GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Reisebrev fra New York

Reisebrev fra New York

Vibeke Marstad har vært på språkreise i New York. Les om hennes opplevelser her:

Forrige sommer bestemte jeg meg for å reise til New York. Valget var enkelt. Helt siden dagen jeg forelsket meg i serien Gossip Girl, har jeg alltid drømt å oppleve den største byen i USA. Forventingene mine har gjennom hele vinteren og våren bygd seg opp, men samtidig har det vært så uvirkelig å tenke på at nå skulle jeg for første gang reise alene uten å vite hva jeg kom til.

Turen til New York

Allerede da jeg møtte de andre norske studentene på Gardemoen visste jeg at dette ville bli en tur jeg aldri kom til å glemme. Sammen med de andre norske studentene bodde vi alle sammen på EF Academy Campus i Thornwood, New York. Det er en liten plass rundt en time fra selve New York City.

Da vi ankom campus fikk vi vite hvem vi skulle dele rom med. På rom 334 har jeg fått noen av mine beste venninner. Frida og Hanna endte opp som mine romkamerater. Det å bo og leve oppå hverandre tre uker i strekk gjør at man lærer hverandre å kjenne utrolig fort. Helene bodde også på naborommet og sammen med disse tre herlige menneskene dannet vi oss et lite firkløver. Frida, Hanna og Helene er noen av de morsomste jentene jeg noen gang har møtt og selv om vi kun var sammen i tre uker føltes det som vi var i familie.

Likevel møtte jeg også veldig mange andre nye ansikter. De andre norske studentene var alle kjempehyggelige og jeg gleder meg til å se dem igjen på reunion i september. Samtidig som jeg også ble kjent med andre ungdommer fra andre land som Italia, Spania, Sverige, Danmark, Finland, Taiwan og Brasil. Vi lærte fort at vi kommer fra veldig forskjellige kulturer, men ved å snakke sammen lærte vi at vi var veldig like på mange områder likevel.

Hva gjorde vi?

Dagene våre i Thornwood besto for det meste av aktiviteter og litt skole. Aktivitetene kunne være for eksempel baseball-kamp, trampolin, utflukt til en park eller utflukter til New York City. Det var alltid noe som sto på planen og det var ikke tid til å kjede seg. Utfluktene til New York var også helt utrolige! Byen var helt fantastisk med høye skyskrapere over alt og jeg har aldri sett så mange folk på et sted. Det var mye fritid og for de som var glade i shopping fikk vi besøkt alle butikker vi ville innom. For oss som hadde bestilt en ekstra reise inn til byen, en såkalt ”fun-pack”, fikk også oppleve utsikten fra Empire State Building og Frihetsgudinnen.

Jeg reiste også en på en weekend-tur til Boston der vi opplevde studentbyen gjennom sightseeing, byvandring og shopping. Vi fikk også oppleve å dra på besøk til Harvard University, selv om vi bare kan drømme om å studere der var det morsomt å kunne si at man har vært der.

Jeg har lært utrolig mye på denne turen. Jeg har lært meg selv å kjenne bedre og utfordre meg selv til å ta initiativ til å snakke med andre. Gjennom skoledagene vi hadde på skolen har jeg ikke bare lært masse om andre land og kulturer, men også blitt mye tryggere på å snakke engelsk høyt. Det å snakke engelsk var mye viktigere for lærerne våre enn det grammatiske. Vi snakket mye og diskuterte forskjellige tema.

Og det siste, men kanskje aller viktigste spørsmålet alle lurer på:

Var det verdt pengene? Svaret er et helt klart og tydelig JA. Hvis du ønsker å reise til et annet land og en helt annen kultur, få nye venner fra både Norge og andre land, men også bli bedre i å snakke engelsk, da er nok en språkreise midt i blinken for deg! Har aldri trodd at jeg kom til å få så mye ut av en tur på tre uker, men sannelig gjorde jeg det.

Tusen takk til absolutt alle som gjorde min reise til New York mitt beste sommerminne noen sinne og jeg gleder meg til å se alle igjen på reunionen i september!

Dra på språkreise til New York du også!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på