GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan få mest ut av din første språkreise

Hvordan få mest ut av din første språkreise

Sommeren er rett rundt hjørnet, og for mange av dere betyr det deres første EF språkreise til utlandet! #SPENNENDE eller #EFMoment ! Selv om vi vet at du vil få en episk sommer, er det naturlig å være litt engstelig og lure på et spørsmål eller to om du skal utenlands og oppleve livet i et nytt land. Men frykt ikke, det er kjempe gøy å studere i utlandet og  vi har satt sammen en liste for å sikre at du får den beste sommeren noensinne !

1. SI JA!

Hver dag vil bli fullpakket av nye opplevelser på EF Språkreisen, men det er opp til deg å gjøre det beste ut av dem. Så, om du er i tvil på om en aktivitet er noe for deg, er det beste du kan gjøre å si ja og teste den ut! Ha et åpent sinn, og våre fantastiske aktivitetsledere vil hjelpe deg å finne nye venner og ha en uforglemmelig tid. På den måten kan du reise hjem uten å angre på noe du ikke fikk gjort.

2. OMFAVN FORSKJELLENE

På en språkreise vil du få nye rutinger, nye matretter, uforutsigbart vær. Mye vil bli annerledes fra det du er vant med hjemme, men det er viktig å se på disse forskjellene med et positivt og åpent sinn – de er tross alt en del av moroa med å studere utenlands: ved å omfavne det “rare” vil du oppleve landet du er i som veldig spesielt, på en positiv måte såklart.

3. TAKLE HJEMLENGSEL “LIKE A BOSS”

Det er helt naturlig å savne hjem og en følelse av hjemlengsel kan alle få – til og med de mest erfarne reiselystne får det en gang i blant. Trikset er å fokusere på det som skjer her og nå: heng med venner, utforsk stedet du er på og snakk med lærere eller vertsfamilien din.

4. STILL SPØRSMÅL

Ikke vær redd for å spør. Hvert eneste spørsmål om livet på destinasjonen din vil øke forståelsen for den nye kulturen du lever i. Hvorfor elsker britene te? Hvorfor drikker ikke italienere cappuccino etter 10.00? Hva er egentlig Weisswurst? Ikke dra uten å finne ut av det du måtte lure på!

5. SNAKK DET LOKALE SPRÅKET

Å stille spørsmål er et viktig steg mot å bli kjent med språkreise landet ditt, men å stille spørsmålene på morsmålet vil hjelpe deg med å få kontakt med destinasjonen på et dypere nivå. Hver eneste interaksjon du gjør på språket til landet du er i vil hjelpe deg å snakke språket enda bedre. Den beste måten å lære på er å oppleve hverdagslivet til landet du er i.

6. LÆR OM LOKALE SKIKKER

Hilsner, manerer og humor er noen av skikkene som kan sette en turist ut av spill. Men om du lærer deg å unngå de største “feilene” før du ankommer landet og observere menneskene og stille spørsmål, vil hjelpe deg på god vei.

7. DEL SOMMEREN DIN MED VENNER OG FAMILIE

Det er selvfølgelig viktig å la dine venner og familie hjemme vite at du har det kjempe gøy og at alt er bra. Men istedenfor å ringe hjem hele tiden, del på SnapChat, Instagram og VSCO om hvor gøy du har det, samtidig som du kan tagge dine nye venner 🙂 Sjekk ut #EFMoment #EFSpråkreiser2018

Opplev verden og dra på språkreise du og!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på