GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Les om Marie Madeleine sitt studieår i Barcelona, Madrid og Malaga

Les om Marie Madeleine sitt studieår i Barcelona, Madrid og Malaga

Maria Madeleine har vært på Multi-Destination Year med EF Studieår i utlandet. Hun deler sine erfaringer fra Barcelona, Madrid og Malaga.

BUENAS!

Nå sitter jeg her på balkongen med den nytrakta morgenkaffen som ikke smaker noe som den hjemme. På venstre side av meg er den pulserende gata som aldri står stille, og til min høyre, utsikt akkurat så langt at jeg kan se det høye blå og hvite tårnet fra parken. Under føttene mine ligger familiechiuauaen Nicole, og selv om jeg prøver å si til meg selv at jeg er et hundemenneske, har denne damen bevist for meg at det er jeg sletts ikke.

Jeg bor i en leilighet i den norlige delen av byen, hos en enslig dame i 50 årene. I dette hjemmet er jeg regnet som voksen. Og selv om jeg får nok av oppmerksomhet og omtanke i hjemmet, er jeg mitt eget ansvar. Jeg bor sammen med to andre studenter som fort ble mindre søstre her. Vi er fra tre veldig forskjellige deler av verden, men alle liker popcorn, og alle liker gossip girl, og noen ganger trenger man ikke mer enn det for å underholde hverandre en hel ettermiddag.

DET ER VAKKERT, DET ER TRYGT, OG DET ER SPENNENDE

Å gå til skolen er en av favorittdelene mine av dagen. Jeg går gjennom den kjente gaten Passeig de Gracia, med mennesker, cafeer, butikker, musikere og hunder hele veien. Gatene i Barcelona får meg til å føle meg som Belle fra skjønnheten og udyret, og det er jeg som surrer rundt i den lille landsbyen. Det er vakkert, det er trygt, og det er spennende.

Vanligvis stopper jeg innom paneríaet litt over halvveis og tar med meg en 0.50€ crossaint, og dagens andre kaffekopp.

Skolen er ikke mer en 30 minutter unna til fots. Alle klassene foregår på spansk fra og med dag 2. Jeg vet dette høres skummelt ut, men jeg kom inn i dette uten å engang kunne telle til 4. Disse menneskene vet hva de gjør, vi må bare prøve å ha et åpent sinn, og være med på reisen. EF skolen i Barcelona er den største i Spania, men samtidig så liten. I klassen min er vi 15 elever. De har laget klassene ut i fra måten vi lærer best på, og hvordan fremgangen vår har vært de siste ukene.

Det at vi ligger på samme nivå alle sammen, gjør at ingen er redde for å prøve seg fram, eller feile. I et klasserom men minst 10 nasjonaliteter representert, er det utrolig hvor okei det er å være annerledes. Vi er alle annerledes, og det er det som gjør dagene spennende. Poenget her er ikke å prøve å være så like som mulig, men å representere seg selv, og dele de positive tingene med hverandres kulturer. Det eneste vi alle står på samme side om, er at vi er her for å lære spansk, og når en så stor, så motivert gruppe har ett felles mål, er det fantastisk hva en kan få til.

HVA GJØR VI ETTER SKOLEN?

Hvis du synes å dra alene til utlandet er skummelt, så kan jeg love deg at du vil ikke føle deg alene et sekund på denne skolen. Her bruker lærerene tid med hver enkelt elev. Om det er hjemlengsel, problemer med kjæresten eller hva det måtte være, så har du et fantastisk team som venter på å høre på deg og gi deg råd. Det tar ikke lang tid før du glemmer at lærere er lærere, og de føles mer som venner.

Vi har en fantastisk aktivitetsansvarlig som sørger for at vi alltid har noe å gjøre etter skoletid også. Vi har aktiviteter som sykkelturer gjennom byen, tapasspising, fotballturneringer, salsaklasser, og selvfølgelig kvelder ute på bar. EF studentene blir som en stor familie, hvor alle er velkommene. EF arrangerer også større turer, for eksempel en helg i Valencia, dagsturer til Monserrat eller fornøylesesparker. Det jeg prøver å fa frem er at det er alltid et sted å være og noen å være sammen med.

DETTE ER GRUNNEN TIL AT JEG VALGTE Å DRA

Da jeg valgte å komme til Spania visste jeg lite om det. Jeg ble ferdig med videregående, og hadde, som sikkert mange andre, følelsen av at jeg ikke var klar for å begynne å studere enda. Samtidig, hadde jeg lyst til å gjøre noe nyttig. Vi bor i et helt utrolig land, med muligheter ingen andre får. Og om jeg ikke skylder det til landet mitt, så skylder jeg det til meg selv, å gripe de mulighetene gitt til meg. Jeg er her for å se så mye jeg kan. Etter jul, drar jeg vidre og fortsetter på EF skolen i Madrid. Etter 3 måneder der, fullfører jeg skolen i Malaga. Det er 3 forskjellige byer, 3 forskjelige liv og 3 forskjellige versjoner av meg selv, som jeg får oppleve på under ett år.

Hvis det er noe jeg skal kunne si til dere som lurer på om dere skal dra ut, er det – gjør det! Hva er bedre å investere i enn deg selv? Kast deg ut i det, og overask deg selv. Finn deg selv i situasjoner du aldri hadde trodd du ville være i, og bruk det til å forme mennesket du ønsker å bli. Gå deg vill i en by hvor du kan kjenne på det å være litt liten. Det er viktig og det er sunt å kjenne på å være litt på egen hånd.

Tillat deg selv å føle og oppdage, og det kommer til å være noe du vil verdsette for resten av livet. Det vil komme tider hvor du er ensom, det hadde det vært uansett. Men Barcelona er ikke en dårlig by å være ensom i. Ungdommstiden vår er kort, og det er nå vi setter reglene for hvordan resten av livene våre skal leves. Dette er grunnen til at jeg valgte å dra. Å sitte og drikke den kaffekoppen på et helt nytt, helt fremmed sted. Og etter en stund, vil dette også føles som en del av deg.

//Maria Madeleine//

Hvor mye koster din drømmereise?Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på