GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Min språkreise til Brighton

En reiseglad livsnyter som elsker å lære språk, møte nye mennesker og oppleve nye kulturer. Liker utfordringer og drar ingen steder uten et kamera og godt humør. Elsker alt det vakre verden har å by på og setter pris på livet.
Min språkreise til Brighton

I sommer reiste jeg på språkreise til Brighton med EF. Dette var en sommer som viste seg å være den beste sommeren jeg har hatt. Jeg har aldri angret på at jeg valgte å bli med EF på denne turen. Jeg kan sitte i flere timer å bare se på bilder på videoer fra den sommeren, uten å bli lei.

Både meg og mine foreldre fikk veldig god informasjon på forhånd, slik at vi følte oss trygge hele veien. Vi fikk flere pakker tilsendt i posten med viktig informasjon, vi fikk muligheten til å delta på forskjellige møter og online møter dersom vi ønsket det. EF sine ansatte var aldri lengre borte enn ett par tastetrykk på telefonen dersom vi lurte på noe.

Hvordan var det på språkreise?

Jeg husker den dagen jeg skulle reise som om det var i går, alle sommerfuglene i magen og lite visste jeg om at dette skulle bli min livs opplevelse. Men  allerede da vi møttes på flyplassen i Oslo skjønte jeg at dette kom til å bli helt spesielt. Vi ble tatt godt i mot med synlige reiseledere, de satte straks i gang med bli kjent leker slik at alle skulle bli inkludert både utadvendte og sjenerte studenter. Alle var så lett å snakke med å hyggelig, hele gruppen fra Norge klikket med en gang.

Vi ble delt inn i grupper med andre studenter fra andre land ut i fra språknivået vårt. Dette gjorde at vanskelighetsgraden på undervisningen ble riktig tilpasset hver student. Undervisning var annerledes enn det vi er vant til i Norge. Men det var kjempegøye timer og tiden bare fløy av gårde.  Vi lekte masse og hadde det kjempekjekt samtidig som vi lærte språket, Vi utviklet oss både sosialt og faglig i perioden vi var der.  I starten var nok alle litt skeptisk til å snakke engelsk, men vi var rett og slett nødt til det for å kommunisere med de fra andre land. Jeg tørr å påstå at alle som drar på språkreise kommer til å bli mye tryggere på å snakke engelsk.

Hva gjorde vi når det ikke var skole?

På ettermiddagene hadde vi alltid noen nye aktiviteter på lur, planlagt av våre reiseledere både de lokale og de fra Norge. I løpet av de 2 ukene hadde jeg ikke det kjedelig et sekund.  Vi var på alt fra kjente turist attraksjoner til Beach Cluber, strander, London og pool party. Alt var helt fantastisk. Vi var to turer til London, den ene besto for det meste av å besøke turist attraksjoner og sightseeing i byen. Dette ble etterfulgt av en koselig middag i London sammen med nye venner fra Italia, Danmark og Grønland.

Den andre turen til London ble en ren shoppingtur i de berømte shoppinggatene. Under begge turen til storbyen London ble vi fulgt opp tett, vi følte oss alltid trygge og vi viste at en reiseleder aldri var langt unna. Hver søndag ettermiddag var det familietid. Da tilbragte vi ettermiddagen med vertsfamilien vår, noen som var veldig koselig. Da kom vi hjem etter skolen til deilig middag og satt flere timer og bare snakket sammen, eller dro på bowling med den nye familien vår.

Jeg har fremdeles kontakt med venner som fikk i løpet av turen, og vertsfamilien min snakker jeg ofte med via facebook eller andre sosiale medier. Jeg er så heldig å få muligheten til å oppleve enda en sommer med EF. Jeg håper sommeren 2016 blir like bra som den jeg hadde med EF i 2014. Og takker med dette EF for å ha gitt meg en opplevelse for livet, en jeg alltid vil huske og se tilbake til med glede.

Vilde Palmstrøm Lohmann, Språkreise, England

Vil du på språkreise med EF?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer