GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Student stories: Lenes studieår i Paris

Student stories: Lenes studieår i Paris

Lene Follestad, 20 år, har tilbringt et helt studieår med EF i Paris, Frankrike. Les om hennes opplevelser og bli inspirert!

Dagen var endelig kommet. Den 5. September tok jeg et tårefullt farvel med pappa på Gardermoen, og få timer senere ankom jeg Paris. Jeg var så sikker på at jeg ville reise til Frankrike og lære meg språket, at det ni-måneders lange kurset mitt ble bestilt allerede i fjor høst. Det at jeg bestilte kurset nesten et år før jeg skulle dra var skremmende, men jeg var så sikkert og angrer ikke avgjørelsen et sekund!

Hvordan er skolen og aktivitetstilbudet?

Jeg hadde skyhøye forventninger (kanskje en smule for høye), men Paris har virkelig innfridd! Skolen er super og ligger sentralt i Paris, så veien til severdighetene er kort. Man kan også shoppe, nyte en kaffe eller en bedre lunsj i pausene. Moderne klasserom, gode lærere og variert undervisning er gode stikkord som beskriver skolen. Jeg har kommunikasjons-klasser samtidig som jeg lærer om fransk matkultur via matlaging. Skolen har også et svært bra aktivitetstilbud, og hver dag tilbys nye aktiviteter. Du kan for eksempel besøke Louvre eller Versailles, se Paris via Bateau Mouche eller spille fotball. EF arrangerer også reiser til andre steder. Jeg har allerede besøkt St Malo og Pont Sant-Michel og Amsterdam, og neste helg arrangeres en tur til London.

Hvorfor valgte du nettopp denne byen?

Det jeg virkelig elsker med Paris er at byen er så mangfoldig. Du finner alt i en by! Du kan besøke attraksjoner, lokale markeder, ulike kvarter og universiteter, bevege deg fra rike strøk til billige spisesteder. Når jeg skulle velge destinasjon, stod valget mellom Paris og Nice, og jeg har ikke angret et sekund.  Storbylivet i Paris passer meg supert! I skrivende stund har jeg bodd i denne byen i litt over to måneder, og det er både en god, men samtidig litt rar følelse å kalle byen for min. Men jeg trives og føler meg hjemme selv om byen er totalt annerledes enn min hjemby, hvor jeg er vant til små avstander og grønne skoger. Det at jeg bor hos en vertsfamilie utenfor Paris gjør at jeg ser andre sider enn det ¨glamorøse¨ storbylivet, og jeg føler meg mindre og mindre som en turist for hver dag som går.

Hvordan er det å bo hos en vertsfamilie?

Jeg vil anbefale å bo hos en vertsfamilie fordi du får mer innsikt i den franske kulturen samtidig som du får praktisert språket mer. Det er lett å bli skremt av tanken å dele rom med en annen person, men jeg anbefaler det. Du vil få en eller flere venner for livet (avhengig av oppholdet) og du er aldri alene. Du har alltid noen å snakke med noe som hindrer at hjemlengselen kommer snikende så lett.

Hva er dine tips til de som vurderer å reise med EF?

Til deg som vurderer å studere med EF, vil jeg bare si ¨go for it¨! Opplegget er supert og alt ordnes før du reiser. EF er svært rutinert, følger opp studentene og svarer på alle spørmål du måtte ha både før og under oppholdet. Studiemiljøet er bra og du blir kjent med studenter fra hele verden. Når du studerer i utlandet vokser du også som person, og jeg merker allerede at jeg er blitt mer selvstendig etter bare to måneder. Jeg har også planer om å ta en eksamen, og håper virkelig at jeg kan snakke språket flytende når jeg returnerer til Norge.

Ta et studieår med EF du også!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på