GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Paris som en pariser: 9 insider tips til sommeren

Paris som en pariser: 9 insider tips til sommeren

Hver sesong i Paris har sin appell og sommeren er intet unntak. Sommermånedene er en fin tid til å utforske de parisiske utendørs aktivitetene og å vandre gjennom usedvanlig folketomme gater og gå på vakre utendørs kafeer. Med EM 2016 som fyller opp byen i sommer, vil du oppleve buzzet av en stor sportsbegivenhet og lykken ved en rolig piknik i parken. Uansett hva du måtte ønsker, hjelper vi deg med våre insidertips!

1. SLÅ DEG NED PÅ EN “TERRASSE”

Sommer i Paris betyr avslapning på kafé- terrasser i timevis. Hvem er ikke kjent med det klisjéaktige bildet av hvite og grønne parisiske bistroer? Her er noen sjarmerende steder hvor du vil kunne se på folk og nyte velfortjente forfriskninger: gårdsplassen til Musée de la Vie Romantique bortgjemt i en bakgate i det summende Pigalle nabolaget , Lena og Mimile terrasse som ligger på en steinmur, Rosa Bonheur terrasse hvor du kan snappe opp en solseng hvis du er heldig og Chez Prune, som grenser til Canal Saint-Martin, er en tidløs klassiker.

2. DRA I EN PARK

Når temperaturen stiger, flokker parisere til en av de mange parkene i byen for en piknik. Slapp av i skyggen av Eiffeltårnet på Champs de Mars, piknik i bakgården av Louvre på Jardin des Tuileries, nyt fantastisk utsikt over byen fra Buttes Chaumont i det 20. arrondissement, gå slacklining på Parc de Bercy i øst for byen eller ta en spasertur i de fargerike smugene i Jardin des Plantes ‘botanisk hage, i 5. arrondissement .

3. BLI EN “PÉTANQUE” MESTER

Kom deg ut og forbedre dine pétanque ferdigheter! Pétanque eller boccia er det franske motstykket til bowling. Det innebærer rullende stålkuler, på størrelse med en baseball, mot et mål som kalles en Cochonnet, på hardpakket jord. Spilleren eller laget som har mest pétanqueballs nærmest målet vinner. Aktiviteten stammer fra Sør-Frankrike, men spillet er blitt ganske populært i Paris. Du vil se det spilt i parker eller i dedikerte felt kalt boulodromes. Det mest imponerende stedet å spille pétanque er i Arènes de Lutèce, et amfiteater som dateres tilbake til den gallo-romerske æra, tilgjengelig fra Rue de Monge, i 5. arrondissement (Place Monge t-banestasjon).

4. FORELSK DEG VED BERGES DE SEINE

Berges de Seine ligger ved bredden av elven Seinen, og er en av de kuleste (og beste) urbane prosjekter nylig gjennomført i Paris. Innviet i 2013, er dette fotgjengerfeltet en 2,3 km lang strekning på venstre bredden av Seinen med aktiviteter og offentlige rom som alle kan nyte. En sann lekeplass for store og små. Du kan sykle fra Musée d’Orsay til Pont de l’Alma, spille bordtennis, bli med på en gratis yogatime, bestille din egen avslapnings plass i ombygde containere, sette ditt preg på en gigantisk tavle. Alt dette bare et lite stykke fra Eiffeltårnet.

5. TA DEG EN SVØMMETUR!

Blir varmen uutholdelig og iskald Perrier hjelper ikke? Kjøl deg ned på en av originale badeplassene. Det nylig renoverte Piscine Molitor (Pi fra Life of Pi ble oppkalt etter dette bassenget), i posh 16e arrondissement vil ta pusten fra deg og ta deg tilbake til 1930-tallet. Du kan nyte både et utendørs og et innendørs svømmebasseng her. Ta en dukkert i Josephine Bakers flytende basseng på elven Seinen eller dra til stranden i Paris Plages, midlertidige kunstige strender satt opp ved bredden av elven Seine og Bassin de la Villette. Hvem sa at å sløve rundt på en king-sized solseng eller å spille sandvolleyball i hjertet av Paris ikke var mulig?

6. SPIS HJEMMELAGET ISKREM HOS BERTHILLON

Sommeren er ikke sommer uten iskrem. For den beste hjemmelagede iskremen i byen må dy ta turen til Berthillon på Île Saint-Louis. En av to naturlige øyer som flyter på Seinen, huser Île Saint-Louis flere iskrem butikker enn noen annen gate på hele kloden. Du kan også få et glimt av Notre-Dame-katedralen mens du venter på servering av de deilige, frosne herlighetene.

7. RØM FRA BYEN FOR EN DAGSTUR

Noen ganger bare ønsker man å dra vekk fra alt, til et sted hvor lyden av bølger eller kvitrende fugler overdøver støyen i byen. Ikke bekymre deg, det er nok av muligheter for dagsturer nær Paris. Milevis av sandstrender venter deg i den elegante badebyen Deauville: vandre ned den berømte strandpromenaden, eller spill en runde mini-golf. Reis tilbake i tid og ta en guidet tur til Monets landsbygdens hjem og hage i Giverny, hvor hans berømte Vannlilje maleri kom til liv. Og dra på et sensasjonelt château besøk til Versailles eller til Fontainebleau, en kongelig residens som vil glede deg med sine vidstrakte hager.

8. UTE I DET ÅPNE LANDSKAP

Sommeren handler virkelig om å tilbringe tid ute, og du vil finne ut at Paris er det perfekte stedet for nettopp dette. Det er nok av kulturelle, musikalske og sportsprogrammer holdt i vakre utendørs områder, til alle døgnets tider. Nyt screening av kultfilmer og kortfilmer på Open Air Cinema Festival  i Parc de la Villette fra midten av juli til slutten av august, eller dans på Solidays og Rock en Seine musikkfestival til lyden av franske og internasjonale musikere.

9. VÆR DER DET SKJER!

Paris er vert for EM 2016 finalen den 10. Juli. Hvis du ikke har billetter til Stade de France, kan du nyte offentlige visninger av finalen (og alle andre kamper) ved Eiffeltårnet Fan Zone, og utforske verdenen av fotball ved Foot Foraine Festival (holdt på Parc de la Villette ). Ikke gå glipp av paraden og fyrverkeriet 14. juli, også kjent som Bastille Day og bli med i nabolagets festligheter organisert av brannstasjonene i distriktet, kjent som Bals des pompiers. Tour de France er det største årlige idrettsarrangementet her og sannsynligvis en av de mest sette på TV. Den 24. juli kan du oppleve spenning og adrenalinrush  i Paris; sikre deg en plass på Champs-Elysées og heie på syklistene som sykler inn i den siste etappen av deres 5,319 kilometer lange løp!

REIS TIL PARIS MED EF!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på