Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Mitt semester i London

Mitt semester i London

Jeg fullførte vidergående skole i fjor, og bestemte meg for å ta et friår. I stedet for å være hjemme, ville jeg ut å oppleve verden. Så jeg kontaktet EF og kom frem til at jeg ville dra til utlandet i 9 mnd. Jeg bestemte meg for å dra bare et par måneder før avreisetiden, og fikk god oppfølging hele veien. Siden jeg ikke hadde noen planer for året, var dette egentlig bare et friår. Jeg ville oppleve hvordan det var å bo i et nytt land, og jeg hadde alltid hatt lyst til å bo i USA og England, og endte i Santa Barbara og London. Jeg har fått nye venner og opplevd så utrolig mye.

Hvorfor valgte du å studere på to forskjellige destinasjoner?

Først dor jeg til Santa Barbara, fordi jeg ville ha et år med sol og varme. Da jeg var der, fant jeg ut at jeg kunne ta de tre siste mnd et annet sted – noe jeg hadde veldig lyst til. Så jeg sjekket forskjellige destinasjoner og fant ut at jeg ville dra til London. Da fikk jeg oppleve både sommer og strandliv, i tillegg til bylivet. Dessuten er London nærmere hjemme, så det var lettere å holde kontakt med familie og venner mens jeg var der.

Hvordan er undervisningen?

Undervisningen i London er litt annerledes enn i Santa Barbara, men likevel utrolig bra. Hver undervisning blir lagt opp av læreren, så det kommer egentlig an på hvem du har som lærer. Jeg var alltid fornøyd. Hver fredag startet vi helgen med å holde på med forskjellige ordleker osv. Spin-klassene (valgfagene) var litt forskjellige fra dem i Santa Barbara. I London fikk jeg velge drama og teater, noe jeg ikke fikk i Santa Barbara, der fikk jeg være i gitarklassen. Jeg fant i hvertfall noe som passet meg begge stedene.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er utrolig bra. Vi var folk fra over alt i verden, snakket forskjellige språk og var heller ikke like gamle, men likevel kom alle overens. Når vi var der snakket alle engelsk, uansett hvor mye de hadde lært, og alle snakket med alle.

Hvordan bodde du under studietiden med EF?

Jeg bodde i Brentford, som ligger 40 minutter unna London med tog, i samme bygg som en bar. Vertsmoren min var eieren av baren, og jeg bodde der sammen med 7 andre studenter. Vertsmoren bodde ikke i samme hus som oss, så vi hadde stedet litt for oss selv – i tillegg var det bar-kokken som laget middag til oss hver dag. Jeg ble godt kjent med de jeg bodde med, og vi fant ofte på ting sammen.

Hvordan var aktivitetstilbudet?

EF stillte opp med aktivitetstilbud uansett hvor du drar. I London hadde de tilbud på musikalbilletter, Harry Potter Studio Tour-billetter, turer til forskjellige steder og mye mer. Jeg var ofte innom der for å sjekke hva som var nytt. Det var veldig greit å kjøpe musikalbilletter der, siden jeg kunne betale omtrent halvparten av det de vanligvis koster.

Har du noen tips til andre som vurderer å studere med EF?

Tenk godt over hvor du har lyst til å dra. Jeg er glad for at jeg fikk dra til London og oppleve mye der. Jeg har blitt kjent med så utrolig mange nye folk, og hatt et kjempe bra år. Jeg vil anbefale alle å ta seg et friår i utlandet – uansett hvor det måtte være. Det er ikke ofte man får en sånn mulighet!

Stine Skodje, Studieår med EF

London

Vil du ta et studieår i utlandet?Reis med oss!

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Studenthistorier