GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

New York vs Long Beach?

Hei! Jeg heter Frida Sulistiono og er 16 år gammel, fra Lillehammer. Jeg har reist på språkreise med EF til Long Beach og New York.
New York vs Long Beach?

ENDELIG er jeg her for å fortelle og oppsummere rundt det store spørsmålet: New York vs Long Beach? Dette er et spørsmål jeg får flere ganger om dagen og utallige står i mellom disse destinasjonene. I og med at jeg har god erfaring med begge reisene, skal jeg selvfølgelig dele avgjørende argumenter. Håper dette innlegget er til hjelp og forhåpentligvis finner du DIN drømme destinasjon!♥


Jeg tenker å starte med å fortelle litt generelt om reisene mine:

I 2016 reiste jeg til Long Beach som ligger i California med EF. EF står for “Education First” og dette er altså reisebyrået jeg har reist med. Jeg reiste på en fire ukers lang reise på et internasjonalt kurs. Et internasjonalt kurs vil si at det er mennesker fra flere land enn Norge. Alle studentene og lederne bodde på et campus og sammen opplevde vi alt fra Las Vegas, Los Angeles, San Diego til San Fransisco. Det er jo en språkreise og derfor gikk vi også på skolen. Det var skole 3/4 ganger i uka, noen få timer, men selvfølgelig ikke vanlig skole. Utrolig nok – spennende, morsom og lærerik skole.

Etter en helt ubeskrivelig og uforglemmelig reise bestemte jeg meg for å ta turen videre, et år senere til New York. Denne gangen i tre uker fordi Indonesia turen med familien krasjet i fire ukers kurset. (JA, så bra er det faktisk). Igjen valgte jeg et internasjonalt kurs og samme bosted, nemlig et campus. Et campus er forresten et type studenthjem, hvor alle bor samlet i forskjell til vertsfamilie. Campuset og skolen ligger i Thornwood, så mye av tiden vår var vi der. Det ble rundt fem manhattan turer, men også en helg til Boston. Samme skole mengde, selvfølgelig. Nok et minne for livet.


Begge reisene mine vlogget jeg omtrent hver eneste dag. Dere har nærmest vært med på reisen, eller blitt fristet i hvert fall. Jeg skjønner at dere lurer og det er derfor jeg ønsker å drøfte litt for dere. Hvilken tur var best? Hvor burde jeg reise? La oss gå liiiiitt grundigere inn på destinasjonene!

MAT:

Dette er faktisk et enkelt punkt. Long Beach har en gigantisk kantine med absolutt alt du kan tenke deg. Her snakker vi kylling, pizza, brød, iskrem, kaker, salat, frukt, brus, juice, lemonade, taco, ris, burger, frokostblanding og mer. Et stort, godt utvalg der det er umulig å ikke like noe. New York sin kantine har et utvalg mindre, veldig ofte det samme hver eneste dag. Mye pasta, mildt sagt haha. Jeg skal absolutt ikke klage, fordi det er nok. Om varm maten ikke treffer, finnes det alltid brød, pålegg, frukt, youghurt, salatbar osv. NULL PROBLEM UANSETT DESTINASJON, MEN Long Beach VINNER KANTINA. Det blir til hva man gjør det til. Nedtur med null is, brus og pizza i New York kantina, ærlig. Uff, luksusproblem… haha

MEN

Long Beach har halv pensjon, mens New York har hel pensjon, som vil si: I Long Beach får du frokost og lunsj gratis mandag-fredag. Ellers må du betale all mat i helgene + middag ukedagene. I New York får du absolutt all mat gratis, som betyr: MER SHOPPING, hehehhhe.. Neida, joda. Poenget er at det er mye penger spart.

UTFLUKTER:

Når du reiser på språkreise er det et utvalg av utflukter du kan kjøpe i tillegg. Hva er det du har lyst til å oppleve?

Long Beach: Las Vegas helgetur, San Fransisco helgetur, Disney land, Universal studios og evt. Six flags.

New York: Boston helgetur, broadway forestilling, New York city dagstur (frihetsgudinna og empire state besøk) og evt. Six flags.

CAMPUS:

New York: Helt nytt (åpnet i 2016), svært moderne, 3-manns rom, eget bad per rom, penere og renere rom, ett bygg, vending machine, utallige lounger (1 hoved lounge med playstation og spill), 2 minutts skolevei, fint ute område, fotballbane, tennis/basketball bane, treningsstudio/anlegg og dansestudio osv..

Long Beach: 2-manns rom, ca 16 jenter deler på et bad med to doer og 2 dusjer (som faktisk går bra, no joke), kald dusj, svært koselig campus, flere bygg, vending machine, lengre skolevei, treningsmuligheter på et senter i nærheten og fotball/basketball bane osv..

BELIGGENHET:

Dette er en av de store forskjellene. Long Beach ligger nemlig mye mer sentralt i en by hvor du har mer frihet og større tilgang til forskjellige ting som feks: basseng, target, starbucks,TJ MAX, flere restauranter og generell mulighet til å gå flere steder uten leder. Generelt mer frihet pga Michael som er en svært fri leder, hehe (døds kul btw).

I New York var det derimot veldig strengt første uka, hvor vi ikke engang fikk gå på butikken alene. Heldigvis ordnet dette seg når lederne sto litt i mot og kjempa for barna, hehe. Dette er en konsekvens av at enkelte ikke fulgte reglene året før. Helt ærlig, så ligger campuset i en skog. Det ser nesten ut som Norge. Den eneste  forskjellen er vill kaniner og ekorn overalt. Det er ganske så øde, men heldigvis har man tilgang til “rose hill” som er en rekke med butikker blant annet: ACME (matbutikk++), apotek, dunkin donut og neglesalong.

BY VS STRAND:

Dette er en av hovedpunktene du burde se på om du vurderer en reise. Liker du best byliv eller strandliv? Palmer eller skyskrapere? I Long Beach får du både byliv og strandliv, så det er en god blanding. I New York får du null strand, max by (og skog, haha). Hva trives du best med? Hva ønsker du å se? Veeeldig induviduelt.

LEDERE:

Nå skal jeg ikke sammenligne for første gang i dette innlegget. Jeg vil bare informere om at det alltid er en norsk leder til stede. EF ansetter BRA folk, som er reiseglade, flinke med ungdommer og energiske. Dette er rett og slett utrolig gode mennesker og uansett hvor du reiser, vil du møte på fantastiske ledere. Bedre enn ledere, til og med venner. Ja, dette er klisje, men sant. Ikke vær redd!!


For å avgjøre hvilken destinasjon jeg likte best vil jeg se HELT bort i fra menneskene. Reisene er faktisk noe av det beste jeg har opplevd. Man skaper så fantastiske minner, opplevelser og ikke minst venner. Venner for livet. Jeg unner virkelig hver og en slik reise fordi det må oppleves for å forstås. Utallige ganger har jeg roset reisene og EF, fra bunnen av sjela mi og det er det en grunn til. Det er en grunn til at jeg gråt i bokstavelig talt flere timer når tiden var inne for å reise. Grunnen til at jeg bruker ordene uforglemmelig og ubeskrivelig er gjennomtenkt. Om du har muligheten til å reise, så gjør det. Det er så lærerikt på så mange måter. Du kommer til å lære så mye om nasjonaliteter, etnisiteter, mennesker, engelsk og ikke minst deg selv. Jeg ønsker så høyt at akkurat du forstår hvor mye disse reisene har betydd for meg og at jeg snakker hundre prosent sant og ærlig, fra hjertet. Igjen må jeg si tusen takk for to reiser jeg aldri vil slutte å tenke på eller glemme. Takk til dere som har vært en del av reisen, den ville ikke blitt det samme uten. Tilslutt takk til EF som gir oss denne muligheten. Jeg håper at dere som skal ut på reise, koser dere maks. Det blir fantastisk, jeg lover.

Så hvilken destinasjon er best?

Herregud, hvor mange timer har jeg brukt på å tenke meg til dette svaret.. Det svir nesten litt av tanken på det. Jeg vil faktisk ikke svare, fordi uansett hvor du reiser, så blir det fantastisk på grunn av menneskene. Valget jeg har tatt er sett bort i fra menneskene og da vil jeg høyest anbefale Long Beach. Grunnen til den er sett ut i fra det jeg har drøftet lenger opp i innlegget. Her er det en klype salt i mellom destinasjonene altså, det var et vanskelig valg. Jeg må legge til at ingen av reisene er best. Begge reisene er ubeskrivelige, vil jeg heller si. Velg den reisen du føler for, ok? På grunn av alle menneske jeg har møtt er ikke det et alternativ engang å si at en av reisene “var best”. Jeg håper dere forsto hva jeg mente, dette ble litt komplisert.


Hva er ditt beste minne?

Mitt favoritt minne fra reisene mine er på en eller annen måte, de siste timene. Ikke fordi vi skulle reise, men fordi det var da jeg virkelig innså hvor glad jeg var i menneskene og stedet. Det var som å reise fra hjemmet mitt og mine nærmeste. Jeg hadde aldri trodd jeg ville bli så knyttet til stedet og menneskene. Det var veldig spesielt og fint. Selvom tårene rant som en foss.


RABATTKODE: Om jeg har på noen som helst måte hjulpet, inspirert eller vært en del av valget ditt til å reise – så har jeg en rabattkode. Rabattkoden “Frida Sulistiono” gir dere 300kr rabatt, som en liten takk. For å aktivere koden kan du sende en mail eller ringe EF for å informere dem at du vil bruke koden.

GRATIS BROSJYRE: Her har du en helt gratis brosjyre om absolutt alle destinasjonene og det du trenger å vite om språkreiser. Trykk HER

EF SIN HJEMMESIDE: Trykk HER.

YOUTUBE KANALEN MIN: Trykk HER for alle vloggene.

Tusen takk for at dere har fulgt reisene mine og jeg håper dere har funnet svar på det dere har lurt på. God tur til dere som skal reise i fremtiden, det unner jeg dere♥

Gratis brosjyre?Last ned her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer