GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Solveig sin språkreise til Malta

Mitt navn er Solveig Ekrehagen, jeg er 15 år og jeg var på språkreise med EF på Malta to uker sommeren 2017. Jeg ønsker å dele hvor utrolig bra turen min var i sommer var.
Solveig sin språkreise til Malta

Før jeg dro på språkreise var jeg utrolig spent og nervøs, jeg hadde masse tanker og forventninger til hvordan alt kom til å bli, men aldri hadde jeg trodd at det kunne bli så fantastisk.

Alle vil bli kjent med nye mennesker

Jeg, og min venninne som jeg reiste sammen med, ble møtt på Gardemoen av en utrolig koselig og entusiastisk leder, Marit. Hun virket MINST like gira på å reise på tur som det vi var! Som i alle sosiale settinger kan det ofte litt kleint i starten, og man vet liksom aldri helt hva man skal si, og hvem man skal snakke med. Men det varte ikke lenge, så fort vi begynte å presentere oss selv, klikket vi fort. Og vi ble bare bedre og bedre kjent, for er det en ting man huske når man reiser på en sånn type tur så er det at det ikke bare er deg som føler på “den kleine stillheten”. Så da er det bare å ta ordet, og bli kjent!

Fikk bo med venninne

Både turen ned til Malta og hjemreisen gikk utrolig greit, vi fikk klare og tydelige beskjeder, som (nesten) alle fikk med seg. Vi fikk til-og med tid til litt tax-free shopping både på Gardermoen, og på mellomlandingen i Stockholm. Når vi landet på flyplassen på Malta ble vi møtt av flere lokale ledere som viste oss veien til minibussene som skulle frakte oss til residensen. Turen var ikke veldig lang, max 30 min, avhengig av trafikken. For er det en ting som er litt uforutsigbart, så var det bussene. Det ble litt mye venting, men det var aldri EF, eller lederen vår sin feil. Når vi kom dit fikk vi servert middag før vi fikk vite hvem vi skulle være på rom med. Jeg hadde gitt beskjed til Oslokontoret om at jeg reiste sammen med en venninne og at jeg naturligvis ønsket å bo med henne. Det fikset de fint 🙂 Vi kom på rom med to andre utrolig hyggelige jenter, som også reiste sammen.

Variabel hverdag – dagene fløy avgårde

Dagene på Malta bare fløy avgårde, første uken hadde vi skole på morgenen og andre uken hadde vi det på formiddagen. Personlig likte jeg å undervisning på morgenen best, da følte jeg vi fikk utnyttet dagene best. Nesten daglige strandbesøk, EF-discoer, aktiviteter og mye gåing var dagene preget av. Vi gjorde ting fra morgen til kveld, det hendte at vi ble litt slitne men det vi gjorde var alltid så artig – så det er absolutt verdt det!

Hvis du noen gang har tenkt på det å reise med EF og har muligheten, uansett destinasjon så ville jeg absolutt dratt. Du får minner for livet, venner du bare kunne drømme om å bli kjent med, og ikke minst så blir du kjent med deg selv på en helt ny måte!

Ønsker du en sommer hvor du både får venner fra hele verden OG blir bedre i engelsk? Start planleggingen din ved å bestille en gratis språkreisebrosjyre her

Er Malta din drømmedestinasjon?Les om Malta
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer