GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

En guide til deg som ønsker å reise alene til London

En guide til deg som ønsker å reise alene til London

Frister det å reise alene til London? Når du tenker på å reise tenker ddu kanskje vanligvis på en tur med vennene, familien eller kjæresten din, men det er mange situasjoner i livet når en solotur til en by er akkurat det du trenger. Selvom en storby som London kan være skummel i begynnelsen når du reiser alene, er det en by som er fullpakket med interessante ting å gjøre, steder å utforske – og selvfølgelig nye mennesker å møte.

1. Prøv ut unike spisesteder og barer

Det kan være litt av en klisjé, men det er virkelig sant at London har utrolig mange originale steder å spise og drikke. Mr Fogg’s Residence, en bar med en viktoriansk atmosfære i Mayfair, er et godt eksempel på den typen sted du sannsynligvis ikke vil finne andre steder i verden. Dette stedet er dekorert med gjenstander og antikviteter samlet fra hele verden, og er ikke bare unikt på grunn av interiøret – de serverer også noen av de beste cocktailer i byen. Hvis du er i nabolaget etter 16.00 på en lørdag eller søndag, kan du oppleve en deilig ettermiddags tea med en tvist.

Ønsker du en annen unik opplevelse? For fans av show som Orange Is The New Black er Alcotraz det sted verdt å besøke i Shoreditch eller Covent Garden. Drar du hit må du selv smugle inn sprit til lokasjonen. Jo mer kreativ du er jo bedre! Alle gjester vil gjester få en orange drakt slik som i fengsel, og her serverer de deilige coctails. Litt av en opplevelse!

PS: Skal du reise reise alene til London, så vit at mange spiser alene på restauranter i storbyen, så ikke vær redd for dette!

2. Opplev en musikal

Å gå til en musikal er den perfekte planen for en solo-date – ingen grunn til småprat, du kan bare glede deg over den ekstravagansen som utspiller seg foran deg. Det er så mange fantastiske musikaler å se i London – fra gamle klassikere som Phantom of the Opera til nyere hits som Wicked eller The Lion King. Hvis du bekymrer deg for at billettprisene er for høye (og de kan være ganske høye til tider), kan jeg anbefale Today Tix-appen på det sterkeste som hjelper deg å finne eksklusive tilbud i siste øyeblikk til en veldig god pris.

3. Sjekk ut London fra en gratis takterasse

En av de beste måtene å glede seg over den vakre byen er å se den ovenfra. Et av de beste stedene å nyte både kunst og utsikt fra er Tate Modern-museet. På toppen av museet finner du faktisk en helt fantastisk utsikt over Themsen og St. Paul’s Cathedral. En perfekt ting å gjøre dersom du reiser alene til London.

Hvis du foretrekker utsikten over byen fra motsatt side av Themsen, anbefaler jeg at du går opp til sjette etasje på kjøpesenteret One New Change, her får du fin utsikt over St. Paul’s Cathedral.

4. Nyt en gåtur i en uvanlig park

Hvis du er heldig nok til å besøke London når været er godt og solrikt, bør du besøke en av de mange parkene rundt i byen. Kjente parker som Hyde Park og Green Park er absolutt verdt et besøk (de er enorme, fantastiske og byr på en velfortjent pause fra byens hektiske liv), men en av de vakreste og skjulte grønne områdene finner du ved Saint Dunstan i East Church Garden, den gamle kirken ble til en offentlig park og ligger mellom London Bridge og Tower of London.

5. La bussen lede deg gjennom byen

En av mine favoritt ting å gjøre når jeg reiser solo er å ta buss og tilfeldig rundt i byen og nyte byen fra bussvinduene mens den suser gjennom denne enorme og fantastiske byen. Når jeg ser et sted jeg virkelig liker, går jeg bare av og drar dit. I London er utsikten spesielt vakker i forste rad oppe på dobbeltdekker bussene, så det er verdt å vente på din tur for å nyte usikten derfra.

Ønsker du å ta banen rundt i byen? Last ned appen Tube Map, så vil du enklere kunne navigere deg med undergrunden i London.

6. Reis til Camden

Ta turen til Camden Market som ligger i den nordvestlige delen av London på dagtid. Her vil du finne over 1000 butikker som selger alt fra mote, vintage, musikk, smykker og sølv. Markedet er oppe alle dager, men fredager, lørdager og søndager er det enda flere butikker og boder åpne. Ta med kamera og knips deg gjennom de mange Insta-vennlige bodene og restaurantene.

Lær engelsk og opplev byen på egenhåndLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på