GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

HOLA fra EF Costa Rica!

HEI! Vi er to jenter fra Bergen som tar friåret vårt med språk i Costa Rica. Les mer om oss i innlegget! INSTAGRAM: @mariawaehle @malinandreasseen
HOLA fra EF Costa Rica!

Hei alle! Vi er Maria og Malin, begge 19 år. Vi forlot vi regn og mørke i Bergen og reiste til eksotiske Costa Rica for å lære spansk på EF skolen, nyte strand og sola, og få en smakebit på “Pura vida”. Et friår på sitt beste.

Siden vi kom hit har vi besøkt både Nicaragua og Panama, prøvd volcano boarding, elveraftet, ziplinet, kjørt ATV, surfet, matet aper og sett dusinvis av nydelige solnedganger på stranden. Vi dro til Costa Rica for å bytte ut byliv og kulde, med strandliv og varme, og planen er å bo her fram til slutten av mai.

Hvorfor valgte vi EF?

Vi valgte å reise med EF ettersom vi har flere venner som har reist med EF tidligere, og da visste vi at vi hele tiden har et støtteapparat rundt oss som hjelper om det trengs. EF skolen i Costa Rica ligger i Tamarindo, en by som består av strand, koselige gater, billige restauranter, utesteder og en haug med surfere. Tamarindo beach er kjent for en surfe og “laid- back”- vibe, som virkelig representerer hvordan man lever etter “Pura vida”.

Direkte oversatt betyr Pura vida det rene eller det enkle liv, og om man møter en Tico (en person som kommer fra Costa Rica) er dette vanlig å bruke som hilsen. Pura vida brukes også til å ta farvel eller som svar på hvordan man har det, men mest av alt er det en livsstil. Det handler om å sette pris på det man har, være takknemlig for livet og bruke tiden man har på glede og positivitet og ikke fokusere på det negative.

Hvordan er det i Costa Rica?

Etter å ha bodd her i ca 4 måneder har vi merket store kontraster mellom å bo her og i Norge. Ticos har et mye mer avslappet og enkelt forhold til livet, og vi mener alle nordmenn hadde hatt godt av litt mer “pura vida” i hverdagen. I Norge er vi generelt dårlige på å ta en pause å bare nyte øyeblikk, og det er et konstant stress og press om å prestere og leve opp til både sine egne og andres forventninger.

Det er utrolig lærerikt å reise og oppleve en annen kultur ettersom at vi har en tendens til å tenke at vi i Norge har et “bedre liv” . Det er lett å se hvor utrolig heldig vi er i Norge og hvor langt vi er kommet, og også hvor mye vi tar for gitt. Folk her er varme og deler det de har, de sammenligner seg ikke med alle andre og de respekterer hverandre uansett om de jobber som lærer eller selger kokosnøtter på stranden. Vi elsker “pura vida”, og kommer prøve så godt vi kan å ta med litt av livskvaliteten og hverdagsgleden herfra når vi reiser hjem.

Her er litt bilder fra vår hverdag og opplevelser her nede! Om du også vil reise, oppleve en annen kultur eller lære et nytt språk så sier vi bare kjør på! Reis, opplev og lær!!

INSTAGRAM:
@mariawaehle
@malinandreasseen

Vil du lese mer om dine utenlandsmuligheter? LETS GO!Bestill en gratis brosjyre
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer