig lite merke til Corona her i Tamarindo, med unntak av at vi bruker munnbind i klasserommet og på butikken. Uten om det så koser vi oss veldig på stranden og på restauranter uten å legge mye merke til corona.

**

**

Celine:   Vi merker definitivt konsekvensene av Coronapandemien her også, men ikke nært på lik linje som mange andre steder i verden. Vi må bruke munnbind ”hele tiden”, blant annet når vi skal handle på butikkene, spise på restaurantene, når vi er på skolen og ellers når vi ikke kan holde 2 meters avstand til andre. I starten var det mange som synes det var ubehagelig å gå med munnbind lenge, men man blir veldig fort vandt til det og da tenker man egentlig ikke på det lengre. I tillegg må vi sprite hendene ved de fleste inngangene.

Ellers har landsbygden enkelte andre restriksjoner, for eksempel at alle spisesteder og barer stenger klokken 21, og at de fleste butikker og kiosken også stenger da (Enkelte er åpne lengre). Det er også litt begrenset på antall personer som slipper inn på aktiviteter og parker samtidig, men dette merkes egentlig ikke hvis man er flink til å planlegge litt. Vi finner på utrolig mye gøy i helgene, både med skolen og på egenhånd. Alt i alt føler jeg meg veldig heldig som er her nå.

**

**

Opplever dere at undervisningen har blitt påvirket av Covid-19?

Mia: Jeg innbiller meg at klassene kunne vært mer blandet under undervisning. Men totalt sett så syns jeg ikke undervisningen påvirkes noe særlig. Vi jobber bare i mindre grupper.

Celine: Dette er et litt vanskelig spørsmål å svare på da dette er min første reise med EF, men undervisningen har nok blitt litt påvirket ja. Derimot vil jeg tro at den faktisk har blitt bedre nå, da vi har mindre klasser og dermed blir bedre i spansk. Læreren har mer tid til å følge oss opp og vi følger bedre med. Vi har store klasserom, som gjør at vi klarer å forholde oss til 2 meters avstanden (men vi bruker munnbind selv om).

Jeg er også veldig fornøyd med servicen på skolen. Her knytter man et bånd med lærerne på en helt annen måte enn i Norge. Jeg vet at jeg alltid kan komme å prate med dem dersom jeg har noe på hjertet, og jeg føler at de genuint er interessert i hvordan vi elever har det og hva vi finner på utenfor klasserommet. Når vi starter skoledagen på en mandag for eksempel, begynner vi alltid med å fortelle hva vi har gjort på i helgen eller hva vi skal gjøre den kommende uken. Dette er også en veldig fin måte å bli bedre på å ha dagligdagse samtaler på spansk, og jeg føler at spansk nivået øker veldig raskt her.

Hvordan er studentlivet på skolen under omstendighetene?

Mia: Studentlivet virker helt vanlig. Jeg bor med ei fra Norge, og ei fra USA. Folk lager mat sammen og går ut og spiser sammen. Vi har fester og sosialiserer oss med andre. Er utrolig lett å bli kjent med folk her. Alle fra EF har testet seg for corona før vi kom, så velkomstfestene var så morsomme, og alle blir kjent med alle.

Celine: Jeg er veldig fornøyd med studentlivet på skolen. Som nevnt tidligere er vi så heldig at Corona ikke er like ille her som enkelte andre steder i verden og i de større byene, så vi møter ”alle” studentene og kan være sosiale sammen. I tillegg blir det organisert aktiviteter så å si hver dag her, fra surfing, yoga eller volleyball på stranden til større helgeturer og ekskursjoner.

Bor dere i vertsfamilie eller på campus?

Mia: Jeg bor i et hus vedsiden av skolen. Mer som et leilighetskompleks.

Celine: Jeg bor på studenthjemmet Casa Papaya, som ligger vegg i vegg til skolen.

Hvordan er det å bo med denne innkvarteringen?

Mia: Her er det veldig fint. Vi har mulighet til å lage mat. Vi har eget basseng, og kan trekke oss tilbake her hvis vi trenger litt ro. Huset mitt er rett vedsiden av skolen, så er ti skritt fra døren min, og inn på campus/skolen hvor det bor en del andre studenter.

Celine: Jeg elsker å bo her. Jeg føler meg så fri, da jeg bor så nærme skolen og mange av de andre studentene. Jeg har for eksempel tid til å gå hjem i skolepausene, selv de på kun 15 minutter, og da jeg ikke trenger å forholde meg til noe annet enn å respektere  ”fellesreglene” og de jeg bor sammen med. Leiligheten har alt jeg trenger. Jeg deler rom med en annen, som går helt supert, men i den leiligheten vi bor i er det også mulig å booke et enkeltrom hvis man ønsker det istedenfor. Jeg føler at vi lever ganske luksus, akkurat som på et hotell.

Derimot ønsker jeg å bytte til vertsfamilie halvveis i reisen min, da jeg kun har hørt positive ting fra de andre studentene som bor slik. Jeg har hørt at de er utrolig hyggelige, hjelpsomme og at de finner på mye gøy med deg. Derfor ønsker jeg å gjøre det for opplevelsen sin del, da jeg vil tro at man lærer mye mer spansk og om kulturen her. Men om man er usikker, kan man alltid starte med å bo på Campus eller studenthjem slik som jeg gjorde.

Hva ville dere sagt til andre studenter som vil studere utenlands, men er usikre på grunn av Covid-19?

Mia: Her i Tamarindo merker jeg mindre til corona enn hjemme i Norge (Lillehammer) jeg har ikke følt alt jeg ikke kan gjøre ting pga corona, og syns ikke det er vært noen brems for opplevelsene jeg skal oppleve her. Jeg reiser til Mexico (Cancun) i mars og etter det skal jeg på roadtrip rundt Costa Rica.

Så hvis du er usikker på å studere utenlands pga corona så vil jeg si at det ikke har vært noen stopper for oss her i Tamarindo

Celine: Gjør det! Du kommer definitivt ikke til å angre et sekund på at du gjør noe slikt som dette. Det er en opplevelse for livet som du aldri vil glemme, og det er perfekt å gjøre mens man enda er ung og ikke trenger å forholde seg til like mye til skole, jobb eller familie.

Hva er det beste hittil med å studere i utlandet med EF?

Mia: Det beste med å studere i utlandet med EF er muligheten til å lære et nytt språk i et land du kanskje aldri har vært i før, med mennesker fra hele verden. Du lærer så mye, av skolen, landet og medelevene dine.

Celine:  Det beste med å reise med EF er at du møter så utrolig mange nye mennesker på din egen alder fra hele verden! Du lærer mer om deg selv, og alt verden har å tilby! Det siste jeg vil si er; Ikke vær redd for å reise hit alene, folk er veldig imøtekommende og du får fort gode venner her da det er folk for enhver smak! I tillegg må jeg si at det er helt AMAZING å ha over 30 varmegrader hver dag og dra på stranden etter skolen!

Se tour av Campuset HER

Se video fra Joakim Kleven sin reise til Costa Rica HER

Les mer om Costa RicaTRYKK HER
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer