GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Disse stedene drømmer vi om å reise til i 2019

Thea har lang utenlandserfaring fra studier i England og Miami, og frivillig arbeid i Sør-Afrika. Nå reiser hun så ofte og mye hun kan.
Disse stedene drømmer vi om å reise til i 2019

Det er offisielt høst, vinteren nærmer seg med stormskritt, og jeg vedder på at vi i EF ikke er de eneste som tar oss selv i å søke etter billige flybilletter oftere enn vi vil innrømme – bare for se om det “plutselig dukker opp en god deal”. Any excuse to travel, right? Etter mye diskusjon om hvilke steder man MÅ reise til, når det det best å reise og hvor lenge man må være kom vi frem til våre topp tre destinasjoner i 2019: Miami, Tokyo og Malta.

Miami

Miami ligger sør i Florida og er en ekstremt mangfoldig by, med mange ulike områder. Mest kjent er nok South Beach (Miami beach), med sine fargerike livvakthus. I dette området ligger også Lincoln Road, en fantastisk shoppinggate med butikker som Victoria’s Secret, All Saints og Apple Store. Andre steder man må reise innom er The Art District, Brickell, Coconut Grove, Little Havanna, hippe Wynwood fylt med magisk gatekunst, gallerier og arkitektur, og selvfølgelig nasjonalparken Everglades hvor man kan se eksotiske dyrearter som skilpadder, delfiner, reptiler og pantere. Fun fact: dette er det eneste stedet i verden du kan se både krokodiller og alligatorer! Er man idrettsinteressert kan man se både Miami Dolphins, Heat, Marlins og Panthers på hjemmebane. Ekstra spennende er det at både engelsk og spansk snakkes av de fleste her!

Ønsker man å reise på road trip for å oppleve resten av Florida er høydepunktene mange. Sør for Miami finner man Key West, et ferieparadis kjent for pastellfargede hus strandhus, korallrev og en avslappet sommervibe. Her er man også kun en kort fergetur fra spennende Cuba!

40 minutter nord for Miami finner man Fort Lauderdale, en velkjent feriedestinasjon med hvite sandstrender, uendelige shoppingmuligheter, stort utvalg av museer, barer og restauranter. Norwegian har billige direkteruter hit fra Oslo, noe som også er et stort pluss! Herfra kan man også hoppe på et cruise til Bahamas, en del av Karibien hvor man drikker fra kokkosnøtter fra standen og stingrays kommer svømmende bort for å hilse på!

Fortsetter man nordover kommer man til Orlando, med fornøyelsesparker som Disneyland (Magic Kingdom), Hollywood Studios, Epcot og Animal Kingdom, Seaworld og Legoland.

Tokyo

Denne metropolen står høyt på ønskelisten nå det kommer til steder å reise til i 2019! Tokyo er verdenskjent som en pioner innen teknologi, samtidig som byen er veldig påvirket av eldgamle Japanske tradisjoner. Dette, i tillegg til en unik og spennende blanding av både templer og skyskrapere, gjør at ingen annen storby sies å være like motsetningsfylt!

Aller helst vil vi reise til Tokyo på våren så vi får opplevd Cherry Blossom season, når rosa blomster forvandler landet til en pastelldrøm man ikke finner noe annet sted i verden. Anime-kulturen, street fashion, naturen (f eks Mount Fuji!) og kontrastene gjør det vanskelig å velge ut kun noen severdigheter og aktiviteter vi vil oppleve der. 5 must dos er alikevel å besøke Keiserpalasset, se en sumobryterkamp (som også er landets nasjonalsport), gå over Shibuya Crossing, oppleve Tsukiji Market (verdens største og mest travle fiskemarked) og ta et matlagingskurs, så man kan lære å lage Dashi, sushi og kulinariske delikatesser som de lokale gjør det.

Malta

Malta består av tre øyer i Middlehavet, plassert mellom Sicilia og den Nord-Afrikanske kysten. Denne for mange litt ukjente Europeiske destinasjonen har overraskende mye å by på, og passer virkelig alle aldre. Det offisielle språket på Malta er engelsk, noe som gjør det enkelt å ta seg frem rundt om i landet.

For de yngste gjør landets klima at mulighetene står i kø, spesielt når det kommer til vannaktiviteter. Her kan man prøve seg på alt fra dykking, snorking og paddle boarding om man ønsker spenning. Vil man heller ta det med ro kan man tilbringe late dager i den fantastiske blå lagunen. For de eldre gjør Maltas lange og unike historie at severdighetene står i kø. Gjennom tiden har «alle» lagt igjen sine spor her, noe som har formet Malta både med tanke på arkitektur, kultur, mat og språk. Når det kommer til mat er Malta spesielt kjent for sjømat i alle mulige varianter, kanin og fersk, lokal ost. NAM!

Ønsker du å kombinere din neste reise med et språkkurs?

Se mer infomasjon om våre destinasjoner her..

Ønsker du å kombinere språk med din neste ferie?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på