GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lær et helt nytt språk – nemlig portugisisk!

Victoria har tidligere studert med EF i San Francisco, samt bodd flere år i Sverige og Tyskland. Hun liker å reise, og er spesielt glad i å utforske fine utsiktsplasser over vakre byer.
Lær et helt nytt språk – nemlig portugisisk!

Hvorfor er det ingen som har fortalt meg hvilke utrolig fin by Lisboa er? Mitt tips er å utforske Lisboa og Portugal før resten av verden putter hodet sitt i skattekisten og finner denne skatten! Et stort pluss med dette stedet er at man kan høre portugisisk hele tiden, et helt fantastisk språk.

Dette er virkelig en by som har litt av alt. Strender, bra shopping, hipt uteliv, nydelig mat og fantastisk klima. 300 soldager i året er ikke noe en jente fra Bergen sier nei til! Vi besøkte byen under årets hetebølge, og sightseeing midt på dagen i 45 grader og solsteik måtte vike for bading på stranden i en overraskende kald sjø. Heldigvis finnes det flere ulike strender bare få kilometer unna byen. Et supert fremkomstmiddel for å frakte seg dit er blant annet uber, som har superhyggelige sjåfører. Du behøver ikke kunne portugisisk for å ta en uber-tur. På stranden kan du møte mange lokale som nyter et overraskende kaldt bad, lære å surfe i store bølger eller slappe av i steikende solskinn.

Både på strendene og i byen vil man møte Portugisere, et varmt folkeslag som gir komplimenter, flørter og alltid er smilende og blide. Jeg oppfattet de som imøtekommende mennesker som ønsker å vise landet på sitt beste. En kultur som er stolt over sine vakre små gater, flislagte hus og fine bygninger – med god grunn. Fra mitt perspektiv er portugisisk et utrolig fantastisk språk å høre når man utforsker byen, et stort pluss er også at de er gode i engelsk.

EF sin skole ligger fantastisk plassert midt i sentrum, i Principe Real, som er et av de hippe områdene i Lisboa. To minutter fra skolen finner man en fin park hvor man kan nyte en iskrem eller kaffe mellom skoletimene. Etter endt skoledag kan man ta en spasertur til byen, på veien vil man komme forbi et av Lisboas mange vakre utsiktspunkter. Byen er plasert slik at man kan finne flere bakker, og topper og dermed få oversikt over hele byen. Fortsetter man videre på turen mot sentrum vil man gå forbi alt fra kirker, parker, cafer og til slutt ende opp i en av Lisboas mange shoppingater. Det finnes shoppingmuligheter for enhver smak. Fra dyre eksklusive butikker hvor man må avtale tid på forhånd for å kunne besøke, gode priser på den spanske favoritten Zara eller Hennes og Maurits, til søte lokale butikker med litt diverse snadder.

Pizza toppet med mozzarella, cremet pasta, salatbarer, fersk frukt, og frisk vin. Uansett hvilke matsmak man har så vil jeg tørre å påsta at man vil finne noe man liker i Lisboa. For ikke å nevne alle gode bakevarene slik som Pastel de Belem! Viktigst av alt var den fantastiske isen fra Gelados Santini. Denne er så god at den kongelige familien og Madonna er noen av de som har importert denne herligheten for servering til deres ulike gjester gjester.

Så når alle andre har studert tysk, fransk, eller spansk på skolen så vil det å skille seg ut og kunne brife med portugisisk være en fordel. Språket er det sjette mest snakkede språket i verden, og blir blant annet snakket i Portugal, Brasil og Angola. Derfor er det ikke bare et nyttig språk, men også et veldig vakkert et. Det viktigste jeg lærte var Obrigada, som betyr takk!

Inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha opplevd Lisboa, er at dette er en veldig fin, solfylt og koselig by. Det er enkelt å komme seg rundt i byen både til fots eller ved hjelp av en av byens mange tuc-tuc biler. Folk er utolig hyggelig, maten er god og hle byen stråler av positive vibber. Jeg har vanskeligheter for å tro at noen kan kjede seg under et opphold i Lisboa. Byen tilbyr så utrolig mange ulike aktiviteter, slik som surfing, windsurfing, fjellturer, shopping og cafemuligheter. Så dra ut og utforsk hver eneste lille søte gate, det er her man finner de beste skattene.

Ønsker du mer informasjon om å ta et språkkurs i portugisisk?

Les mer her..

Ønsker du å lese mer om språkkurs i Portugal?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på